Pendidikan Awal Kanak-Kanak | Budak 3 Tahun Main Skateboard

Skateboard membantu pendidikan awal kanak-kanak? Biar betik!

Tapi memang betul. Pendidikan anak bukan hanya datang dari buku teks semata-mata tetapi juga dari permainan. Macam-macam yang boleh dipelajari dari alat mainan termasuklah dari skateboard.

pendidikan awal kanak kanak skateboard 011 Pendidikan Awal Kanak Kanak | Budak 3 Tahun Main Skateboard

Skateboard ni adalah papan luncur beroda yang satu spesis dengan roller skate dan roller blade lah. Walaupun bentuk yang berlainan tetapi fungsinya tetap sama iaitu untuk menguji skill mengimbangi badan.

Tak lama dulu Big Babah ada belikan Izzah SKATEBOARD!

pendidikan awal kanak kanak skateboard 03 Pendidikan Awal Kanak Kanak | Budak 3 Tahun Main Skateboard

Yeah… skateboard untuk budak kecik umur 3 tahun!!!

Emm…. ni Izzah nak main atau Big Babah yang teringin sebab masa kecik tak dapat nih? Muah…ha..ha.. …. lari laju-laju!

pendidikan awal kanak kanak skateboard 04 Pendidikan Awal Kanak Kanak | Budak 3 Tahun Main Skateboard

Memang skateboard ni satu permainan yang merbahaya kalau main dengan ganas. Ye lah… kalau main skateboard siap buat stunt macam-macam memang ada kemungkinan besar jatuh tergolek.

pendidikan awal kanak kanak skateboard 05 Pendidikan Awal Kanak Kanak | Budak 3 Tahun Main Skateboard

Terutama kalau skill tak berapa ada *baru belajar main melalui YouTube* tapi dah perasan diri terer macam budak-budak oversea sana tu memang lah cari nahas..he.. he. wpml yes Pendidikan Awal Kanak Kanak | Budak 3 Tahun Main Skateboard

pendidikan awal kanak kanak skateboard 06 Pendidikan Awal Kanak Kanak | Budak 3 Tahun Main Skateboard

Izzah ni pulak terer jugak main skateboard ni. Baru 3 tahun dah terer balancing main skateboard.

pendidikan awal kanak kanak skateboard 07 Pendidikan Awal Kanak Kanak | Budak 3 Tahun Main Skateboard

I yang 3+7 ni pun takut nak naik skateboard tapi Izzah selamba je main skateboard pakai flip flop high heel wedges kaler pink itu… ha ha!

Skateboard ni banyak kegunaannya. Selain daripada melatih pemain menjadi fleksibel dan mengimbangi badan, ia juga boleh digunakan untuk angkut barang-barang berat macam bakul berisi kain lembab ni!

pendidikan awal kanak kanak skateboard 08 Pendidikan Awal Kanak Kanak | Budak 3 Tahun Main Skateboard

Sangat berguna masa nak jemur kain sebab tak perlu susah-payah angkat bakul yang berat itu…he..he! wpml yahoo Pendidikan Awal Kanak Kanak | Budak 3 Tahun Main Skateboard

pendidikan awal kanak kanak skateboard 09 Pendidikan Awal Kanak Kanak | Budak 3 Tahun Main Skateboard




Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  1 comment for “Pendidikan Awal Kanak-Kanak | Budak 3 Tahun Main Skateboard

  1. November 30, 2011 at 2:48 pm

    Good Girl ;-)

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif 

Current ye@r *

CommentLuv badge

http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif