Tag Archive for baju raya baby

Shopping Baju Raya Baby Online | Hidup Seorang Blogger

Bila dah abis puasa, tentu lah raya! Sebulan je lagi nak raya ni? Dah beli baju raya anak-anak ke?

Zaman teknologi IT ni dah senang dah mak-mak semua. Hampir semua benda di hujung jari. Tinggal nak pilih je.

Macam-macam boleh dibeli online. Termasuklah baju raya baby atau baju raya kanak-kanak.

Senang kan beli baju raya online ni? Selalunya baju raya baby online ni harganya adalah lebih murah dari harga kat kedai. Kualiti pun sama dan sometimes lagi baik dari kedai punya. wpml good Shopping Baju Raya Baby Online | Hidup Seorang Blogger

english short big Shopping Baju Raya Baby Online | Hidup Seorang Blogger

Sebab apa? Sebab penjual baju raya online tak ada kos sewa dan maintenance kedai! Kos dia cuma kos beli baju dari pemborong dan kos packing/deliver.

Banyak penjual baju raya kanak-kanak online ni melalui blog dan dijalankan dari rumah.

Baju Raya Online 2010

Kalau nak beli baju raya baby atau anak berumur 6 bulan hingga 6 tahun tu, jemput singgah my online Baby Boutique.

Baju handmade yang I jahit sendiri dari designer fabric pun ada. Tapi tahun ni tak banyak sebab tak sempat jahit *jatuh sakit for a month*.

baju 05 Shopping Baju Raya Baby Online | Hidup Seorang Blogger

So, I jual juga baju branded macam Carters, Oskosh B’Gosh, Burberry London, Ralph Lauren dan Zara. Mostly gaun untuk girls… tapi untuk boys pun ada juga (shorts and shirts).

Harga pun mostly below RM40 (for branded dress).. yang paling mahal pun tak sampai RM80 pun sehelai.

Baju handmade from imported designer fabric tu mahal la sikit dari yang branded tu.. sebab handmade with love maaah…he.he wpml heart Shopping Baju Raya Baby Online | Hidup Seorang Blogger

Sila lah shopping baju raya baby online kat my shop ye. KLIK SINI!

butik 1 Shopping Baju Raya Baby Online | Hidup Seorang Blogger

Shopping for Baju Raya

Shopping For Baju Raya Online – Baju Raya Baby, Baju Raya Kanak-Kanak

Cheap baju raya online 2010 terdapat di Little Mama’s Love Baby Boutique. Brand seperti Zara, Ralph Lauren, Burberry London, Carters dan in-house brand yang dibuat dari imported designer fabrics. Harga berpatutan. Shopping dengan selesa dari rumah/pejabat. Baju raya baby akan di hantar melalui Pos Laju.

***

Hari Raya is just around the corner – only 2 months away. I bet many tailors already closed the order for Hari Raya, right?  Oh my. I don’t even buy any cloth for making my baju raya yet. So, how? wpml unsure Shopping for Baju Raya

Hmmm… actually, I never ‘tempah‘ my baju raya. When I was a kid, my mom used to sew it for me and my sibblings (baju kurung and baju melayu).

And, when I’ve grown up – I was ‘forced‘ to sew my own baju raya. Meaning, I was ‘forced‘ to learn how to sew using the sewing machine. wpml cry Shopping for Baju Raya

So, I never worry about tailors closing orders. Because I sew my own baju. Tapi… tak teror sangat pun…kalu teror dah lama jadi pereka fesyen terkenal..ha..ha..

I’m thinking of making a baju kurung (and some gowns) for Izzah. But, I haven’t yet buy the cotton cloth. Ada siapa tau kat mana nak beli Japanese Cotton yang cantik dan murah in Shah Alam/Klang/Subang Jaya area?.. malas la nak pegi KL semata nak cari kain…hu..hu

Anyway, as a stand-by (incase mesin rosak atau tak sempat beli kain atau tiba-tiba malas nak jahit), I bought these gowns for Izzah. The baju raya for my little angel (Poney and Anakku after 50% discount…yeha wpml yahoo Shopping for Baju Raya).

baju raya izzah 1 Shopping for Baju Raya