Tips Kecantikan | Bulu Mata Palsu, Tak Berat Ke?

Sebut saja bulu mata palsu mesti teringat dekat pelakon jelita Rozita Che Wan. Pelakon vogue ni memang tak boleh hidup tanpa bulu mata palsu.

Kiranya Rozita Che Wan ni Ratu Bulu Mata Palsu tak gitu? Mungkin kejelitaan Rozita Che Wan disebabkan sumbangan bulu mata palsu?

Bulu Mata Palsu

Maknanya kalau tak pakai bulu mata palsu atau fake eyelashes atau nama glamer ‘falsies’ – maka tidak cantik mana pun Rozita Che Wan. So, tak betul kalau kita kata kecantikan orang yang pakai bulu mata palsu adalah palsu semata-mata?

Bulu Mata Palsu

Dengar khabar tak lama dulu Rozita Che Wan ni sampai nak jadi businesswomen bulu mata palsu jenama sendiri. Jangan main-main tau.. nanti ada bulu mata palsu jenama Rozita Che Wan. So, korang boleh menjadi jelita persis Rozita Che Wan *walaupun palsu semata-mata tak kisah la kan, janji cantik betul?*.

Orang kata dari mata turun ke hati. Sebab tu ramai orang mengejar mata yang cantik.

Bulu Mata Palsu

Kalau bulu mata semula jadi kurniaan Tuhan pendek dan tidak melentik pun tidak perlu risau. Gamkan bulu mata palsu,  pastu letak maskara dan eyeliner sudah tentu mata yang tidak cantik akan jadi cantik!

Macam-macam Jenis Bulu Mata Palsu

Bulu mata palsu ni ada macam-macam design. Kalau korang berani mencuba maybe boleh try gam bulu mata palsu yang diperbuat daripada kain lace, bulu, batu permata dan dalam warna yang terang macam pink dan oren.

Bulu Mata Palsu

Bulu Mata Palsu

Oh.. pemakaian bulu mata palsu ni kan ada yang murah dan boleh senang didapati di Guardian atau Watson. Ada juga bulu mata palsu yang berjenama *sudah tentu mahal* seperti dari jenama Shu Uemura.

Tak Beratkah Mata Pakai Bulu Mata Palsu?

I mengaku I tidak pernah memakai bulu mata palsu. Not even on my wedding!

Mungkin sebab bulu mata I ni bagi I dah panjang dan lentik dah *walaupun agak jarang-jarang*..he..he

Bulu Mata PalsuGambar: Izzah dengan bulu mata asli!

Sebab tu I nak tanya korang yang pernah pakai bulu mata palsu ni masa kahwin atau kalau korang always pakai bulu mata palsu ni. Tak kira lah masa attend event atau pakai bulu mata palsu hari-hari.

  • Apa rasanya pakai bulu mata palsu?
  • Tak beratkah mata dengan bulu mata palsu digam dekat mata?
  • Berapa lama satu pasang bulu mata palsu ni boleh tahan *boleh pakai berulang-kali* ?
Forever Living Malaysia
PERHATIAN: Produk Aloe Vera Forever Living boleh didapati dari Pengedar Forever Forever Living yang sah, atau boleh BELI ONLINE, atau anda boleh JADI AHLI untuk dapat diskaun 15%! Daftar ahli hanya RM105 & dapat FREE 1x Aloe Vera Gel.

Anda boleh BELI ONLINE dari mana2 lokasi di Australia, Belgium, Canada, Cyprus, Czech Republic, Spain, United Kingdom, Greece, Northern Ireland, Ireland, Luxembourg, Malaysia, Netherlands, New Zealand, Philippines, Portugal, Singapore, Slovak Republic, United States and South Africa. Produk akan dihantar terus kepada alamat anda di negara tersebut!

