Salji Turun di Genting Highland!!

Serius!! Ada salji kat Genting Highland!!

Suhu masa tu -7′ celcius tau. Negative. Bawah paras beku. Memang sah la ada salji.

Tak percaya? Tengok gambar ni….

genting highland 08 Salji Turun di Genting Highland!!

Ha..ha.. kena tipu daaaa! Mana ada salji turun kat Genting Highland. Takat suhu 21′ celcius tu sejuk pun tidak.

Itu gambar kat Snow World Genting Highland lah. Kami pergi last Saturday…he..he wpml yahoo Salji Turun di Genting Highland!!

genting highland 06 Salji Turun di Genting Highland!!

genting highland 07 Salji Turun di Genting Highland!!

Besar gedabak kan jaket yang Izzah pakai? Dah la basah dan berbau. Tapi nak buat camana dah itu je yang ada.

Me tak bawak pulak winter jacket dan glove Izzah naik Genting. Tak plan pun nak masuk Snow World. So, nak tak nak kena pakai jaket ‘busyuk’ yang disediakan.

Ntah berapa ramai yang dah pakai jaket tu. Tak basuh-basuh. Nasib baik me ada bawa dua snow cap/beanie Izzah tu. Tak de la sejuk kepala dia.

Jaket me pakai tu pun rasa geli nak pakai tapi kalau tak pakai kan beku pulak…ha..ha.. Gloves yang disediakan semua dah koyak-rabak. Nasib gak kasut kami tu tak payah tukar pakai boot dia. wpml yes Salji Turun di Genting Highland!!

Kalau korang rasa nak masuk Snow World mana-mana tu better bawak je jaket sendiri.

Kat Genting, kami main indoor games je. Izzah tak lepas kalau nak masuk outdoor. Syarat ketinggian semua kena lebih 120cm. Izzah baru 87 cm..he..he

Sebab babahnya jadi photographer, me kena layan Izzah main puas-puas. Buat muka seposen je naik family rides semua tu.

Naik kuda pusing…la..la..la *tak best la kuda pusing kat Genting ni.. tak sama dengan Disneyland…he..he*

genting highland 01 Salji Turun di Genting Highland!!

Naik kereta rusa. Penat giler! Kena kayuh baru gerak *sebenarnya kena kayuh time mula-mula nak gerakkan dia je.. tapi me pergi kayuh sepanjang jalan. Sebab tengok orang kat depan semua kayuh maah! *

genting highland 02 Salji Turun di Genting Highland!!

Naik mini-train. Siap duduk depan bunyikan bell dia…ha..ha..ha wpml yahoo Salji Turun di Genting Highland!!

genting highland 03 Salji Turun di Genting Highland!!

Naik sampan ala-ala Venice. Ye la tu Venice… air cetek berbau tu mana sama dengan sungai kat Venice tu..he..he *ada banyak duit syiling orang campak dalam air konon mintak hajat la tu*

genting highland 04 Salji Turun di Genting Highland!!

Naik ferris wheel. Rasa nak tidur duduk dalam kandang besi tu. Lama betul dia pusing.. wpml yes Salji Turun di Genting Highland!!

genting highland 05 Salji Turun di Genting Highland!!

Pergi pagi pukul 9am. Balik pukul 3pm. Masuk kereta Izzah terus ke lala land..zz..zz..zz.. *mama dia pun sama daaa




Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  • No Related Posts

  14 comments for “Salji Turun di Genting Highland!!

  1. April 29, 2010 at 7:52 am

    seronoknya k ros..Tifa pun lama tak ke genting
    .-= tifa´s last blog post..1SuperKids-MBP Family Day =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    tifa, seronok la juga.. layan anak..he..he

    [REPLY]

  2. Fid
    April 29, 2010 at 8:35 am

    akif baru membebel nak gi genting hahahaaaaaaaaaaa

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    akif, bebel banyak-banyak bagi mummy ajak pegi genting…muahh.haa

    fid, tak jauh pun genting tu

    [REPLY]

  3. Zack
    April 29, 2010 at 8:46 am

    wah! best tu gi jalan2. Aku pun dah 2 kali masuk snow world…memang busyukkk giler lah jaket dia tuh. 2nd time pergi Genting, tak plan pun nak masuk snow world… aku pakai sandal aje. Sekali anak2 aku nak masuk sana, eiii… goli goloman den pakai boot dia…basah lencun tu. Terpaksa lah… tapi yang best sebab dapat makan aiskrim kat dalam tu….

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    zack, memang geli la..he..he

    [REPLY]

  4. April 29, 2010 at 9:12 am

    wah…cam best je. tetiba rasa cam nak racun hubby gi genting….

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    chekna, he..he.. racun jangan tak racun..oops..he..he

    [REPLY]

  5. April 29, 2010 at 10:25 am

    bestnye bestnye… kitorang pun ingat nak pergi genting 2nd birthday jada nanti tapi entah lagi sebab kes h1n1 ni tak tau macam mana kan… ala seronok la tengok gambar2 tu…

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    juan, i tengok nobody care pasal h1n1 pun kat genting *takde sorang pun pakai mask etc*.. i pun boleh terlupa pasal h1n1 ni..

    [REPLY]

  6. April 29, 2010 at 3:07 pm

    salam…nk tnyer..u g genting online booking ker walk in jek ker gune tpon…

    if u gune online booking…nk pinjam id u bleh tak…kiteorg nk g senin ni..me try2 online booking skalik kene sign in..dh sign up tuh..within 7 days bru dier jwb…rugi dh…tkley dpt price online booking..huhuh

    if u nk share id n paswod mail kt i bleh tak…afifah_z@yahoo.com tinkiewwww
    .-= iefa´s last blog post..The exPEnsiVE chaRged I goT foR 1 PAED.!!! ohooooo =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    iefa, kami pergi day-trip je..tak de booking hotel..tak pernah pulak signup genting online booking ni..sorry ya

    [REPLY]

  7. April 30, 2010 at 11:55 am

    huhu….sumi end of may baru nak menuju ke sana.
    dah siap booking sumer bagai…..hahaha
    bestnya… x sabar nak pergi….
    dn makin jeles bila tgk gmbr kak Ros…..hahaha

    [REPLY]

  8. sue
    May 3, 2010 at 7:36 pm

    dlu gi berdua jek ngan hubby. harus la kena pegi lagi bler ilham dah bleh jalan nanti.
    .-= sue´s last blog post..Nak menang RM30,000???? =-.

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif 

Current ye@r *

CommentLuv badge

http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif