Shopping Baju Raya Baby Online | Hidup Seorang Blogger

Bila dah abis puasa, tentu lah raya! Sebulan je lagi nak raya ni? Dah beli baju raya anak-anak ke?

Zaman teknologi IT ni dah senang dah mak-mak semua. Hampir semua benda di hujung jari. Tinggal nak pilih je.

Macam-macam boleh dibeli online. Termasuklah baju raya baby atau baju raya kanak-kanak.

Senang kan beli baju raya online ni? Selalunya baju raya baby online ni harganya adalah lebih murah dari harga kat kedai. Kualiti pun sama dan sometimes lagi baik dari kedai punya.

Sebab apa? Sebab penjual baju raya online tak ada kos sewa dan maintenance kedai! Kos dia cuma kos beli baju dari pemborong dan kos packing/deliver.

Banyak penjual baju raya kanak-kanak online ni melalui blog dan dijalankan dari rumah.

Baju Raya Online 2010

Kalau nak beli baju raya baby atau anak berumur 6 bulan hingga 6 tahun tu, jemput singgah my online Baby Boutique.

Baju handmade yang I jahit sendiri dari designer fabric pun ada. Tapi tahun ni tak banyak sebab tak sempat jahit *jatuh sakit for a month*.

So, I jual juga baju branded macam Carters, Oskosh B’Gosh, Burberry London, Ralph Lauren dan Zara. Mostly gaun untuk girls… tapi untuk boys pun ada juga (shorts and shirts).

Harga pun mostly below RM40 (for branded dress).. yang paling mahal pun tak sampai RM80 pun sehelai.

Baju handmade from imported designer fabric tu mahal la sikit dari yang branded tu.. sebab handmade with love maaah…he.he

Sila lah shopping baju raya baby online kat my shop ye. KLIK SINI!

Forever Living Malaysia
BARU DAPAT GAJI TAPI DUIT DAH HABIS?? BAYAR BIL HUTANG HINGGA KENA IKAT PERUT?? ANAK NAK MAKAN PUN TERPAKSA CATU?? TAK ADA SIMPANAN??

Ekonomi sekarang sangat tidak stabil. Harga barang semuanya naik. Jangan mengeluh saja tanpa berbuat apa-apa. Hidup mesti diteruskan. Jom sama-sama tambah pendapatan. Yang kerja makan gaji boleh buat part time. Yang menganggur, suri rumah, tengah belajar dan sudah bersara boleh buat sepenuh masa.

SAYA INGIN BANTU ANDA DAPAT INCOME TAMBAHAN SETIAP BULAN. JIKA ANDA BETUL-BETUL NAK UBAH KEHIDUPAN DIRI & KELUARGA MENJADI LEBIH BAIK, SELESA, GEMBIRA & BAHAGIA, HUBUNGI SAYA SEKARANG!!

Kalau tengok baki akaun bank RASA NAK NANGIS atau bila buka purse/wallet/beg duit rasa susahnya nak survive hidup, tu maknanya dah kena cari jalan buat side income. Bila peluang bisnes tanpa modal besar datang depan mata baik ambik cepat-cepat. Anda boleh mulakan bisnes Aloe Vera Forever Living dengan hanya RM45 sahaja!!

"Kejayaan akan bermula dari langkah pertama".

Whatsap/Telegram saya, Ros Ibrahim 016-888 6740 sekarang juga.

Boleh juga isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli

Maklumat Lanjut:
http://BisnesAloeVera.com
http://JusAloeVera.com

http://rosibrahim.flp.com

Semoga dimurahkan rezeki kita semua dalam memenuhi keperluan dunia yang serba "MAHAL" hari ini. Ameen.

Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

21 Comments

  • ain says:

    last year ain start shopping online untuk baju raya sarah….

    memang senang cuma kena pandai cari saiz untuk anak….

    nak selamat terpaksa la pilih saiz yang lebih besar…

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    ain, senang kan..a ah..kena tahu saiz anak..better besar sikit

    [REPLY]

  • Zack says:

    Kalau aku nak beli online ni, rasanya susah sikit kot…tahu2 ajelah saiz anak2 aku tu ye…so, bila nak beli baju diaorang…aku heret semuanya pergi sogo…senang gitu. tapi beli time sale ler…

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    zack, saiz anak mung tak de dalam senarai..he..he

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    lupa pulak nak cakap, kalau mung tak leh beli.. promote la kat kawan-kawan boleh..

    [REPLY]

    Jimi Reply:

    Beli kat SOGO ? mana ada SALE kat SOGO… tak baca paper ker ? Cuba check the star… SOGO menipu pengguna, harga biasa di kekalkan, tetapi harga baru (kononnya harga sebelum SALE) di naikkan gila-gila……….. pastu bagi SALE sampai 70%, 80%, 90%, pastu nampak lah Harga dari RM 400.00 turun smpai RM100.00. Harga RM 200.00 turun sampai RM 20.00 (90% SALE) Temberang jer semua tuh. JUSCO, TESCO, GIANT semua buat macam tuh. Korang pantang tengok SALE discount gila-gila, mula lah menggila nak shopping.

    cuba baca disini http://blogs.iium.edu.my/jaiz/2010/08/24/awas-dengan-promosi-sale-pasaraya-besar/

    Brader nie ada tulis pasal yg The Star tulis. check it out !

    Lebih baik beli online jer 😉
    Seorang Blogger bernama Jimi´s last blog post post..The first digital operating theatre in Malaysia

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    jimi, sokong beli online!!

    [REPLY]

  • Nia says:

    kalau kak ros jadi jahit baju kurung hari tu,..nak jugak..hehe..takpe la, next tyear kalau rezeki ye kak..wah,..header baru dah boutiquenya..nak tengok la..

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    nia, takpe next year je la ye..

    [REPLY]

  • diyana says:

    wah.kena soping2 lagi ni di kedai kak ros.saya suka sangat baju2 tembikai ngan sunflower tu!dah kasik anak2 pakai.nanti saya amik gambar.saya review spesel utk kedai akak.:D

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    diyana, suka ye? bagus bagus.. mesti comel diaorang pakai baju tembikai/sunflower tu..

    [REPLY]

  • catlina says:

    kak ros, baju kurun g budak tak de ke? 😉

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    catlina, baju kurung budak ari tu plan nak jahit tapi tup2 dapat sakit pulak sebulan..kantoi plan..

    [REPLY]

  • fara says:

    Salam..baju utk baby age 3 – 6 bulan ade jual x?

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    fara, baby kecik pun ada jual juga.. yg handmade belum upload masuk kedai 😉

    [REPLY]

  • AdD says:

    ala, sy dah simpan kain nak minta tolong jahit ni… camner? Baju mak org boleh kak?
    Skang dah sehat ke belum?
    Dah xsumbat eh idung? Alhamdulillah…

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    AdD, baju sendiri pun tak terjahit..he..he. dah sihat dah

    [REPLY]

  • Nicha says:

    tudung raya mana k.ros..

    [REPLY]

  • Munaliza says:

    Saje nk membebel disini. Bestnya Little Mama ada side income. Susahnya nk tmbh pendapatan ni. Tiap2 bulan x cukup duit. Tensionnn…..Nak niaga online jgklh.

    [REPLY]

  • skang ni dekat internet pun banyak jual barangan baby nie..cantik2 pulak tuh,harga pun lebih murah dari kedai…tak payah susah2 start enjin kereta pergi shopping complex dahhh

    [REPLY]

  • Barang baby kat internet memang banyak. rambang mata nak pilih. Saya pun dah cuba-cuba online shop ni. Boleh lah singgah-singgah @ “Smiley Baby Shop”

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

😉 😐 😡 😈 simple-smile.png 😯 frownie.png rolleyes.png 😛 😳 😮 mrgreen.png 😆 💡 😀 👿 😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗ 

CommentLuv badge