Beli Produk Forever Living Online
Jika anda berada di mana2 negara yang tersenarai di bawah, anda boleh BELI ONLINE dengan klik pada bendera negara berkenaan. Jika negara anda tidak tersenarai, sila hubungi saya dengan mengisi borang ini. Saya akan hubungi anda secepat mungkin.
Australia Forever Living Products Buy Online Czech Republic czec-republic Netherlands Netherlands New Zealand New Zealand Slovac Republic Slovak Republic   Belgium Belgium Spain Spain Ireland Ireland Philippines Philippines United States United States Canada canada United Kingdom United Kingdom Luxembourg Luxembourg Portugal Portugal South Africa South Africa Cyprus Cyprus Greece Greece Malaysia Malaysia Singapore Singapore
 

DISCLAIMER: Pernyataan dalam laman web ini adalah pendapat penulis, berdasarkan pengalaman peribadi menggunakan ALoe Vera, pengalaman orang lain dan hasil pembacaaan dari buku, majalah dan laman web lain. Produk yang dibincangkan tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat atau mencegah penyakit2 tertentu. Anda disarankan berbincang dengan doktor jika mengalami apa2 masalah kesihatan atau sebelum memutuskan untuk mengambil supplemen dari Aloe Vera dan lain2.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula dari RM1,550 -RM1,800 sahaja. Dapat 20+ produk pada harga ahli. Next belian diskaun/untung 35%! Boleh taja ahli. Yang *BETUL2 SERIUS NAK BISNES* sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli
Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
http://BisnesAloeVera.com
http://rosibrahim.flp.com

Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  • No Related Posts

12 Comments

  • huhu
    kan haram pakai cemara /bulu palsu nih?!
    malas nak komen lebih – lebih.
    nnti sume sentap.
    Seorang Blogger bernama Sidratul Muntaha´s last blog post post..Walaupun hari ni ari gaji tpi aku masih bersedih hati!!

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    sidratul, ooh.. haram ke? serius I tak tau haram pakai falsies ni..

    i tengok ramai blogger *bertudung* fanatik betul pakai falsies ni.. artis tu tak leh cakap la kan memang perhiasan wajib..

    [REPLY]

  • lisa hz says:

    aha.. i know it’s haram.. but i do wear it on me wedding. hukk
    teruk kn.. but that’s the 1st n the last time i’m wearing those la. full stop.
    Seorang Blogger bernama lisa hz´s last blog post post..Langkawi Trip- Berjaya Resort Langkawi

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    lisa, sekali tak pe kot.. kalau selalu pakai dan dah jadi macam perhiasan wajib tu tak boleh ye..

    [REPLY]

  • Haram?

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    lady, ramai kata haram sebab sama hukum macam sambung rambut/rambut palsu..

    i tengok mmg trend di kalangan blogger pakai bulu mata palsu nih..hu..hu

    [REPLY]

  • illa ieylla says:

    salam. 1st time tumpang lalu ni.
    loh haram ke hehehe kurengnya ilmu. tp kita pernah pakai sekali je masa wedding ari tu tp mak aih mmg berat giler babas. tu baru pakai bape jam pun rasa x leh nak bukak mata. emmm apatah lagi artis or sesapa yg suka pakai sampai sehari suntuk tu kan….cam ner le gayanya dorg bawak mata tu aduhaiiiiiiiii

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    illa, sila lalu..sila..he..he

    takpe la tak tau kan.. berat ye bulu mata

    [REPLY]

  • Nur says:

    sy pakai masa wedding day jer..masa tu apa yg mak andam buat sy diamkan jer…siap cukur kening lg!heheheh…tp tobat tak buat dahh…

    masa nyambut menantu, separuh bulu mata palsu belah kanan gugur!hahahah…kelam kabut jugalaaa…sbb time tu nk jimat budget, so x guna mak andam..buat sendiri jer… 😉

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    nur, gugur sebelah? he..he.. pengalaman tak dapat lupa la kan tu

    [REPLY]

  • Nur says:

    err…lupa nk jawab questionnaire..heheh..
    berat tu taklaa, tp rimas!
    yang ai pakai tu boleh sampai 3x..tp sekali je ai pakai pastu buang..
    Seorang Blogger bernama Nur´s last blog post post..Hola!!!

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    nur, rimas ye.. tapi yg dah biasa pakai tak rimas dah kot..selamba je tengok

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

😉 😐 😡 😈 🙂 😯 🙁 🙄 😛 😳 😮 mrgreen.png 😆 💡 😀 👿 😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗ 

CommentLuv badge