Mekap Untuk Dinding

Ye betul! Dinding pun ada mekap you. Bukan muka dan blog je perlukan mekap supaya nampak lebih ceria… dinding pun sama. wpml good Mekap Untuk Dinding

Me memang ada pasang angan-angan nak letak wall paper kat dinding rumah. Terutama yang kertas dinding jenis English style tu. Klasik anggun la rumah me nanti. Ewah… berangan!

Tapi…. kertas dinding ni kan mahal… tu belum masuk upah pasang. Nak pasang sendiri? Oh.. boleh… nak kena kikis cat sedia ada… make sure dinding tak de benda asing melekat… sapu gam kat kertas dinding… ish…ambik masa bertahun la agaknya…ha..ha.. wpml scratch Mekap Untuk Dinding

So… puas hati je la dengan cat Nippon Odorless kat dinding rumah kami tu. Cantik tu cantik tapi nampak agak plain dan boring (ye la.. tuan rumah tak reti-reti nak hias.. plain la jadiknya..ahaks.)

Dinding rumah korang tak rasa boring ke? wpml whistle3 Mekap Untuk Dinding

Kalau ye.. jangan risau. Tak payah guna kertas dinding yang mahal. Guna je Jundeco Stickers untuk ceriakan dinding rumah korang. Murah pun murah. Malah pilihan design pun sangat cantik!!

Dalam beberapa minggu lepas, Sharon dari Jundeco Sticker contact me. Dia nak sponsor hadiah untuk contest kat MomBloggersPlanet. So, me decide nak buat satu contest pasal decorative wall stickers ni pada 15th – 30th Oct nanti kat MBP. Hadiahnya…dah tentulah self-adhesive wall stickers yang dipilih sendiri oleh pemenang!!

Yeha! Tak sabarnya me nak buat contest tu. Tapi kena tunggu jugak… sebab 1-15 haribulan kan slot Cutest Baby Contest. Mana boleh buat banyak-banyak contest time sama… pening me nak judge nanti…ha..ha

Dan, Sharon pun murah hati bagi me pilih 2 design stickers dengan percuma. Bestnya! wpml yahoo Mekap Untuk Dinding

So… me pilih yang ni untuk bilik tidur…

jundeco stickers 2 Mekap Untuk Dinding

dan yang bunga merah ni untuk sudut hiasan…

jundeco stickers 1 Mekap Untuk Dinding

Cantik kan? Baru la ceria tengok dinding…ha..ha wpml heart Mekap Untuk Dinding

Jundeco Stickers ni memang alternatif yang murah kepada kertas dinding. Harga dia antara RM39 – RM89 setiap satu design. Yang best, sticker hiasan dinding ni senang je nak letak. Me pasang sendiri je pun.

So, kalau korang rasa nak menghias rumah atau ofis dengan cara yang unik. Guna je self-adhesive stickers yang dibuat kat Korea ni. Antara pilihan yang ada ialah:

  1. Black/White Series
  2. Flower Series
  3. Kids Series
  4. Modern Series
  5. Tree Series 

Me punya dari Flower Series dan Tree Series. Love those stickers so much!

Kalau rasa nak Jundeco Stickers ni secara percuma, tunggu me buat contest kat MomBloggersPlanet pada 15 October nanti. Tungguuuuuu!




Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  32 comments for “Mekap Untuk Dinding

  1. lin
    October 1, 2009 at 8:35 am

    wah…sya mesti akan join contest ni..sbb dr dlu dok aim nk sgt wallsticker nie..hehe ;-)
    .-= lin´s last blog post..tak aci!!! =-.

    [REPLY]

    littlemama Reply:

    lin, join jgn tak join!

    [REPLY]

  2. October 1, 2009 at 8:37 am

    waduh2..mmg menarik..cantikla ranting kayu berjuntai tu..i pun mmg berangan nak makeover master bedroom..skrg ni mmg takde cat2 feature wall sekali pun..boleh dimasukkan dlm plan la gini..

    [REPLY]

    littlemama Reply:

    ida,nak makeover bedroom ye.. aha..sticker made in korea ni banyak yang cantik tau

    [REPLY]

  3. Nur
    October 1, 2009 at 9:27 am

    akan ku tunggu contest ittew…

    [REPLY]

    littlemama Reply:

    nur, tunguuuuu!

    [REPLY]

  4. October 1, 2009 at 9:53 am

    alaa comeinya..rumah ku rumah sewa..ofiz ku kerajaan punya..macam mana tu :(
    .-= eliss´s last blog post..Refreshment Mata Untuk Korang =-.

    [REPLY]

    littlemama Reply:

    eliss, rumah sewa pun boleh tampal sticker ni.. tuan punya tengok lagi cantik..

    [REPLY]

  5. October 1, 2009 at 10:38 am

    thanks kak ros!! saya memang mencari2 sticker ni..semalam nampak jugak kat rumah sedara..tapi tak sempat nak tanye mane die beli..mmg cun k!

    [REPLY]

    littlemama Reply:

    farah, me dulu pernah nampak this type of sticker dalam drama TV.. nampak vogue je rumah datin tu… rupanya bubuh sticker je ..he..he

    [REPLY]

  6. Zack
    October 1, 2009 at 11:41 am

    Ini sudah bagusss….. dah lama aku ngan Amir dok cari kedai yang ada jual sticker camni, tapi tak jumpa. Tengok Anjung Seri, tapi bila call kedainya takde orang jawab. Agak2 sempat tak aku beli sebelum mung datang raya kat rumah aku yea????? yeeeee haaaaaaa……

    [REPLY]

    littlemama Reply:

    zack, senang je pegi tgk blog yang jual tu..pilih, order dan bayar.. 2 hari je dapatlah sticker baru tu.. service tip top punya..

    ahah! bila mau kasi open lu punya rumah ni… kami mahu terjah (masak sedap2 ye, cam last year pun kira sedap dah tu..ha..ha)

    [REPLY]

    Zack Reply:

    aku terus sms sharon tadi…best ni, dia kata buy 2 get 1 free ??? la la la…tapi apa pun kena dapat approval Amir gak…

    [REPLY]

    littlemama Reply:

    zack, hoh.. pantas sungguh!! best tu buy 2 free 1.. ada satu sticker for kid ni.. gambar castle dan fairy.. cute.. sesuai untuk anak mung 2 org tu.

    [REPLY]

  7. nad-ya
    October 1, 2009 at 11:52 am

    bestnyee…
    tak sabar nak pilih ni
    thanks kak ros!

    [REPLY]

    littlemama Reply:

    nad-ya, sabar ye..he..he

    [REPLY]

  8. October 1, 2009 at 12:27 pm

    15 okt ? akan ku tungguuuuu…
    .-= adianiez AIDA´s last blog post..GEMPA !!! TSUNAMI !!! – 30 SEPTEMBER 2009 =-.

    [REPLY]

    littlemama Reply:

    aida, tungguuuuu!

    [REPLY]

  9. October 1, 2009 at 1:22 pm

    tq tuan umah sbb bg info ni. me mmg dah lama cari sticker camtu. cantik2.rumah ku juga rumah sewa..huhuhuhuu.

    [REPLY]

    littlemama Reply:

    rose, rumah sewa pun boleh dihiaskan.. takat tampal sticker je tuan rumah tak marah kot

    [REPLY]

    ct Reply:

    salam.
    nak tanya la, kalau kita pindah umah, bukak sticker tu dinding rosak tak..bole bukak ke sticker tu

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    ct, sticker tu kalau bukak dah tak lekat lagi dah glue dia.. depends pada cat juga..kalau cat kapur tu rasa tanggal kot cat tu..

    [REPLY]

  10. sya
    October 1, 2009 at 3:30 pm

    wah, cantik!
    ni yang buat rasa tak sabar nak beli rumah sendiri..
    nak hias2.. huhu

    [REPLY]

    littlemama Reply:

    sya, cepat cepat beli rumah dah hias!

    [REPLY]

  11. October 1, 2009 at 6:45 pm

    macam menarik jea.. nanti nak usha Jundeco Stickers nie..
    .-= nadnye´s last blog post..Cerita Raya 1430H.. =-.

    [REPLY]

  12. October 1, 2009 at 10:29 pm

    wah…bestnye.tatau pn ade sticker cmtu..hmm,menarik ni…saye pun rs teringin jg nak hias dinding umah cmtu

    [REPLY]

  13. Ida
    October 28, 2009 at 8:59 pm

    Hai…

    Syarikat kami menyediakan perkhidmatan membekal dan memasang wallcovering / wallpaper utk seluruh semenanjung Malaysia. Terdapat lebih 5000 design utk dipilih. Jika berminat, wakil syarikat sedia ke lokasi anda dgn membawa sample book. khidmat nasihat adalah percuma

    Perkhidmatan lain yg ditawarkan ialah kitchen cabinet, wardrobe dan renovation.

    Utk melihat cth design sila layari http://www.wallcovering.webs.com

    atau hubungi 017 3012645 utk temujanji

    [REPLY]

  14. November 24, 2009 at 2:00 pm

    Hi,

    Wall Sticker ATAU Sticker Dinding memang murah, cantik, trendy tapi jangan tertipu.. kat market skrg ni byk yg made in China.. Quality jauh berbeza dgn Korea… Layari http://stickerdinding.blogspot.com ada pilihan sticker dinding untuk anda!
    .-= Dean´s last blog post..COMING SOON! =-.

    [REPLY]

  15. Ida
    January 18, 2010 at 10:30 pm

    hai….
    sebenarnya pendapat yg mengatakan wallpaper / wallcovering itu mahal adalah sama sekali. Harga hanya dari RM 399 utk satu dinding ( featurewall )siap pasang. saiz dinding tersebut ialah 15ft x 9ft.

    terdapat lebih 5000 design utk dipilih mengikut citarasa anda. Utk melihat cth design sila layari http://www.wallcovering.webs.com

    atau hubungi 017 3012645 utk pertanyaan lanjut.

    [REPLY]

  16. nk
    April 16, 2010 at 11:20 am

    salam baru tengok ni…huh cantiknya, kebetulan hujung bulan masuk rumah baru….

    [REPLY]

  17. azi
    August 17, 2010 at 10:32 pm

    huhhuhu…azi beli RM5 = 3 design. murah gilak. azi beli kat expo UiTM. nyesal xtanye abg jual tu nak beli katne nati. huhuhu….tampal kat dindning kayu agak2 lekat tak?

    [REPLY]

  18. anna
    August 23, 2010 at 11:39 am

    salam. cantik sticker ranting ngan bunga berguguran. leh tau kat mana ada jual di area klang. thanks

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif 

Current ye@r *

CommentLuv badge

http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif