Khasiat Olivenol Plus | Pati Buah Zaitun Untuk Sembuhkan Demam, Batuk & Eczema

Buah zaitun (olea europaea = olive) adalah salah satu buah yang sering disebut dalam Al-Quran. Memang banyak sangat khasiat buah zaitun ni pada kesihatan kita.

Zaitun adalah pokok yang diberkati. Sabda Rasulullah s.a.w. “Gunakan sari zaitun sebagai lauk pauk dan minyak, sesungguhnya ia berasal dari pohon yang diberkati” –  Riwayat at Tarmizi dan Ibnu Majah.

Biasanya buah zaitun akan diproses untuk dapatkan minyaknya.

Orang Mediterranean menggunakan minyak zaitun dalam hampir kesemua masakan mereka. Sebab tu mereka susah nak kena sakit jantung.

buah zaitun 01 Khasiat Olivenol Plus | Pati Buah Zaitun Untuk Sembuhkan Demam, Batuk & Eczema

Saya pun sejak kebelakangan ni cuba tiru sikit-sikit diet orang Mediterranean…teeeheee!

Nak convert 100% daripada diet Melayu mana boleh kan. So.. setakat guna minyak zaitun (extra virgin olive oil) tu dalam masakan kira bagus jugak lah kannnn.

Berbelas tahun dulu… ada seorang saintis bernama Roberto Crea yang buat penyelidikan tentang diet Mediterranean. Sesuatu yang ajaib ditemui.

Roberto Crea menjumpai hydroxytyrosol iaitu sejenis molekul kecil dan berstruktur ringkas dalam keluarga folifenol yang memainkan peranan penting dalam aktiviti otak mamalia.

Hydroxytyrosol adalah antioksida yang sangat powerful. Malah ia juga anti-kanser, anti-inflammatory, antithrombotic, anti-irritant, antimicrobial (bacteriostatic) dan juga anti-aging.

Hydroxytyrosol adalah sekurang-kurangnya 2 kali lebih berkuasa daripada Oleuropin (polyphenol dalam daun zaitun), dan lebih penting lagi, ia adalah lebih mudah diserap oleh badan dengan faktor 100 kali ganda

Hebat betul pati buah zaitun @ hydroxytyrosol ni.

Tetapi hydroxytyrosol hanya ada sikit saja dalam minyak zaitun iaitu sekitar 2%.

Roberto Crea kemudian buat kajian atas jus zaitun. Lepas dia buat macam-macam proses pengekstrakan dan memecahkan molekul besar folifenol.. didapati hydroxytyrosol dalam jus zaitun adalah 300 kali ganda lebih tinggi daripada dalam minyaknya.

Untuk menyebarkan khasiat jus zaitun itu, Crea kemudian mengkomersialkan penemuannya dengan menghasilkan produk Olivenol.

olivenol 03 Khasiat Olivenol Plus | Pati Buah Zaitun Untuk Sembuhkan Demam, Batuk & Eczema

OLIVENOL™ plus+ mengandungi formula biophenols semulajadi unik yang berasal daripada ekstrak Olea europaea (zaitun) yang telah dipatenkan (dilindungi) yang diperah daripada pulpa buah zaitun organik.

Ia menawarkan perlindungan radikal bebas yang luar biasa dengan keputusan yang menakjubkan kerana saiz molekulnya yang sangat kecil membolehkan kadar serapan, pengedaran dan proses metabolismekannya secara cepat di dalam badan.

Walaupun biophenols serupa dijumpai dalam minyak zaitun dara yang terbaik dan tulen, kepekatan dalam jus zaitun adalah 300 kali lebih banyak.

olivenol 02 Khasiat Olivenol Plus | Pati Buah Zaitun Untuk Sembuhkan Demam, Batuk & Eczema

Oleh itu, kesan tindakan berbilang biophenol dengan hanya 1 kapsul OLIVENOL™ plus+ adalah bersamaan dengan mengambil 8 hingga 12 auns minyak zaitun dara tulen yang terbaik.

Hydroxytyrosol dalam 2 ml Olivenol sama dengan 12 oz extra virgin olive oil yang terbaik dari ladang.

Sanggup ke nak telan minyak zaitun tu 12 oz macam tu je…gulp..gulp..yuck…teeheeee!

olivenol 05 Khasiat Olivenol Plus | Pati Buah Zaitun Untuk Sembuhkan Demam, Batuk & Eczema

Kira bagus juga ada Olivenol Plus ni kannnn. Kita boleh dapat khasiat pati buah zaitun dalam beberapa titisan sahaja. Saya suka.. saya suka… saya suka!!

olivenol 04 Khasiat Olivenol Plus | Pati Buah Zaitun Untuk Sembuhkan Demam, Batuk & Eczema

Saya rasa Olivenol ni sedap juga. Pahit payau masam. Tapi kira not bad dan still boleh masuk dalam tekak saya.

Kalau dulu saya boleh telan air gamat asli yang bau dan rasa macam air longkang tu.. air campur Olivenol Plus ni jauh lagi sedap… so tak ada hal punya…teeheeee!

Saya rasa sesiapa yang ada baby atau anak kecil tu patut ada simpan satu botol Olivenol Plus ni kat rumah. Berguna tau semasa demam, batuk dan selsema.

Hari tu saya rasa macam nak demam. Dahi rasa panas dan kepala pusing.  Lepas minum air yang dibancuh dengan Olivenol Plus ni cepat saja rasa okey. Kalau tak.. mesti lemah sangat badan ni.

Kalau anak ada eczema pun bagus diberikan pada anak. Olivenol Plus boleh improvekan immune system anak yang ada eczema tu. Hanya campur 1 titis 0.5ml dalam air minuman dan diberi 2 kali sehari pada anak.

Insyaallah, eczema akan under control dan anak mungkin sudah boleh diberi makanan yang dulunya dia alah.

Bagi anak yang bawah 6 bulan dan masih menyusu badan… mak dia lah yang kena ambik Olivenol Plus. Khasiat pati zaitun tu akan disalurkan kepada baby melalui susu ibu.

Olivenol Plus ni disahkan halal oleh Jakim. So… no need to worry masuk benda syubhah dalam badan.

Harga Olivenol Plus

Olivenol Plus boleh beli kat farmasi macam Guardian. Harga Olivenol Plus ni RM199 satu botol kecik 60ml… wohoooo!

Biasalah tu. Barang baik dan susah nak dibuat memang mahal sikit kannn.

Kalau nak murah boleh tunggu The Pill House Pharmacy buat promosi Buy 3 Free 1 dan kita ajak kawan-kawan buat group buy. Boleh jimat dalam RM60 sebotol macam tu.

olivenol 01 Khasiat Olivenol Plus | Pati Buah Zaitun Untuk Sembuhkan Demam, Batuk & Eczema

Tapi promosi kat kedai online ThePillHouse tu cepat habis. Tak pe.. kita boleh request notification kalau ada promosi Olivenol Plus Buy 3 Free 1 lagi. Bila ada promosi tu cepat-cepat lah grab ye…teeeheee!

Air Surah Taha dan Olivenol Plus

Saya dapat petua berikut dari someone. Terima kasih sudi share ilmu berguna ini.

Berikut adalah cara melembutkan hati anak yang degil dan juga melancarkan pemikiran mereka.

Campur air masak dengan beberapa titis pati zaitun. Kemudian bacakan 1 kali AlFatihah dan 11 kali Surah Taha, Ayat 1 – 23.

Berikan pada anak setiap hari untuk menyuci dan melembutkan jiwa dan hati mereka. Insyallah, anak akan mendengar kata dan lebih bijak. Aminnn.


Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  • No Related Posts

  5 comments for “Khasiat Olivenol Plus | Pati Buah Zaitun Untuk Sembuhkan Demam, Batuk & Eczema

  1. June 12, 2013 at 7:52 am

    Ye.ada kwn mkn olivenol. Dgr rege terperanjat!
    Seorang Blogger bernama karipapsayur´s last blog post post..Battle dengan nyamuk

    [REPLY]

  2. nani
    June 22, 2013 at 5:53 pm

    Untuk baby umur 3 bulan boleh beri olivenol utk tingkatkan thp imun dlm badan?

    [REPLY]

    Ros Ibrahim Reply:

    @nani, baby 3 bulan tak boleh bagi.. suggest mak dia ambik olivenol so kebaikan nya disalur melalui susu ibu.. start 6 bulan above boleh bagi dah..

    [REPLY]

  3. azrina
    July 30, 2013 at 3:14 pm

    nak beli…skrg guna PEEVO…harus buat sale giler2 nak beli benda baik

    [REPLY]

  4. August 29, 2013 at 12:25 pm

    salam..nak tanya..olivenol ni boleh campur dalam air minuman x selain dr air masak?cth dalam air jus mangga or oren? kalo anak 6 months ke atas campor dlm susu ? thanx =)

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif 

Current day month ye@r *

CommentLuv badge

http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif