Model Kanak-Kanak | Gaya Izzah Masa Talent Casting

Baru-baru ni I bawak Izzah hadiri talent casting *uji bakat* kat talent agency. Bukan uji bakat yang beriya punya cuma register dan photo shot untuk buat Comp Card sahaja.

Comp Card ni stands for Composite Card dimana beberapa keping gambar dicetak pada kad bagi bagi tujuan mempromosi model tu kepada syarikat pengiklanan yang berminat.

Izzah ni kalau bab posing masa ambik gambar memang kira tahap pro dah ni Maklumlah I dah biasa ambik gambar dia sejak umur sehari lagi. So kira dah biasa sangat dengan kamera DSLR yang godang tu. wpml wink Model Kanak Kanak | Gaya Izzah Masa Talent Casting

Tapi… ada tapinya tu. Sebelum ni Izzah hanya boleh I iaitu MAMA dia sahaja yang ambik gambar dia. Kalau orang lain yang pegang kamera confirm samada dia buat muka masam dengan mulut muncung atau paling hebat terus menangis tak nak… he..he wpml yes Model Kanak Kanak | Gaya Izzah Masa Talent Casting

Pernah sekali I cuba masukkan dia contest bergambar kat Tesco *ada small studio set with props dan photographer kat situ* sebab dapat entri percuma lepas shopping kat Tesco tapi masa nak duduk kat small stage tu pun dia dah meronta-ronta. Macam mana nak ambik gambar kan…ha..ha wpml yes Model Kanak Kanak | Gaya Izzah Masa Talent Casting

So.. tujuan I bawak dia pergi talent casting tu supaya Izzah biasakan diri orang lain ambik gambar dia lah dan juga nak latih dia supaya jadi lebih berani dan yakin diri.

Tak sangka pulak Izzah memberikan kerjasama yang baik!!! I ingat dia akan menangis dan cakap tak nak tapi dia boleh siap bagi posing baik punya! Photographer pun cakap Izzah pandai posing… he..he..he

izzah casting 01 Model Kanak Kanak | Gaya Izzah Masa Talent Casting

Oh… masa isi borang talent agency, I di tanya nak register Izzah untuk talent apa sebab kat situ banyak jenis talent. Ada talent diperlukan untuk iklan media cetak, iklan TV, drama & lakonan dan sebagainya.

izzah casting 02 Model Kanak Kanak | Gaya Izzah Masa Talent Casting

Tanpa fikir panjang I angguk je kepala bila agency kata Print Ads, TV Ads dan Acting. Izzah berlakon? Biar betik…. berlakon jadi budak menangis atau berlakon buat mulut muncung boleh lah ha..ha..ha! wpml yahoo Model Kanak Kanak | Gaya Izzah Masa Talent Casting

izzah casting 03 Model Kanak Kanak | Gaya Izzah Masa Talent Casting

Anyway… saja je suka-suka registerkan Izzah kat talent agency ni pun. Kalau ada syarikat iklan yang suka Izzah ni kira bonus lah tu. wpml wink Model Kanak Kanak | Gaya Izzah Masa Talent Casting

izzah casting 04 Model Kanak Kanak | Gaya Izzah Masa Talent Casting

dp seal trans 16x16 Model Kanak Kanak | Gaya Izzah Masa Talent CastingThis content has been Digiproved © 2011 Ros Ibrahim



Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  7 comments for “Model Kanak-Kanak | Gaya Izzah Masa Talent Casting

  1. November 1, 2011 at 10:27 am

    sambil posing2..photoshoot ni pun boleh develop anak2 punya self confident kan..all the best izzah…tak sabar aunty nak nengok muka izzah kat tv commercial..mana tau ada rezeki.. ;-)
    Seorang Blogger bernama MamaYatie´s last blog post post..Dua Pelangi Dalam Satu Masa

    [REPLY]

  2. Nia
    November 1, 2011 at 10:28 am

    hehe,..Izzah ni tengok muka dah tau budak bijak ni, insha’Allah takde problem rasanya kalau utk iklan kan kak.
    Seorang Blogger bernama Nia´s last blog post post..Lagu Rasmi Aku Hari Isnin

    [REPLY]

  3. November 2, 2011 at 8:51 pm

    pandai Izzah posing. Mmg ada gaya jd model.

    [REPLY]

  4. November 4, 2011 at 4:43 pm

    register tu free ker kena bayar? comellaa izzah posing :)

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    @eliss, kena bayar 30 hinggit ;D

    [REPLY]

  5. mamayna
    April 2, 2012 at 6:26 pm

    asalam…

    kak..
    lau xjadi mslh kt akak…
    leh x akak bg tau location photo casting nie kt ne…
    n care nk register casting nie…
    plz…sy berminat nk msk kn anak gurl sy…
    hehehee..

    [REPLY]

  6. zura
    November 7, 2012 at 10:04 am

    saya pun berminat nak bawa gugurl saya register casting ni.. leh rekemen tak

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif 

Current day month ye@r *

CommentLuv badge

http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif