Tips Kecantikan | Bulu Mata Palsu, Tak Berat Ke?

Sebut saja bulu mata palsu mesti teringat dekat pelakon jelita Rozita Che Wan. Pelakon vogue ni memang tak boleh hidup tanpa bulu mata palsu.

Kiranya Rozita Che Wan ni Ratu Bulu Mata Palsu tak gitu? Mungkin kejelitaan Rozita Che Wan disebabkan sumbangan bulu mata palsu?

rozita che wan Tips Kecantikan | Bulu Mata Palsu, Tak Berat Ke?

Maknanya kalau tak pakai bulu mata palsu atau fake eyelashes atau nama glamer ‘falsies’ – maka tidak cantik mana pun Rozita Che Wan. So, tak betul kalau kita kata kecantikan orang yang pakai bulu mata palsu adalah palsu semata-mata? wpml wink Tips Kecantikan | Bulu Mata Palsu, Tak Berat Ke?

fake eyelashes 02 Tips Kecantikan | Bulu Mata Palsu, Tak Berat Ke?

Dengar khabar tak lama dulu Rozita Che Wan ni sampai nak jadi businesswomen bulu mata palsu jenama sendiri. Jangan main-main tau.. nanti ada bulu mata palsu jenama Rozita Che Wan. So, korang boleh menjadi jelita persis Rozita Che Wan *walaupun palsu semata-mata tak kisah la kan, janji cantik betul?*.

Orang kata dari mata turun ke hati. Sebab tu ramai orang mengejar mata yang cantik.

fake eyelashes 01 Tips Kecantikan | Bulu Mata Palsu, Tak Berat Ke?

Kalau bulu mata semula jadi kurniaan Tuhan pendek dan tidak melentik pun tidak perlu risau. Gamkan bulu mata palsu,  pastu letak maskara dan eyeliner sudah tentu mata yang tidak cantik akan jadi cantik!

Macam-macam Jenis Bulu Mata Palsu

Bulu mata palsu ni ada macam-macam design. Kalau korang berani mencuba maybe boleh try gam bulu mata palsu yang diperbuat daripada kain lace, bulu, batu permata dan dalam warna yang terang macam pink dan oren.

fake eyelashes 03 Tips Kecantikan | Bulu Mata Palsu, Tak Berat Ke?

fake eyelashes 04 Tips Kecantikan | Bulu Mata Palsu, Tak Berat Ke?

Oh.. pemakaian bulu mata palsu ni kan ada yang murah dan boleh senang didapati di Guardian atau Watson. Ada juga bulu mata palsu yang berjenama *sudah tentu mahal* seperti dari jenama Shu Uemura.

Tak Beratkah Mata Pakai Bulu Mata Palsu?

I mengaku I tidak pernah memakai bulu mata palsu. Not even on my wedding!

Mungkin sebab bulu mata I ni bagi I dah panjang dan lentik dah *walaupun agak jarang-jarang*..he..he

fake eyelashes 07 Tips Kecantikan | Bulu Mata Palsu, Tak Berat Ke?Gambar: Izzah dengan bulu mata asli!

Sebab tu I nak tanya korang yang pernah pakai bulu mata palsu ni masa kahwin atau kalau korang always pakai bulu mata palsu ni. Tak kira lah masa attend event atau pakai bulu mata palsu hari-hari.

  • Apa rasanya pakai bulu mata palsu?
  • Tak beratkah mata dengan bulu mata palsu digam dekat mata?
  • Berapa lama satu pasang bulu mata palsu ni boleh tahan *boleh pakai berulang-kali* ?



Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  • No Related Posts

  12 comments for “Tips Kecantikan | Bulu Mata Palsu, Tak Berat Ke?

  1. December 23, 2010 at 8:13 am

    huhu
    kan haram pakai cemara /bulu palsu nih?!
    malas nak komen lebih – lebih.
    nnti sume sentap.
    Seorang Blogger bernama Sidratul Muntaha´s last blog post post..Walaupun hari ni ari gaji tpi aku masih bersedih hati!!

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    sidratul, ooh.. haram ke? serius I tak tau haram pakai falsies ni..

    i tengok ramai blogger *bertudung* fanatik betul pakai falsies ni.. artis tu tak leh cakap la kan memang perhiasan wajib..

    [REPLY]

  2. December 23, 2010 at 11:27 am

    aha.. i know it’s haram.. but i do wear it on me wedding. hukk
    teruk kn.. but that’s the 1st n the last time i’m wearing those la. full stop.
    Seorang Blogger bernama lisa hz´s last blog post post..Langkawi Trip- Berjaya Resort Langkawi

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    lisa, sekali tak pe kot.. kalau selalu pakai dan dah jadi macam perhiasan wajib tu tak boleh ye..

    [REPLY]

  3. December 23, 2010 at 3:06 pm

    Haram?

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    lady, ramai kata haram sebab sama hukum macam sambung rambut/rambut palsu..

    i tengok mmg trend di kalangan blogger pakai bulu mata palsu nih..hu..hu

    [REPLY]

  4. December 23, 2010 at 4:19 pm

    salam. 1st time tumpang lalu ni.
    loh haram ke hehehe kurengnya ilmu. tp kita pernah pakai sekali je masa wedding ari tu tp mak aih mmg berat giler babas. tu baru pakai bape jam pun rasa x leh nak bukak mata. emmm apatah lagi artis or sesapa yg suka pakai sampai sehari suntuk tu kan….cam ner le gayanya dorg bawak mata tu aduhaiiiiiiiii

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    illa, sila lalu..sila..he..he

    takpe la tak tau kan.. berat ye bulu mata

    [REPLY]

  5. Nur
    December 24, 2010 at 9:22 am

    sy pakai masa wedding day jer..masa tu apa yg mak andam buat sy diamkan jer…siap cukur kening lg!heheheh…tp tobat tak buat dahh…

    masa nyambut menantu, separuh bulu mata palsu belah kanan gugur!hahahah…kelam kabut jugalaaa…sbb time tu nk jimat budget, so x guna mak andam..buat sendiri jer… ;-)

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    nur, gugur sebelah? he..he.. pengalaman tak dapat lupa la kan tu

    [REPLY]

  6. Nur
    December 24, 2010 at 9:24 am

    err…lupa nk jawab questionnaire..heheh..
    berat tu taklaa, tp rimas!
    yang ai pakai tu boleh sampai 3x..tp sekali je ai pakai pastu buang..
    Seorang Blogger bernama Nur´s last blog post post..Hola!!!

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    nur, rimas ye.. tapi yg dah biasa pakai tak rimas dah kot..selamba je tengok

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif 

Current ye@r *

CommentLuv badge

http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif