Tips Kecantikan | Bulu Mata Palsu, Tak Berat Ke?

Sebut saja bulu mata palsu mesti teringat dekat pelakon jelita Rozita Che Wan. Pelakon vogue ni memang tak boleh hidup tanpa bulu mata palsu.

Kiranya Rozita Che Wan ni Ratu Bulu Mata Palsu tak gitu? Mungkin kejelitaan Rozita Che Wan disebabkan sumbangan bulu mata palsu?

Bulu Mata Palsu

Maknanya kalau tak pakai bulu mata palsu atau fake eyelashes atau nama glamer ‘falsies’ – maka tidak cantik mana pun Rozita Che Wan. So, tak betul kalau kita kata kecantikan orang yang pakai bulu mata palsu adalah palsu semata-mata?

Bulu Mata Palsu

Dengar khabar tak lama dulu Rozita Che Wan ni sampai nak jadi businesswomen bulu mata palsu jenama sendiri. Jangan main-main tau.. nanti ada bulu mata palsu jenama Rozita Che Wan. So, korang boleh menjadi jelita persis Rozita Che Wan *walaupun palsu semata-mata tak kisah la kan, janji cantik betul?*.

Orang kata dari mata turun ke hati. Sebab tu ramai orang mengejar mata yang cantik.

Bulu Mata Palsu

Kalau bulu mata semula jadi kurniaan Tuhan pendek dan tidak melentik pun tidak perlu risau. Gamkan bulu mata palsu,  pastu letak maskara dan eyeliner sudah tentu mata yang tidak cantik akan jadi cantik!

Macam-macam Jenis Bulu Mata Palsu

Bulu mata palsu ni ada macam-macam design. Kalau korang berani mencuba maybe boleh try gam bulu mata palsu yang diperbuat daripada kain lace, bulu, batu permata dan dalam warna yang terang macam pink dan oren.

Bulu Mata Palsu

Bulu Mata Palsu

Oh.. pemakaian bulu mata palsu ni kan ada yang murah dan boleh senang didapati di Guardian atau Watson. Ada juga bulu mata palsu yang berjenama *sudah tentu mahal* seperti dari jenama Shu Uemura.

Tak Beratkah Mata Pakai Bulu Mata Palsu?

I mengaku I tidak pernah memakai bulu mata palsu. Not even on my wedding!

Mungkin sebab bulu mata I ni bagi I dah panjang dan lentik dah *walaupun agak jarang-jarang*..he..he

Bulu Mata PalsuGambar: Izzah dengan bulu mata asli!

Sebab tu I nak tanya korang yang pernah pakai bulu mata palsu ni masa kahwin atau kalau korang always pakai bulu mata palsu ni. Tak kira lah masa attend event atau pakai bulu mata palsu hari-hari.

  • Apa rasanya pakai bulu mata palsu?
  • Tak beratkah mata dengan bulu mata palsu digam dekat mata?
  • Berapa lama satu pasang bulu mata palsu ni boleh tahan *boleh pakai berulang-kali* ?
Forever Living Malaysia
BARU DAPAT GAJI TAPI DUIT DAH HABIS?? BAYAR BIL HUTANG HINGGA KENA IKAT PERUT?? ANAK NAK MAKAN PUN TERPAKSA CATU?? TAK ADA SIMPANAN??

Ekonomi sekarang sangat tidak stabil. Harga barang semuanya naik. Jangan mengeluh saja tanpa berbuat apa-apa. Hidup mesti diteruskan. Jom sama-sama tambah pendapatan. Yang kerja makan gaji boleh buat part time. Yang menganggur, suri rumah, tengah belajar dan sudah bersara boleh buat sepenuh masa.

SAYA INGIN BANTU ANDA DAPAT INCOME TAMBAHAN SETIAP BULAN. JIKA ANDA BETUL-BETUL NAK UBAH KEHIDUPAN DIRI & KELUARGA MENJADI LEBIH BAIK, SELESA, GEMBIRA & BAHAGIA, HUBUNGI SAYA SEKARANG!!

Kalau tengok baki akaun bank RASA NAK NANGIS atau bila buka purse/wallet/beg duit rasa susahnya nak survive hidup, tu maknanya dah kena cari jalan buat side income. Bila peluang bisnes tanpa modal besar datang depan mata baik ambik cepat-cepat. Anda boleh mulakan bisnes Aloe Vera Forever Living dengan hanya RM45 sahaja!!

"Kejayaan akan bermula dari langkah pertama".

Whatsap/Telegram saya, Ros Ibrahim 016-888 6740 sekarang juga.

Boleh juga isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli

Maklumat Lanjut:
http://BisnesAloeVera.com
http://JusAloeVera.com

http://rosibrahim.flp.com

Semoga dimurahkan rezeki kita semua dalam memenuhi keperluan dunia yang serba "MAHAL" hari ini. Ameen.

Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  • No Related Posts

12 Comments

  • huhu
    kan haram pakai cemara /bulu palsu nih?!
    malas nak komen lebih – lebih.
    nnti sume sentap.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    sidratul, ooh.. haram ke? serius I tak tau haram pakai falsies ni..

    i tengok ramai blogger *bertudung* fanatik betul pakai falsies ni.. artis tu tak leh cakap la kan memang perhiasan wajib..

    [REPLY]

  • lisa hz says:

    aha.. i know it’s haram.. but i do wear it on me wedding. hukk
    teruk kn.. but that’s the 1st n the last time i’m wearing those la. full stop.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    lisa, sekali tak pe kot.. kalau selalu pakai dan dah jadi macam perhiasan wajib tu tak boleh ye..

    [REPLY]

  • Haram?

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    lady, ramai kata haram sebab sama hukum macam sambung rambut/rambut palsu..

    i tengok mmg trend di kalangan blogger pakai bulu mata palsu nih..hu..hu

    [REPLY]

  • illa ieylla says:

    salam. 1st time tumpang lalu ni.
    loh haram ke hehehe kurengnya ilmu. tp kita pernah pakai sekali je masa wedding ari tu tp mak aih mmg berat giler babas. tu baru pakai bape jam pun rasa x leh nak bukak mata. emmm apatah lagi artis or sesapa yg suka pakai sampai sehari suntuk tu kan….cam ner le gayanya dorg bawak mata tu aduhaiiiiiiiii

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    illa, sila lalu..sila..he..he

    takpe la tak tau kan.. berat ye bulu mata

    [REPLY]

  • Nur says:

    sy pakai masa wedding day jer..masa tu apa yg mak andam buat sy diamkan jer…siap cukur kening lg!heheheh…tp tobat tak buat dahh…

    masa nyambut menantu, separuh bulu mata palsu belah kanan gugur!hahahah…kelam kabut jugalaaa…sbb time tu nk jimat budget, so x guna mak andam..buat sendiri jer… 😉

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    nur, gugur sebelah? he..he.. pengalaman tak dapat lupa la kan tu

    [REPLY]

  • Nur says:

    err…lupa nk jawab questionnaire..heheh..
    berat tu taklaa, tp rimas!
    yang ai pakai tu boleh sampai 3x..tp sekali je ai pakai pastu buang..

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    nur, rimas ye.. tapi yg dah biasa pakai tak rimas dah kot..selamba je tengok

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

😉 😐 😡 😈 simple-smile.png 😯 frownie.png rolleyes.png 😛 😳 😮 mrgreen.png 😆 💡 😀 👿 😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗ 

CommentLuv badge