Lirik Lagu Bukan Superman – Lucky Laki Band

Korang tahu Superman? Ha..ah.. bohong lah kalau tak tau. Bukan ke superman tu sangat glamer. Hero yang pakai baju sendat dan underwear merah kat luar tu memang jadi pujaan ramai… ha..ha..ha

Sebab apa Superman glamer? Sebab dia hero komik yang hensem kah? Atau sebab dia seksi dengan underwear warna merah terang?

Okeh.. dah..dah! Jangak stare lama-lama kat underwear kaler merah tu…ha..ha..ha!

Me nak cerita pasal satu lagu baru ni. Lagu Bukan Superman nyanyian Lucky Laki Band (band Indonesia). Pernah dengar lagu Bukan Superman?

First time Izzah dengar lagu ni kat TV, dia terus joget dangdut…muah..ha..ha!!

Actually kan, kalau dengar banyak kali lagu Bukan Superman ni.. bunyinya sedap juga. Kelakar pun ada. Part chorus tu yang paling best.. ‘aku bukanlah superman, aku juga bisa nangis!’

Hubby siap download lagu tu dan convert buat ring tone lagi you! Gila superman dong!

Nah.. ini lirik lagu Bukan Superman nyanyian Lucky Laki Band… ha..ha..ha!

Reff:
Aku bukanlah superman
Aku juga bisa nangis

Jika kekasih hatiku
Pergi meninggalkan aku

Ayahku selalu berkata padaku
Laki-laki tak boleh nangis
Harus slalu kuat
Harus slalu tangguh
Harus bisa jadi tahan banting
Tapi ternyata sakitnya cinta
Buat aku menangis
Repeat Reff

Ayahku selalu memarahi aku

Jika jatuh air mataku
Kata ayah slalu air mata itu
Adalah tanda kelemahan
Tapi ternyata air mataku
Ternyata jatuh juga
Repeat Reff

Ayahku tersayang maafkanlah aku
Jika aku masih menangis
Masih belum bisa menjadi seperti

Apa yang ayah selalu mau
Kita berjanji ’tuk tidak lagi
Menangis karena cinta
Repeat Reff [3x]

Kalau korang nak ta, Lucky Laki ni penyanyi dia masih muda belia you. Ada tiga orang dan semuanya belasan tahun. Yang paling tua umur 12 tahun dan yang termuda hanya berumur 9 tahun!

Al Ghazali (12thn, gitar+vokal), El Jalaluddin Rumi (10thn, drum+vokal) dan Abdul Qadir Jaelani (9thn, bass+vokal)





Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  • No Related Posts

  12 comments for “Lirik Lagu Bukan Superman – Lucky Laki Band

  1. 27/12/2009 at 9:36 AM

    uk ah…kanak2 hingusan lagik rupanya…tak ikut pengembangan semasa betul kawe…

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    sitisifir, a ah, budak kecik tapi dah jadi top kat indon

    [REPLY]

  2. 27/12/2009 at 10:58 AM

    sedap2 nama bdk2 tu :)
    .-= Nadiah Sidek´s last blog post..Kehidupan di rantauan =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    nadiah,

    [REPLY]

  3. 28/12/2009 at 12:04 AM

    uik,..budak2 nyanyi psl putus cinta? haha..
    .-= unlisted_one´s last blog post..Baby & Nature Sugarissa Contest =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    unlisted, tu la pasal.. tapi meletop!

    [REPLY]

  4. 28/12/2009 at 10:32 AM

    Kak, Khayra pun akan goyang-goyangkan badan dia bila dengar lagu nih… Kelakar je.. mungkin sebab dia dengar suara budak nyanyi jugak kot tu yg diorg suka.. :)
    .-= UmmiKhayra´s last blog post..~ Happy 16 Months Old Khayra ~ =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    ummikhayra, he..he.. tu la.. izzah suka sangat lagu ni

    [REPLY]

  5. AdD
    29/12/2009 at 9:27 AM

    mereka ni anak2 Ahmad Dhani dari band Indon yg nyanyi lagu Pupus tu…
    Lagu ni pun favorite si Ebby juga…
    Tgh tido pun dia boleh bangun kalau terdengar lagu Superman tu…
    Kalau nak bg dia senyap masa dia melalak pasang je lagu ni… confirm senyap siap tersenyum + angguk2 kepala lagi…
    Memang diaorang ni budak hingusan lagi… dgr suara pun dah tau… kan macam suara budak lelaki yg belum pecah lagi tu…
    .-= AdD´s last blog post..Cutest Baby of the Planet 2009 =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    AdD, oh memang anak penyanyi terkenal ye.. ha..ha

    [REPLY]

  6. 30/12/2009 at 8:50 PM

    al berumur 12 tahun el berumur 10 tahun dul berumur 9 tahun!jadi al,el tua daripada saya kerana umur saya 9 seperti dul umur saya!buts it’s ok

    [REPLY]

  7. 30/12/2009 at 8:51 PM

    i love u al,el&dul

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

😉 😐 😡 😈 simple-smile.png 😯 frownie.png rolleyes.png 😛 😳 😮 mrgreen.png 😆 💡 😀 👿 😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗ 

CommentLuv badge