KidZania KL Review | Bank CIMB Untuk Kanak-Kanak!

Masa check in kat airport KidZania, Izzah dapat sekeping cek bernilai 50 kidZos. Cek ini memang sudah termasuk dalam harga tiket kanak-kanak. Kegunaannya? Untuk kanak-kanak berbelanja dalam KidZania lah.

Penting! Kanak-kanak perlu pergi ke bank CIMB dalam KidZania KL untuk tukar cek kepada duit kertas kidZos.

Bank CIMB ini adalah sangat kecil dan comel sesuai untuk kanak-kanak sahaja. Akak ulang ye. Kanak-kanak sahaja!

CIMB Bank KidZania Kuala Lumpur

Parents jangan pulak menyibuk pergi beratur dalam bank CIMB tu. Kena halau nanti..he..he.

KidZania adalah sebuah bandar dengan ekonominya sendiri. Jadi bank adalah satu tempat yang sangat penting. Antara aktiviti yang kanak-kanak boleh pelajari dan alami sendiri ialah:

  • belajar bersabar dan beratur mengikut barisan
  • berurusan dengan pekerja kaunter bank
  • menukar cek kepada duit kertas kidZos
  • membuka akaun bank dan menyimpan duit kidZos
  • menggunakan mesin ATM untuk menyemak baki dan mengeluarkan duit

CIMB Bank KidZania Kuala Lumpur

Menarik bukan?

CIMB Bank KidZania Kuala Lumpur

Bagi akak aktiviti berurusan dengan bank dalam KidZania KL ini boleh membentuk kanak-kanak yang lebih berani dan berdikari.

CIMB Bank KidZania Kuala Lumpur

Bayangkan budak berumur 4 tahun kena beratur sendiri dan berurusan dengan pekerja kaunter bank. Bukan mudah kalau anak jenis manja.

Izzah masa pertama kali masuk bank CIMB dalam KidZania KL ni pun siap tarik tangan akak sekali. Tapi lepas tu bukan main seronok setiap kali pergi bank.

Masa sesi pertama di KidZania KL, Izzah berjaya mengumpul sebanyak 82 kidZos. Jadi dia ke bank CIMB untuk membuka akaun bank bagi menyimpan duit kidZos tu.

CIMB Bank KidZania Kuala Lumpur

Selepas membuka akaun bank, Izzah dapat sekeping kad ATM yang macam kad ATM betul. Kad ini boleh digunakan di mesin ATM untuk semak baki duit atau keluarkan duit.

CIMB Bank KidZania Kuala Lumpur

Tapi kad ATM bank CIMB ni hanya boleh digunakan dalam KidZania KL sahaja. Lepas masukkan kad, terus boleh tekan butang transaksi. Tak perlu masukkan password macam ATM biasa.

CIMB Bank KidZania Kuala Lumpur

Mesin ATM dalam KidZania KL ni pun rendah dan mudah digunakan oleh kanak-kanak macam Izzah. Transaksi yang boleh dibuat pun terhad macam semak baki dan keluarkan duit sahaja.

CIMB Bank KidZania Kuala Lumpur

Kanak-kanak tak perlu tahu lebih dari itu pun kan? 

CIMB Bank KidZania Kuala Lumpur

Kali kedua kami ke KidZania KL, Izzah berjaya mengumpulkan sebanyak 188 kidZos!

CIMB Bank KidZania Kuala Lumpur

Wah! Banyaknya duit kidZos Izzah.. he he he 

CIMB Bank KidZania Kuala Lumpur

Malangnya duit kidZos hanya laku dalam KidZania sahaja. Kalau boleh tukar jadi Ringgit semula kan best. hik..hik.

CIMB Bank KidZania Kuala Lumpur

Next time ke KidZania Kuala Lumpur, Izzah kena berbelanja di outlet yang memerlukan pembayaran seperti menjadi customer di beauty salon, buat face painting atau shopping bagi menghabiskan duit kidZos tu.

CIMB Bank KidZania Kuala Lumpur

Simpan banyak-banyak pun nak buat apa kan?

CIMB Bank KidZania Kuala Lumpur

Disclaimer:

  • KidZania KL Review ini adalah review bebas hasil dari pengalaman Ros Ibrahim dan anaknya Izzah di KidZania Kuala Lumpur.
  • KidZania KL Review ini TIDAK dibayar oleh mana-mana pihak dan hanya bertujuan untuk berkongsi pengalaman, pandangan peribadi dan gambar-gambar yang merupakan hakmilik penuh Ros Ibrahim.
  • Pembaca boleh berkongsi pautan (link) mana-mana entri KidZania KL Review di Facebook, Blog, Twitter atau lain-lain medium tanpa perlu meminta kebenaran.
  • KidZania KL Review juga boleh didapati dalam Bahasa Inggeris di blog Izzah.
Digiprove sealThis content has been Digiproved © 2012 Ros Ibrahim
Forever Living Malaysia
PERHATIAN: Produk Aloe Vera Forever Living boleh didapati dari Pengedar Forever Forever Living yang sah, atau boleh BELI ONLINE, atau anda boleh JADI AHLI untuk dapat diskaun 15%! Daftar ahli hanya RM105 & dapat FREE 1x Aloe Vera Gel.

Anda boleh BELI ONLINE dari mana2 lokasi di Australia, Belgium, Canada, Cyprus, Czech Republic, Spain, United Kingdom, Greece, Northern Ireland, Ireland, Luxembourg, Malaysia, Netherlands, New Zealand, Philippines, Portugal, Singapore, Slovak Republic, United States and South Africa. Produk akan dihantar terus kepada alamat anda di negara tersebut!

Beli Produk Forever Living Online
Jika anda berada di mana2 negara yang tersenarai di bawah, anda boleh BELI ONLINE dengan klik pada bendera negara berkenaan. Jika negara anda tidak tersenarai, sila hubungi saya dengan mengisi borang ini. Saya akan hubungi anda secepat mungkin.
Australia Forever Living Products Buy Online Czech Republic czec-republic Netherlands Netherlands New Zealand New Zealand Slovac Republic Slovak Republic   Belgium Belgium Spain Spain Ireland Ireland Philippines Philippines United States United States Canada canada United Kingdom United Kingdom Luxembourg Luxembourg Portugal Portugal South Africa South Africa Cyprus Cyprus Greece Greece Malaysia Malaysia Singapore Singapore
 

DISCLAIMER: Pernyataan dalam laman web ini adalah pendapat penulis, berdasarkan pengalaman peribadi menggunakan ALoe Vera, pengalaman orang lain dan hasil pembacaaan dari buku, majalah dan laman web lain. Produk yang dibincangkan tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat atau mencegah penyakit2 tertentu. Anda disarankan berbincang dengan doktor jika mengalami apa2 masalah kesihatan atau sebelum memutuskan untuk mengambil supplemen dari Aloe Vera dan lain2.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula dari RM1,550 -RM1,800 sahaja. Dapat 20+ produk pada harga ahli. Next belian diskaun/untung 35%! Boleh taja ahli. Yang *BETUL2 SERIUS NAK BISNES* sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli
Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
http://BisnesAloeVera.com
http://rosibrahim.flp.com

Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

😉 😐 😡 😈 🙂 😯 🙁 rolleyes.png 😛 😳 😮 mrgreen.png 😆 💡 😀 👿 😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗ 

CommentLuv badge