Salji Turun di Genting Highland!!

Serius!! Ada salji kat Genting Highland!!

Suhu masa tu -7′ celcius tau. Negative. Bawah paras beku. Memang sah la ada salji.

Tak percaya? Tengok gambar ni….

Ha..ha.. kena tipu daaaa! Mana ada salji turun kat Genting Highland. Takat suhu 21′ celcius tu sejuk pun tidak.

Itu gambar kat Snow World Genting Highland lah. Kami pergi last Saturday…he..he

Genting Highland

Genting Highland

Besar gedabak kan jaket yang Izzah pakai? Dah la basah dan berbau. Tapi nak buat camana dah itu je yang ada.

Me tak bawak pulak winter jacket dan glove Izzah naik Genting. Tak plan pun nak masuk Snow World. So, nak tak nak kena pakai jaket ‘busyuk’ yang disediakan.

Ntah berapa ramai yang dah pakai jaket tu. Tak basuh-basuh. Nasib baik me ada bawa dua snow cap/beanie Izzah tu. Tak de la sejuk kepala dia.

Jaket me pakai tu pun rasa geli nak pakai tapi kalau tak pakai kan beku pulak…ha..ha.. Gloves yang disediakan semua dah koyak-rabak. Nasib gak kasut kami tu tak payah tukar pakai boot dia.

Kalau korang rasa nak masuk Snow World mana-mana tu better bawak je jaket sendiri.

Kat Genting, kami main indoor games je. Izzah tak lepas kalau nak masuk outdoor. Syarat ketinggian semua kena lebih 120cm. Izzah baru 87 cm..he..he

Sebab babahnya jadi photographer, me kena layan Izzah main puas-puas. Buat muka seposen je naik family rides semua tu.

Naik kuda pusing…la..la..la *tak best la kuda pusing kat Genting ni.. tak sama dengan Disneyland…he..he*

Genting Highland

Naik kereta rusa. Penat giler! Kena kayuh baru gerak *sebenarnya kena kayuh time mula-mula nak gerakkan dia je.. tapi me pergi kayuh sepanjang jalan. Sebab tengok orang kat depan semua kayuh maah! *

Genting Highland

Naik mini-train. Siap duduk depan bunyikan bell dia…ha..ha..ha

Genting Highland

Naik sampan ala-ala Venice. Ye la tu Venice… air cetek berbau tu mana sama dengan sungai kat Venice tu..he..he *ada banyak duit syiling orang campak dalam air konon mintak hajat la tu*

Genting Highland

Naik ferris wheel. Rasa nak tidur duduk dalam kandang besi tu. Lama betul dia pusing..

Genting Highland

Pergi pagi pukul 9am. Balik pukul 3pm. Masuk kereta Izzah terus ke lala land..zz..zz..zz.. *mama dia pun sama daaa

Forever Living Malaysia
PERHATIAN: Produk Aloe Vera Forever Living boleh didapati dari Pengedar Forever Forever Living yang sah, atau boleh BELI ONLINE, atau anda boleh JADI AHLI untuk dapat diskaun 15%! Daftar ahli hanya RM105 & dapat FREE 1x Aloe Vera Gel.

Anda boleh BELI ONLINE dari mana2 lokasi di Australia, Belgium, Canada, Cyprus, Czech Republic, Spain, United Kingdom, Greece, Northern Ireland, Ireland, Luxembourg, Malaysia, Netherlands, New Zealand, Philippines, Portugal, Singapore, Slovak Republic, United States and South Africa. Produk akan dihantar terus kepada alamat anda di negara tersebut!

Beli Produk Forever Living Online
Jika anda berada di mana2 negara yang tersenarai di bawah, anda boleh BELI ONLINE dengan klik pada bendera negara berkenaan. Jika negara anda tidak tersenarai, sila hubungi saya dengan mengisi borang ini. Saya akan hubungi anda secepat mungkin.
Australia Forever Living Products Buy Online Czech Republic czec-republic Netherlands Netherlands New Zealand New Zealand Slovac Republic Slovak Republic   Belgium Belgium Spain Spain Ireland Ireland Philippines Philippines United States United States Canada canada United Kingdom United Kingdom Luxembourg Luxembourg Portugal Portugal South Africa South Africa Cyprus Cyprus Greece Greece Malaysia Malaysia Singapore Singapore
 

DISCLAIMER: Pernyataan dalam laman web ini adalah pendapat penulis, berdasarkan pengalaman peribadi menggunakan ALoe Vera, pengalaman orang lain dan hasil pembacaaan dari buku, majalah dan laman web lain. Produk yang dibincangkan tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat atau mencegah penyakit2 tertentu. Anda disarankan berbincang dengan doktor jika mengalami apa2 masalah kesihatan atau sebelum memutuskan untuk mengambil supplemen dari Aloe Vera dan lain2.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula dari RM1,550 -RM1,800 sahaja. Dapat 20+ produk pada harga ahli. Next belian diskaun/untung 35%! Boleh taja ahli. Yang *BETUL2 SERIUS NAK BISNES* sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli
Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
http://BisnesAloeVera.com
http://rosibrahim.flp.com

Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  • No Related Posts

14 Comments

  • tifa says:

    seronoknya k ros..Tifa pun lama tak ke genting
    .-= tifa´s last blog post..1SuperKids-MBP Family Day =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    tifa, seronok la juga.. layan anak..he..he

    [REPLY]

  • Fid says:

    akif baru membebel nak gi genting hahahaaaaaaaaaaa

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    akif, bebel banyak-banyak bagi mummy ajak pegi genting…muahh.haa

    fid, tak jauh pun genting tu

    [REPLY]

  • Zack says:

    wah! best tu gi jalan2. Aku pun dah 2 kali masuk snow world…memang busyukkk giler lah jaket dia tuh. 2nd time pergi Genting, tak plan pun nak masuk snow world… aku pakai sandal aje. Sekali anak2 aku nak masuk sana, eiii… goli goloman den pakai boot dia…basah lencun tu. Terpaksa lah… tapi yang best sebab dapat makan aiskrim kat dalam tu….

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    zack, memang geli la..he..he

    [REPLY]

  • chekna says:

    wah…cam best je. tetiba rasa cam nak racun hubby gi genting….

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    chekna, he..he.. racun jangan tak racun..oops..he..he

    [REPLY]

  • juan says:

    bestnye bestnye… kitorang pun ingat nak pergi genting 2nd birthday jada nanti tapi entah lagi sebab kes h1n1 ni tak tau macam mana kan… ala seronok la tengok gambar2 tu…

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    juan, i tengok nobody care pasal h1n1 pun kat genting *takde sorang pun pakai mask etc*.. i pun boleh terlupa pasal h1n1 ni..

    [REPLY]

  • iefa says:

    salam…nk tnyer..u g genting online booking ker walk in jek ker gune tpon…

    if u gune online booking…nk pinjam id u bleh tak…kiteorg nk g senin ni..me try2 online booking skalik kene sign in..dh sign up tuh..within 7 days bru dier jwb…rugi dh…tkley dpt price online booking..huhuh

    if u nk share id n paswod mail kt i bleh tak…afifah_z@yahoo.com tinkiewwww
    .-= iefa´s last blog post..The exPEnsiVE chaRged I goT foR 1 PAED.!!! ohooooo =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    iefa, kami pergi day-trip je..tak de booking hotel..tak pernah pulak signup genting online booking ni..sorry ya

    [REPLY]

  • Sumijelly says:

    huhu….sumi end of may baru nak menuju ke sana.
    dah siap booking sumer bagai…..hahaha
    bestnya… x sabar nak pergi….
    dn makin jeles bila tgk gmbr kak Ros…..hahaha

    [REPLY]

  • sue says:

    dlu gi berdua jek ngan hubby. harus la kena pegi lagi bler ilham dah bleh jalan nanti.
    .-= sue´s last blog post..Nak menang RM30,000???? =-.

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

😉 😐 😡 😈 🙂 😯 🙁 🙄 😛 😳 😮 mrgreen.png 😆 💡 😀 👿 😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗ 

CommentLuv badge