Model Kanak-Kanak | Gaya Izzah Masa Talent Casting

Baru-baru ni I bawak Izzah hadiri talent casting *uji bakat* kat talent agency. Bukan uji bakat yang beriya punya cuma register dan photo shot untuk buat Comp Card sahaja.

Comp Card ni stands for Composite Card dimana beberapa keping gambar dicetak pada kad bagi bagi tujuan mempromosi model tu kepada syarikat pengiklanan yang berminat.

Izzah ni kalau bab posing masa ambik gambar memang kira tahap pro dah ni Maklumlah I dah biasa ambik gambar dia sejak umur sehari lagi. So kira dah biasa sangat dengan kamera DSLR yang godang tu.

Tapi… ada tapinya tu. Sebelum ni Izzah hanya boleh I iaitu MAMA dia sahaja yang ambik gambar dia. Kalau orang lain yang pegang kamera confirm samada dia buat muka masam dengan mulut muncung atau paling hebat terus menangis tak nak… he..he

Pernah sekali I cuba masukkan dia contest bergambar kat Tesco *ada small studio set with props dan photographer kat situ* sebab dapat entri percuma lepas shopping kat Tesco tapi masa nak duduk kat small stage tu pun dia dah meronta-ronta. Macam mana nak ambik gambar kan…ha..ha

So.. tujuan I bawak dia pergi talent casting tu supaya Izzah biasakan diri orang lain ambik gambar dia lah dan juga nak latih dia supaya jadi lebih berani dan yakin diri.

Tak sangka pulak Izzah memberikan kerjasama yang baik!!! I ingat dia akan menangis dan cakap tak nak tapi dia boleh siap bagi posing baik punya! Photographer pun cakap Izzah pandai posing… he..he..he

Izzah Talent Casting

Oh… masa isi borang talent agency, I di tanya nak register Izzah untuk talent apa sebab kat situ banyak jenis talent. Ada talent diperlukan untuk iklan media cetak, iklan TV, drama & lakonan dan sebagainya.

Izzah Talent Casting

Tanpa fikir panjang I angguk je kepala bila agency kata Print Ads, TV Ads dan Acting. Izzah berlakon? Biar betik…. berlakon jadi budak menangis atau berlakon buat mulut muncung boleh lah ha..ha..ha!

Izzah Talent Casting

Anyway… saja je suka-suka registerkan Izzah kat talent agency ni pun. Kalau ada syarikat iklan yang suka Izzah ni kira bonus lah tu.

Izzah Talent Casting

Digiprove sealThis content has been Digiproved © 2011 Ros Ibrahim



Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

😉 😐 😡 😈 simple-smile.png 😯 frownie.png rolleyes.png 😛 😳 😮 mrgreen.png 😆 💡 😀 👿 😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗ 

CommentLuv badge