Kambing Panggang, Rumah Terbuka dan Blogger Tegar

Ha..ah… mood raya masih di udara ye tuan-tuan dan puan-puan. So, entri ini masih lagi pasal makan-makan di rumah terbuka..ahaks.

Actually, kami dah pergi banyak rumah terbuka raya ni… tapi tak semua sempat di ambil gambarnya. Sebagai blogger tegar (ewaaahh..), compact digital camera tu sentiasa ada dalam beg me. Kalau tak snap sekali dua tak sah rasanya…ha..ha

Kadang-kadang me bawak juga DSLR godang tu… tapi jarang guna kat public area especially rumah orang. Nanti orang ingat me paparazzi pulak.. ye lah.. gambar food pun nak ambik… gambar orang tengah makan pun nak ambik… apa kes…he..he

Tapi, sebagai blogger tegar… me kena ambik gambar juga.. sebab nanti takde pulak bahan nak cerita dalam blog… kadang-kadang kalau tak snap gambar.. boleh lupa nak tulis apa…pastu tanpa gambar, story kita macam tawar je kan…ha..ha… okeh.. ni kira macam blogging tips nih tau.

Anyway, ini gambar kami beraya kat rumah jiran. First rumah terbuka untuk raya tahun ini. Nampak besar je kan gaun Izzah tu? Sebab me pegi beli saiz 3 tahun punya…ahaks.. punyalah terlalu fikir masa depan mama Izzah ni (eleh..cakap je la kedekut…kih…kih..kih).

Izzah

Izzah

Izzah

Dan, ini gambar masa open house adik ipar kat Keramat. Perasan tak sesuatu yang yum yum dalam gambar itu? Yes! Kambing golek!

Kambing Golek

Dasat gak adik ipar ni siap rumah terbuka kambing golek lagi. So, sekali lagi me jadik weng weng sebab makan kambing panggang too much! Not just kambing okeh.. satay, lodeh, nasi himpit, rendang, kek dan macam-macam lagi la….kenyang mak!

Izzah

Izzah ni baru baik demam sebenarnya. Tiba-tiba je demam malam sebelumnya. Nak ambik upah bercakap pulak kot. Memang lepas dia demam tu… mulutnya amboi…macam Farah Fauzana…cakap tak berenti-renti.. cuma bukan dalam Bahasa Melayu atau English… bahasa dia sendiri la.. tapi me rasa boleh jugak faham sikit sikit apa dia kata…ha..ha

Izzah




Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

18 Comments

  • farah says:

    sedappnyee kambing golek tu..aah la kak ros..kalau takde gambar kan..nnt tak idea nak tulis ape.
    .-= farah´s last blog post..Tips untuk naikkan berat badan.. =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    farah, sodappp…he..he.. betul tu.. kalo tak snap gambar kan..terus lupa

    [REPLY]

  • diyana says:

    sama aa skirt pink Anakku yg izzah pakai tu..damia pun ade..tp dah singkat.
    .-= diyana´s last blog post..Alleycats =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    diyana, skirt izzah tu rasanya yg 18 bulan punya saiz..masih ok tapi mcm nak senteng dah..

    [REPLY]

  • kambing panggang…
    aduhai, ari sabtu lepas abg ipar buat open house.
    da order kambing gitu and byr deposit.
    tapi…. pepagi sabtu tu si pemanggang kambing tu sms kat abg ipar, tak dpt anta. tak sempat!!!

    kami dari melaka begitu la terkilan!
    .-= adianiez AIDA´s last blog post..UCAPAN DARI AIDA UTK SEMUA =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    aida, aaaah…terkilannya.. takpe la..maybe next time ada rezeki kambing panggang besar punyee!

    [REPLY]

  • mamamiya says:

    hamboi…kambing besar izzah..
    .-= mamamiya´s last blog post..3 Types of Intelligence? =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    mamamiya, he..he.. izzah takleh makan..mama dia je yang belasah

    [REPLY]

  • unlisted_one says:

    wah,..murah rezeki tu, dpt byk jemputan ke open house..
    .-= unlisted_one´s last blog post..Mom Bloggers Planet =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    unlisted, terlalu banyak makan sampai MC hari ni…wa..ha..ha

    [REPLY]

  • DNNA says:

    Alahaiii…. comelnya la izzah …

    Sama la kita, sis. Kalau beli gown utk anak dara, mesti beli besar-besar. Suka tgk diorang pakai gown labuh-labuh … macam princess gitu kan …

    Selamat melayan izzah bercakap-cakap pulak lepas ni sis !!!

    p/s – Rabu ni ada jamuan kat opis. Kalau ikut tahun2 lepas, mesti ada kambing golek … He he he he … Tak sabar rasanya …
    .-= DNNA´s last blog post..Tupperware ku sayang … my precioussssssss … =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    dnna, me beli saiz besar nak bagi tahan lama..he..he.. disamping tu memang nampak macam princess.

    waaaah… jamuan ofis ada kambing golek.. bestnya.. ofis me jamuan raya pun takde semenjak non malaysian jadik big boss ni…hu..hu

    [REPLY]

  • eliss says:

    kalo hubby eliss ni memang pantang laa kambing2 ni..pantang nampak..his no 1 tau…hr tu ofiz dier nyer open hse, berketul2 dimakannya sampai x leh tido malam..huhuhu

    my nuha pun eliss sajer beli yang size 2/3 tahun…ingatkan daku sajer memikirkan masa depan(kedekut :) )
    .-= eliss´s last blog post..Episod Open House Raya bertemu blogger :) =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    eliss, ha ah.. sama la dgn my hubby… sangat suka kambing panggang nih.. dimakannya sampai weng weng..ha..ha

    waah.. ingat me sorang yang ‘fikir masa depan’…ada geng rupanya..ahaks!

    [REPLY]

  • Jiji says:

    Rambut anak dara tu mcm rambut i kecik kecik.. sadly dah tak bergulung dah sb maksu potong sb ada kutu.. tsk.
    .-= Jiji´s last blog post..Addicted =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    jiji, alahai..mesti comei jiji nih time kecik..he..he la ni tak comel, jelita je

    [REPLY]

  • sya says:

    saya memang selalu bawak kamera kemana2… tapi, saya sangat malu nak ambik gambar masa open house… huhu… cam ne yek…
    .-= sya´s last blog post..saya berjaya juga =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    sya, me buat muka seposen je… memang ada yang pandang.. tapi buat dek je la.. nak senang lagi off kan flash dia so org kurang perasan kita jadik paparazi..he..he

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

😉 😐 😡 😈 simple-smile.png 😯 frownie.png rolleyes.png 😛 😳 😮 mrgreen.png 😆 💡 😀 👿 😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗ 

CommentLuv badge