Shopping Baju Raya Baby Online | Hidup Seorang Blogger

Bila dah abis puasa, tentu lah raya! Sebulan je lagi nak raya ni? Dah beli baju raya anak-anak ke?

Zaman teknologi IT ni dah senang dah mak-mak semua. Hampir semua benda di hujung jari. Tinggal nak pilih je.

Macam-macam boleh dibeli online. Termasuklah baju raya baby atau baju raya kanak-kanak.

Senang kan beli baju raya online ni? Selalunya baju raya baby online ni harganya adalah lebih murah dari harga kat kedai. Kualiti pun sama dan sometimes lagi baik dari kedai punya. wpml good Shopping Baju Raya Baby Online | Hidup Seorang Blogger

english short big Shopping Baju Raya Baby Online | Hidup Seorang Blogger

Sebab apa? Sebab penjual baju raya online tak ada kos sewa dan maintenance kedai! Kos dia cuma kos beli baju dari pemborong dan kos packing/deliver.

Banyak penjual baju raya kanak-kanak online ni melalui blog dan dijalankan dari rumah.

Baju Raya Online 2010

Kalau nak beli baju raya baby atau anak berumur 6 bulan hingga 6 tahun tu, jemput singgah my online Baby Boutique.

Baju handmade yang I jahit sendiri dari designer fabric pun ada. Tapi tahun ni tak banyak sebab tak sempat jahit *jatuh sakit for a month*.

baju 05 Shopping Baju Raya Baby Online | Hidup Seorang Blogger

So, I jual juga baju branded macam Carters, Oskosh B’Gosh, Burberry London, Ralph Lauren dan Zara. Mostly gaun untuk girls… tapi untuk boys pun ada juga (shorts and shirts).

Harga pun mostly below RM40 (for branded dress).. yang paling mahal pun tak sampai RM80 pun sehelai.

Baju handmade from imported designer fabric tu mahal la sikit dari yang branded tu.. sebab handmade with love maaah…he.he wpml heart Shopping Baju Raya Baby Online | Hidup Seorang Blogger

Sila lah shopping baju raya baby online kat my shop ye. KLIK SINI!

butik 1 Shopping Baju Raya Baby Online | Hidup Seorang Blogger




Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  21 comments for “Shopping Baju Raya Baby Online | Hidup Seorang Blogger

  1. ain
    August 5, 2010 at 10:44 am

    last year ain start shopping online untuk baju raya sarah….

    memang senang cuma kena pandai cari saiz untuk anak….

    nak selamat terpaksa la pilih saiz yang lebih besar…
    Seorang Blogger bernama ain´s last blog post post..Jom Tonton Epilog Syurga Cinta

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    ain, senang kan..a ah..kena tahu saiz anak..better besar sikit

    [REPLY]

  2. Zack
    August 5, 2010 at 12:19 pm

    Kalau aku nak beli online ni, rasanya susah sikit kot…tahu2 ajelah saiz anak2 aku tu ye…so, bila nak beli baju diaorang…aku heret semuanya pergi sogo…senang gitu. tapi beli time sale ler…

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    zack, saiz anak mung tak de dalam senarai..he..he

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    lupa pulak nak cakap, kalau mung tak leh beli.. promote la kat kawan-kawan boleh..

    [REPLY]

    Jimi Reply:

    Beli kat SOGO ? mana ada SALE kat SOGO… tak baca paper ker ? Cuba check the star… SOGO menipu pengguna, harga biasa di kekalkan, tetapi harga baru (kononnya harga sebelum SALE) di naikkan gila-gila……….. pastu bagi SALE sampai 70%, 80%, 90%, pastu nampak lah Harga dari RM 400.00 turun smpai RM100.00. Harga RM 200.00 turun sampai RM 20.00 (90% SALE) Temberang jer semua tuh. JUSCO, TESCO, GIANT semua buat macam tuh. Korang pantang tengok SALE discount gila-gila, mula lah menggila nak shopping.

    cuba baca disini http://blogs.iium.edu.my/jaiz/2010/08/24/awas-dengan-promosi-sale-pasaraya-besar/

    Brader nie ada tulis pasal yg The Star tulis. check it out !

    Lebih baik beli online jer ;-)
    Seorang Blogger bernama Jimi´s last blog post post..The first digital operating theatre in Malaysia

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    jimi, sokong beli online!!

    [REPLY]

  3. Nia
    August 5, 2010 at 5:25 pm

    kalau kak ros jadi jahit baju kurung hari tu,..nak jugak..hehe..takpe la, next tyear kalau rezeki ye kak..wah,..header baru dah boutiquenya..nak tengok la..
    Seorang Blogger bernama Nia´s last blog post post..Kalaulah aku tak tinggi sangat

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    nia, takpe next year je la ye..

    [REPLY]

  4. August 5, 2010 at 10:00 pm

    wah.kena soping2 lagi ni di kedai kak ros.saya suka sangat baju2 tembikai ngan sunflower tu!dah kasik anak2 pakai.nanti saya amik gambar.saya review spesel utk kedai akak.:D
    Seorang Blogger bernama diyana´s last blog post post..kenapa Alibukan Ally

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    diyana, suka ye? bagus bagus.. mesti comel diaorang pakai baju tembikai/sunflower tu..

    [REPLY]

  5. August 6, 2010 at 8:35 am

    kak ros, baju kurun g budak tak de ke? ;)
    Seorang Blogger bernama catlina´s last blog post post..Putayayaeh Putrajaya

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    catlina, baju kurung budak ari tu plan nak jahit tapi tup2 dapat sakit pulak sebulan..kantoi plan..

    [REPLY]

  6. fara
    August 6, 2010 at 9:01 am

    Salam..baju utk baby age 3 – 6 bulan ade jual x?

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    fara, baby kecik pun ada jual juga.. yg handmade belum upload masuk kedai ;)

    [REPLY]

  7. AdD
    August 6, 2010 at 4:40 pm

    ala, sy dah simpan kain nak minta tolong jahit ni… camner? Baju mak org boleh kak?
    Skang dah sehat ke belum?
    Dah xsumbat eh idung? Alhamdulillah…
    Seorang Blogger bernama AdD´s last blog post post..Decorative Magnet on Peti Sejuk

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    AdD, baju sendiri pun tak terjahit..he..he. dah sihat dah

    [REPLY]

  8. Nicha
    August 7, 2010 at 8:21 pm

    tudung raya mana k.ros..

    [REPLY]

  9. Munaliza
    December 6, 2010 at 12:10 pm

    Saje nk membebel disini. Bestnya Little Mama ada side income. Susahnya nk tmbh pendapatan ni. Tiap2 bulan x cukup duit. Tensionnn…..Nak niaga online jgklh.

    [REPLY]

  10. March 28, 2011 at 12:00 pm

    skang ni dekat internet pun banyak jual barangan baby nie..cantik2 pulak tuh,harga pun lebih murah dari kedai…tak payah susah2 start enjin kereta pergi shopping complex dahhh
    Seorang Blogger bernama buy baby clothes´s last blog post post..Buy BaBy Clothes – Gift Set

    [REPLY]

  11. May 1, 2012 at 1:01 am

    Barang baby kat internet memang banyak. rambang mata nak pilih. Saya pun dah cuba-cuba online shop ni. Boleh lah singgah-singgah @ “Smiley Baby Shop”
    Seorang Blogger bernama smiley baby shop´s last blog post post..ZARA Kids Set – Sporty Sleeveless Shirt With Pants(Black)

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif 

Current ye@r *

CommentLuv badge

http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif