Sambutan Hari Jadi Untuk Anak – Perlu Grand ke?

Apa pendapat you all? Perlu ke sambut hari jadi anak buat grand macam kenduri kahwin? He..he..he

Bukan apa – terlintas soalan ni bila ada yang bertanya hari jadi Izzah ke 3 tahun tak buat celebration ke? Maksudnya celebration party macam buat kat Kidzsports ke.. atau hotel ke… atau kelab ke… atau mana-mana taman ke.. atau paling cikai pun buat properly* kat rumah.

Nota * = properly tu maksudnya jemput kawan-kawan, blogger-blogger, jiran-jiran dan saudara mara datang birthday party dan sediakan party packs, birthday deco mengikut tema, arrange games, buffet food dan segala macam party-related thingy lah.

Tergaru tudung sekejap sebab I memang tak terfikir nak buat pun. Sebab Izzah kecik lagi tak reti nak appreciate atau malas nak planning dan organize atau takde budget? wpml yes Sambutan Hari Jadi Untuk Anak   Perlu Grand ke?

Memang birthday Izzah yang first dan second tak pernah buat party pun. Sambut kecil-kecilan anak-beranak je..he..he

Tapi tahun ni sebab Izzah dah masuk playschool so I decided to throw a small party untuk kawan-kawan dia kat playschool tu. Maka birthday Izzah yang ke 3 di sambut dengan meriah di playschool!! wpml yahoo Sambutan Hari Jadi Untuk Anak   Perlu Grand ke?

Kalau birthday mesti ada kek birthday la kan. Actually I order special cake bentuk nombor 3 tapi ntah macam mana jadi 4 segi je (kes salah komunikasi la ni).

birthday izzah 01 Sambutan Hari Jadi Untuk Anak   Perlu Grand ke?

Tapi tak apa.. sebab I ada beli special birthday candles yang colorful so kek tu jadi comel lah jugak.

birthday izzah 02 Sambutan Hari Jadi Untuk Anak   Perlu Grand ke?

Meriah tau buat kat playschool sebab yang menyanyi lagu birthday semua kawan-kawan playschool..he..he

birthday izzah 03 Sambutan Hari Jadi Untuk Anak   Perlu Grand ke?

Izzah pulak malu-malu kucing pulak bila kawan-kawan menyanyi “happy birth” untuk dia. Kalau nak tahu Izzah ni seminggu sebelum birthday dia dah start nyanyi happy birthday untuk diri sendiri. Nak hint mama dia la tu.

birthday izzah 05 Sambutan Hari Jadi Untuk Anak   Perlu Grand ke?

I buat simple je small birthday party ni. Just beli kek, some muffins dan bagi party packs untuk kawan-kawan.

birthday izzah 06 Sambutan Hari Jadi Untuk Anak   Perlu Grand ke?

Party packs tu actually Big Babah yang buat. Rajin babahnya ni bungkus party packs semua tu… muahhh!

birthday izzah 07 Sambutan Hari Jadi Untuk Anak   Perlu Grand ke?

Dalam party packs tu kami tak letak jajan atau junk food yang tak berfaedah tau. Kami letak roll cake Disney, air Milo kotak, fruit jelly dan mainan kayu kecil yang comel!!

birthday izzah 08 Sambutan Hari Jadi Untuk Anak   Perlu Grand ke?

Tak sangka pulak teacher Ina bagi Izzah hadiah birthday. Tengkiu teacher!

birthday izzah 09 Sambutan Hari Jadi Untuk Anak   Perlu Grand ke?

Tengoklah Izzah kontrol senyum tu. Malu-malu kucing pulak. Biasa kalau I buat sesi photography dengan dia mana ada dia senyum kontrol macam ni..he..he wpml yes Sambutan Hari Jadi Untuk Anak   Perlu Grand ke?

birthday izzah 10 Sambutan Hari Jadi Untuk Anak   Perlu Grand ke?

Kawan-kawan satu kelas Izzah dan dua teachers pulak buat kad birthday special ni. Tengkiu teacher Sal, teacher Lin dan kawan-kawan kelas Novice!!

birthday izzah 11 Sambutan Hari Jadi Untuk Anak   Perlu Grand ke?

Teruja bila Izzah dah tahu sebut semua nama kawan-kawan kelas dia bila tengok kat gambar – ada Adam (sebut edem tau macam slang omputih..he..he), Hafiz, Afif, Yovisha, Mimi, Ida, Maliq, Afiq dan Abang (eh.. pesal ada sorang ni panggil abang pulak?)

birthday izzah 12 Sambutan Hari Jadi Untuk Anak   Perlu Grand ke?

Eeeii.. senyum kontrol lagi…muah..ha..ha

birthday izzah 13 Sambutan Hari Jadi Untuk Anak   Perlu Grand ke?

Sampai kat rumah baru senyum tak kontrol.. Baju gaun pink, big bow headband, rantai manik dan angel wing tu semua props LittleKidsPhotographywpml wink Sambutan Hari Jadi Untuk Anak   Perlu Grand ke?

birthday izzah 14 Sambutan Hari Jadi Untuk Anak   Perlu Grand ke?

Malamnya sambut lagi sekali birthday kami anak-beranak.. beli dua kek sebab satu kek dah jamu kawan-kawan..he..he

birthday izzah 15 Sambutan Hari Jadi Untuk Anak   Perlu Grand ke?

 




Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  26 comments for “Sambutan Hari Jadi Untuk Anak – Perlu Grand ke?

  1. April 7, 2011 at 7:23 am

    hm… meriah betul nampaknya… ucapan terlambat buat Izzah – Selamat Ulang tahun semoga panjang umur dan berbahagia …

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    yangbaik, meriah dalam kesederhanaan gitu..he..he

    mekasih ye

    [REPLY]

  2. April 7, 2011 at 8:08 am

    i prefer sambutan mcm ni, masa my doter 2 tahun, just buat kek n party packs bg kat nursery dia je. yg 3 tahun ni tak fikir lg camaner.
    Seorang Blogger bernama mila´s last blog post post..Wordless Wednesday Part II

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    mila, ni pun pening kepala nak organize he..he

    [REPLY]

  3. April 7, 2011 at 8:11 am

    abang tuk bakal menantu kak? hehehehe

    weekend aritu pun ada birthday party, sis in law buat kat rumah tema pororo,yg member study dulu pulak buat kat hotel uitm.. yg hotel tu saya tak pergi, tp bila tgk gambar, gempaknya, konfem habis rm3-5k kot..byknya duit…

    so far saya tak pernah buat lg coz birthday anak2 jatuh masa bulan puasa..

    saya plg x suka bila birthday party, anak2 dapat goodie packs isi gula2 lolipop, junk food ni..kan x elok bdk2 mkn jajan tu semua. sis in law saya isi pencil, pencil case, ada la jgk sweets.. saya rs better le air kotak milo, kismis, pencil, biskut.. *tetiba dpt idea
    Seorang Blogger bernama faisya´s last blog post post..Broadband-Line Internet Help Me Please!

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    faisya, abang = menantu? ha..ha…

    mak aih..buat kat hotel mesti grand belanje nya..tak pe la tu bagi yang mampu..

    part party pack jajan tu memang i tak suka sangat.. selalu buang je kalau dpt

    [REPLY]

  4. April 7, 2011 at 8:26 am

    huda pun tak pernah wat birthday party tuk amirul. usually kiterorg celebrate ramai2 kat umh MIL. tue pun sbb birthday Amirul 1day after birthday adik ipar.. dier yg beria nk celebrate..so huda pun join skali la.. biasanya celebrate just anak branak jer.. just pg makan2 kt luar and upacara tiup lilin adalah mesti.sbb amirul suka..

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    huda, joint celebration ok la tu boleh jimat

    [REPLY]

  5. Nia
    April 7, 2011 at 8:26 am

    hehe,..saya pun tak pernah celebrate birthday Diha lagi, sebab dia tak faham lagi. Tapi tahun ni dia pun 3 tahun mcm Izzah, maka kena la buat jgk kot. Tengok mcm Izzah, happy je bila celebrate birthday dia.
    Celebrate mcm ni pun dah ok kak, grand jugak ni.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    nia, macam ni senang je sebab tak payah send invitation.. he..he

    [REPLY]

  6. April 7, 2011 at 10:03 am

    happy belated birthday izzah…wah 3 tahun dah masuk school eh..nak cari gak lah sekitar kluang ni ada tak..tadika biasa memang ada dlm area ofis ni tapi limit min umo dia 4 tahun…
    Seorang Blogger bernama catlina´s last blog post post..Photobook Murah!As low as RM89!

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    catlina, mekasih.. kalau tadika memang minimum 4 tahun.. yg ni playschool merangkap taska

    [REPLY]

  7. April 7, 2011 at 10:33 am

    Selamat Hari Jadi Izzah.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    Ivynana, mekasih

    [REPLY]

  8. April 7, 2011 at 10:57 am

    meriahnya bday dia :)

    happy bday Izzah :) bulan 8 ni, saya masuk 3 tahun jugak, tahun ni x tau laa celebrate mcm mana pulak..

    xoxo,

    Nuha
    Seorang Blogger bernama eliss´s last blog post post..Fridge Magnet Teluk Batik Untuk Dimenangi

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    nuha, mekasih.. best jugak celebrate sama kawan-kawan sekolah ni

    [REPLY]

  9. April 7, 2011 at 12:50 pm

    hmm bagus persoalan ni. in my opinion, terpulang pada budget korang. tp niat tu biarlah nak happykan anak kita, n nak sedekah makan2 pada kawan2. my boys pun i cuma celebrate 1st bday je sbb bday pertama, n 5th sbb dia dah masuk skolah n ade kawan2 mcm izzah. tahun2 in between tu, beli kek makan sendiri2 je satu family. :)

    tapi i must admit mcm WOW je bila tgk party2 yg ade theme2 dr belon ke cup ke tisu – semua sepesen. tapi i know that cost a lot of money!!! simpan utk diorang betul2 nak kenduri kawen nanti je lah!!! hihi

    ok, happy belated bday izzah dear from abg khaleef, kahfi & kazim! :)
    Seorang Blogger bernama syigim´s last blog post post..5 Reasons I Cry Watching Junior Masterchef

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    syigim, yang party ada theme macam-macam tu memang wow dan of course banyak belanja.. if money no issue then not big deal la kan

    thanks for the wishes!

    [REPLY]

  10. April 7, 2011 at 1:19 pm

    wahhh sukanya..buat kat playschool pun dah meriah!!!!buat kat mn2 pun sama..dah 3thn dh fhm erti celebration kot..yg penting ank kita happy..

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    fitri, meriah sebab semua budak yang menyanyi tu kawan-kawan dan memang dah selalu menyanyi lagu birthday so perfectly..he..he

    [REPLY]

  11. April 7, 2011 at 2:59 pm

    Happy Birthday Izzah.. mmg meriah kan buat kat playskool, anak kite boley enjoy dgn kwn2.. my daughter pon I buat kat playskool die last month.. so much fun! Owh kebetulan pula, I beli juge candles yg comey2 itu.. cute kan, cannot resist it? I think where the party is held is not that important, asalkan anak kite happy.. (and within budget la..) hihi!
    Seorang Blogger bernama Lina´s last blog post post..Contest Si Manjaku Comot Tapi Comel by SayangkuZie

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    lina, cute kan candles tu..he..he..he

    [REPLY]

  12. Tifa
    April 7, 2011 at 7:22 pm

    Tifa sukeeee….simple tapi meriah….bufday farhan pun x lama lagi…kami sambut satu family ajeeee

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    tifa, ok la tu sambut dgn family asal happy

    [REPLY]

  13. April 8, 2011 at 12:05 pm

    Happy Belated Birthday dear Izzah….hari tu Cik Ngah dah bagi advance muah muah kan….
    Hmm… tiga2 anak aku, semua celebrate kat umah je….ngan kita2 je…tapi kat sekolah tetap kena hantar kek & party pack.
    Weh….aku nak gi Wilton Decorating Class ( deco cake ya ) esok & next week. So nanti2 bolehlah order kek ngan aku pulak ya…
    Seorang Blogger bernama Zack´s last blog post post..It Is About Langkawi Part 4

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    zack, tu la tunggu cik ngah nya terer buat kek tak terer gak lagi..he..he

    next year kalau dah terer boleh order..

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif 

Current ye@r *

CommentLuv badge

http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif