Persandingan Kayangan Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr Harlina Mohd Yunos

Tarikh 10.10.10 ialah tarikh yang pernuh bermakna bagi sesetengah orang. Sebab tarikh yang cantik maka ramai yang melangsungkan perkahwinan pada hari ni. Ramai juga yang sanggup percepatkan proses bersalin anak dengan rela dibedah sebab nak tarikh 10.10.10 tercatit dalam surat kelahiran anak. Giler la..he..he

Mesti ramai yang sedia maklum yang Angkasawan Negara, Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr Harlina Mohd Yunos telah bernikah hari ini. Gilang gemilang majlis nikahnya di Masjid ‘Besi’ Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya pagi tadi.

persandingan datuk sheikh muszaphar harlina 3 Persandingan Kayangan Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr Harlina Mohd Yunos

Lepas tu, baru sebentar tadi TV3 menyiarkan siaran langsung majlis persandingan kayangan Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr Harlina Mohd Yunos. Meriah. Gilang gemilang habis! wpml good Persandingan Kayangan Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr Harlina Mohd Yunos

persandingan datuk sheikh muszaphar harlina 2 Persandingan Kayangan Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr Harlina Mohd Yunos

Gambar tu I snap dari skrin TV so memang agak tidak cantik la gambarnya. Tapi kira okey la tu..wpml wink Persandingan Kayangan Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr Harlina Mohd Yunos

Tetamu yang hadih mestilah orang kenamaan dan juga beberapa bekas angkasawan dari pelbagai negara. Yang seronok tengok sebab angkasawan asing ni semua pakai baju melayu. Segak dan hensem semuanya..he..he

Lagi syiok bila tengok acara potong kek berbentuk kapal angkasa seberat 30kg tu. Comel je kek tu.. boleh makan ke tu…he..he

persandingan datuk sheikh muszaphar harlina 1 Persandingan Kayangan Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr Harlina Mohd Yunos

Tahniah diucapkan pada kedua pengantin baru Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr Harlina Mohd Yunos.

Oh.. korang dah tengok gambar pre-wedding Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr Harlina Mohd Yunos? Memang cantik dan menepati konsep perkahwinan kayangan tu. wpml good Persandingan Kayangan Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr Harlina Mohd Yunos

I suka sangat gambar pre wedding Datuk Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Harlina yang naik buaian putih tu. Gambar di ambil oleh Saiful Nang dan krew Candid Syndrome. Manipulasi gambar pula oleh KukuBesi. Memang meletop!

gambarpraperkahwinansheikhmuzaffar3 Persandingan Kayangan Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr Harlina Mohd Yunos

Then, ada gambar Datuk Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Harlina terbang pegang payung. Betul-betul macam terbang ke bumi dari kayangan! Superb job!

gambarpraperkahwinansheikhmuzaffar Persandingan Kayangan Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr Harlina Mohd Yunos

Lokasinya atas Bukit Broga *kat Semenyih tak silap*. Buaian tu diaorang tinggalkan atas Bukit Broga. Tak tau la ada lagi ke tidak. Agaknya dah rosak dikerjakan budak-budak nakal.

buaian bukit broga Persandingan Kayangan Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr Harlina Mohd Yunos




Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  • No Related Posts

  17 comments for “Persandingan Kayangan Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr Harlina Mohd Yunos

  1. October 11, 2010 at 1:03 am

    mlm ni bukak kebanyakan blog tulis pasal perkahwinan diaorg ni. mmg wedding of the decade. cuma musykil masa persandingan tu, tak nampak sgt apa yg Persandingan Kayangan nya.
    Seorang Blogger bernama transformed housewife´s last blog post post..Hes not like Datuk Dr Sheikh Muszaphar BUT

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    nur, pre wedding adalah unsur kayangan, part sanding unsur space ship ada la..he..he

    [REPLY]

    Erin Reply:

    I also agree dgn comment ‘transformed housewife’ tu.. takde pun nampak mcm persandingan kayangan…coz masa pengacara malam tu, Nurul Shuhada Nurul Ain dan Ahmad Fedtri Yahya (fuiii siap bg nama penuh dorang lagi tu ) mention ‘persandingan kayangan’ tercari2 gak elemen kayangan nye…tp tak de la pulak…simple je nampak wedding Dr SMS ni…

    but ok la tu kot…
    kalau over sgt pun…nanti org comment jugak… cth mcm wedding anak arwah tan sri sm nasimuddin tu…
    Seorang Blogger bernama Erin´s last blog post post.. Free Facial by Cres Wellness!

    [REPLY]

  2. October 11, 2010 at 4:00 am

    alaaaa…..miss lah! patut bole tgk online kan!
    Seorang Blogger bernama syigim´s last blog post post..House For Rent @ Alam Budiman- Shah Alam

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    syigim, eh..miss ye..tengok gambar je la

    [REPLY]

  3. October 11, 2010 at 7:53 am

    dulu2 tak suka kuku besi…rasa mcm over ;lak dia nye manipulai..lama2 dah leh terima dah :)..mmg kukubesi ni kreatif dan kita tak terfikir lak posing2 dan edit style mcm tu.hubby suka giler dgn hasil kerja kukubesi..

    saiful nang…tak yah ckp lah..superb!
    Seorang Blogger bernama catlina´s last blog post post..BabyIbu Giveaway Weego Bottles Pssttnak botol susu free

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    catlina, kukubesi ni memang hover tapi yup..kreatif & berani.. thumb up

    [REPLY]

  4. October 11, 2010 at 7:56 am

    Idea diorang buat kat Broga ni sempoi aje….tapi hasilnya superb

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    tifa, okey la kan dah penat panjat bukit tu

    [REPLY]

  5. Nia
    October 11, 2010 at 8:45 am

    huhu…mcm fairy tale kan..sweet
    Seorang Blogger bernama Nia´s last blog post post..You again

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    nia, yang pre wedding tu comel

    [REPLY]

  6. October 11, 2010 at 8:48 am

    Alahai buaian bunya gambar efek rarindra prakarsa yang tak berapa menjadi.. tp cantik~
    Seorang Blogger bernama Jiji´s last blog post post..GERAM TAHAP TOK NEK!

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    jiji, tak kisah la tu.. yang pasti diorang boleh caj RM1,000 per photo printed on canvas :grin:

    [REPLY]

  7. October 11, 2010 at 6:08 pm

    gambar pegang payung tu ala2 cerita Mary Poppin la :-)

    memang wedding of the century..semoga berkekalan ke berkurun2 century juga ;-)
    Seorang Blogger bernama syida´s last blog post post..Bila tengok kemalangan ngeri

    [REPLY]

  8. October 13, 2010 at 11:00 pm

    i rasa masa persandingan tu tak nampak unsur2 kayangan sebab belajar from TV3’s bad mistake for the raya ad… kang ada unsur2 tahyul mengundang macam2 gossip pulak. manusia ni tau ngutuk aje. pantang nak doakan kebahagiaan orang. ini pun masa live telecast tu (which I didn’t watch), banyak yang give nasty comments on twitter – baju spaceship la, muka tak lawa la, macam2. tak faham kenapa masyarakat ni generally so shallow and suka ngutuk… it makes me wonder what these people were saying at my wedding…
    Seorang Blogger bernama juan´s last blog post post..Makeup Tips by Zohn Ho of Estee Lauder

    [REPLY]

  9. October 15, 2010 at 10:15 pm

    err x tengok pn wedding dorg kt tv tu.. bes eh?
    tp pre wedding pics were very unique. suke gmbo atas buai tu, nk tgkap gmbar cmtu gak.. huhu :idea:
    Seorang Blogger bernama cherie´s last blog post post..Harris routine

    [REPLY]

  10. Aa
    March 5, 2012 at 2:21 pm

    Salam…hi little mama…saya just nak cakap buaian kat Broga Hill tu masih ada…baru g sana 12 Feb 2012 yang lepas… tgk la kat link nie kalau rajin…hihihihi…
    http://budakampongugup.blogspot.com/2012/02/12-feb-2012-aka-20120212.html

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif 

Current ye@r *

CommentLuv badge

http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif