Tips Mengandung | Baju Mengandung Murah dan Cantik?

Tahniah kepada beberapa orang pembaca blog ini yang telah berjaya mengandung setelah sekian lama berusaha!! Memang kalau kita tak give up dan terus berusaha pasti ada rezeki. Tuhan nak tengok kesungguhan kita sebab bukan mudah bila nanti menjadi ibu ni. Hebat dugaan tau. wpml wink Tips Mengandung | Baju Mengandung Murah dan Cantik?

scarlet jusco maternity clothing 01 Tips Mengandung | Baju Mengandung Murah dan Cantik?

Hari ni I nak share sedikit tips mengandung. Kalau dah mengandung tu mestilah perut makin lama makin besar. Malah badan pun makin mengembang he..he wpml yes Tips Mengandung | Baju Mengandung Murah dan Cantik?

Jadi, baju dan seluar harian kita yang biasa memang tak kan muat. Kita kena cari baju dan seluar mengandung supaya badan selesa. Kalau kita jenis tak kisah pakai baju mengandung orang lain boleh je pinjam dari adik beradik. Kalau kita jenis over tak kisah, pinjam je dengan kawan-kawan. No hal kan?

scarlet jusco maternity clothing 07 Tips Mengandung | Baju Mengandung Murah dan Cantik?

Tapi kalau kita ni jenis geli-geleman nak pakai baju mengandung terpakai (walaupun adik-beradik punya), so kenalah beli baju mengandung sendiri. Terutama kalau ini pengalaman mengandung kali pertama.

scarlet jusco maternity clothing 10 Tips Mengandung | Baju Mengandung Murah dan Cantik?

Memang banyak pilihan  baju mengandung dan juga seluar mengandung yang boleh dibeli di pasaran. Macam-macam style baju mengandung ada. Ada yang mahal macam dari butik Modern Mom. Ada juga yang murah.

Of course kalau baju mengandung yang branded mestilah mahal sebab jenama kan. Tapi  style baju I tengok ketinggalan zaman jugak..he..he wpml wink Tips Mengandung | Baju Mengandung Murah dan Cantik?

Anyway, I tak mau cerita pasal baju mengandung yang jenis fancy-fancy dan MAHAL itu. Sebab I memang tak beli baju mengandung mahal. Setiap kali masuk butik baju mengandung yang mahal, mesti tak jadi beli.

Sebab bila I nak pilih baju mengandung, I mesti nak tengok kriteria berikut.

  • Jenis kain baju mengandung mestilah kain kapas berkualiti atau kain jersey. Kalau tak panas wooooh!
  • Style baju mengandung jenis blouse bukan jenis maxi dress. Sebab I suka pakai seluar maaah. So kena dipadankan dengan blouse.
  • Design yang simple dan selesa.
  • Lengan panjang atau tiga suku.
  • Jenis sarung bukan jenis ada butang depan.
  • Jenis leher bukan berkolar.
  • Cutting jenis empire cut  (boleh pakai anytime ;))

Wah!! Banyak gila syarat nak beli baju mengandung I nih.. Sebab tu bila masuk butik baju mengandung mahal I kecewa. Sebab kebanyakannya baju jenis maxi dress dan tak menepati piawaian I. Mak tak suka!!! he..he wpml wink Tips Mengandung | Baju Mengandung Murah dan Cantik?

scarlet jusco maternity clothing 09 Tips Mengandung | Baju Mengandung Murah dan Cantik?

Nasib baik I jumpa tempat beli baju mengandung yang banyak pilihan dan yang penting harga berpatutan. Bagi I kalau baju mengandung harga dalam RM39-RM59 sehelai (blouse) tu memang murah sangat la tu. Terutama kalau dibuat dari kain yang selesa dengan design simple. Mak suka!!! wpml good Tips Mengandung | Baju Mengandung Murah dan Cantik?

scarlet jusco maternity clothing 08 Tips Mengandung | Baju Mengandung Murah dan Cantik?

Tempat yang I suka beli baju mengandung murah, cantik dan selesa ialah di Jusco. Jusco je…… ? Ye dik… Jusco je.. he..he

scarlet jusco maternity clothing 02 Tips Mengandung | Baju Mengandung Murah dan Cantik?

Baju mengandung yang I maksudkan ialah jenama SCARLET.

Malah dekat Scarlet Jusco ni banyak jugak pilihan seluar mengandung dan jugak skirt mengandung. Macam-macam design ada.

scarlet jusco maternity clothing 06 Tips Mengandung | Baju Mengandung Murah dan Cantik?

Tapi kena tengok jugak Scarlet tu kat Jusco mana. Kalau kat Jusco Bukit Raja tu limited sikit pilihannya. Kalau kat Jusco SetiaWangsa banyak pilihan!!

scarlet jusco maternity clothing 05 Tips Mengandung | Baju Mengandung Murah dan Cantik?

Kalau you all jenis badan besar tapi tak mengandung pun boleh beli baju kat Scarlet Plus. Banyak baju cantik saiz besar punya. wpml good Tips Mengandung | Baju Mengandung Murah dan Cantik?

scarlet jusco maternity clothing 03 Tips Mengandung | Baju Mengandung Murah dan Cantik?

Ewaaah.. promote baju Scarlet Jusco la pulak. Kih..kih..kih

Ini bukan iklan okeh. Tampalan ini dibuat sebab I nak kongsi maklumat dan pengalaman yang boleh jadikan hidup mereka yang mengandung lebih senang. Takde lah terkial-kial nak cari baju mengandung lagi kan… wpml yes Tips Mengandung | Baju Mengandung Murah dan Cantik?



Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  • No Related Posts

  17 comments for “Tips Mengandung | Baju Mengandung Murah dan Cantik?

  1. July 26, 2011 at 10:18 am

    Akak, samalah kita…. Semua baju mengandung LIza jenama Scralet. Terbaru beli yang cotton roses tu.. Sweet… :p

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    liza, akak pun beli yg cotton tapi kaler merah tu.. sweet dan selesa.. walaupun dah tak mengandung still boleh pakai.. he he

    [REPLY]

  2. hayatizain
    July 26, 2011 at 10:56 am

    salam

    saya pun suka pakai scarlet. memang sesuai untuk office wear. Tahan lasak. Ade a few baju yang saya still pakai untuk pregnant kali ke 3 ni (even masa adik saya mengandung dulu pun dia melaram pinjam)
    Kak ros pic di atas tu Jusco kat mana ye? Last month saya gi Jusco bt raja konon2 nak tambah koleksi tapi tak de yang cantik2 mcm tu. Tinggal yang plain and tgn pendek je. Stok baru ke?

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    hayati, gambar kat Jusco SetiaWangsa ;)

    kat Bukit Raja mmg limited choices dia.. kalau ada desin baru pun cepat je habis he he

    [REPLY]

  3. July 26, 2011 at 11:16 am

    betul la kak ros, beli blouse senang..leh padankan dgn seluar n skirt..baisanye maxi dress, better beli jubah/dress..sebab lagi fashionable..

    kalau nak cantik n mahal, memang ada, blouse ngandung je dan RM250++ tapi nak pakai tak sampai 5-6 bulan je kan..itupun pakai bila perut dah besar…kalau dpt blouse babydoll cut pun lagi senang, masih boleh pakai after bersalin..;)sebab ada tali utk ikat kat belakang kan?

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    cat, betul tu… i suka beli jenis empire cut so lepas pregnant pun leh pakai..

    [REPLY]

  4. July 26, 2011 at 12:00 pm

    tahniah jugak to all yg dah preggie.. sy masih menunggu dan berusaha :) ade jugak tengok2 baju kat scarlet, mmg cantik dan byk pilihan. insyallah, kalau ade rezeki preggie nak beli jugak :D

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    fara, teruskan usaha ye

    [REPLY]

  5. July 26, 2011 at 12:21 pm

    baju mngndung sweet sweet la.tapi xkawin pn lg.hihi.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    salwa, dah kawin nanti boleh refer sini untuk maklumat he he

    [REPLY]

  6. July 26, 2011 at 12:58 pm

    Suka jugak dengan brand Scarlet ni. Sekarang lagi banyak choice yang lawa. Tetiba tingin nak peknen lagi lak.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    syani, cepat peknen he he

    [REPLY]

  7. July 26, 2011 at 1:01 pm

    saya pun suka beli scarlet je plus je. tambahan plak sy golongan size plus. so kena sgt la.tp jj sban x byk choice
    kalau terlalu area sana, singgah la jj setiawangsa hehehehe. kalau tmpt lain kat mana lagi ek kak ros? saya tgh mencari jgk utk bulan2 mendatang

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    faisya, scarlet plus pun cantik dan boleh gak pakai time peknen ;)

    i biasa pergi yang Bukit Raja sebab dekat rumah tapi choice limited

    ari tu tersinggah kat Setiawangsa sangat lah teruja sebab banyaknya pilihan!! he he

    [REPLY]

  8. July 26, 2011 at 3:58 pm

    selain dr scarlet, kita suka beli baju 2-in-1 maternity cum breastfeeding blouse…so boleh guna lama (tapi ituler..ada org perasan napela pakai baju sama je lps pregnant..puas la nk explen) hihi

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    ryy.han, i dulu pun ada beli jugak yg 2-in-1 tu.. suka jugak tapi masa dulu limited choices ;)

    [REPLY]

  9. mama'to'be
    October 18, 2011 at 4:42 pm

    ya btol SCARLET is the best brand for preggy women. Last week br ja g shopping bju peknen kt Jusco Setiawangsa dgn my hubby.. mmg bnyak sgt pilihan and price yg reasonable. Kalo x jenuh jugak la nk mncari bj peknen yg sesuai dgn kehendak kta sbb i sk pkai t-shirt n blouse.. =)

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif 

Current day month ye@r *

CommentLuv badge

http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif