Kambing Panggang, Rumah Terbuka dan Blogger Tegar

Ha..ah… mood raya masih di udara ye tuan-tuan dan puan-puan. So, entri ini masih lagi pasal makan-makan di rumah terbuka..ahaks.

Actually, kami dah pergi banyak rumah terbuka raya ni… tapi tak semua sempat di ambil gambarnya. Sebagai blogger tegar (ewaaahh..), compact digital camera tu sentiasa ada dalam beg me. Kalau tak snap sekali dua tak sah rasanya…ha..ha

Kadang-kadang me bawak juga DSLR godang tu… tapi jarang guna kat public area especially rumah orang. Nanti orang ingat me paparazzi pulak.. ye lah.. gambar food pun nak ambik… gambar orang tengah makan pun nak ambik… apa kes…he..he

Tapi, sebagai blogger tegar… me kena ambik gambar juga.. sebab nanti takde pulak bahan nak cerita dalam blog… kadang-kadang kalau tak snap gambar.. boleh lupa nak tulis apa…pastu tanpa gambar, story kita macam tawar je kan…ha..ha… okeh.. ni kira macam blogging tips nih tau.

Anyway, ini gambar kami beraya kat rumah jiran. First rumah terbuka untuk raya tahun ini. Nampak besar je kan gaun Izzah tu? Sebab me pegi beli saiz 3 tahun punya…ahaks.. punyalah terlalu fikir masa depan mama Izzah ni (eleh..cakap je la kedekut…kih…kih..kih).

Izzah

Izzah

Izzah

Dan, ini gambar masa open house adik ipar kat Keramat. Perasan tak sesuatu yang yum yum dalam gambar itu? Yes! Kambing golek!

Kambing Golek

Dasat gak adik ipar ni siap rumah terbuka kambing golek lagi. So, sekali lagi me jadik weng weng sebab makan kambing panggang too much! Not just kambing okeh.. satay, lodeh, nasi himpit, rendang, kek dan macam-macam lagi la….kenyang mak!

Izzah

Izzah ni baru baik demam sebenarnya. Tiba-tiba je demam malam sebelumnya. Nak ambik upah bercakap pulak kot. Memang lepas dia demam tu… mulutnya amboi…macam Farah Fauzana…cakap tak berenti-renti.. cuma bukan dalam Bahasa Melayu atau English… bahasa dia sendiri la.. tapi me rasa boleh jugak faham sikit sikit apa dia kata…ha..ha

Izzah

Forever Living Malaysia
PERHATIAN: Produk Aloe Vera Forever Living boleh didapati dari Pengedar Forever Forever Living yang sah, atau boleh BELI ONLINE, atau anda boleh JADI AHLI untuk dapat diskaun 15%! Daftar ahli hanya RM105 & dapat FREE 1x Aloe Vera Gel.

Anda boleh BELI ONLINE dari mana2 lokasi di Australia, Belgium, Canada, Cyprus, Czech Republic, Spain, United Kingdom, Greece, Northern Ireland, Ireland, Luxembourg, Malaysia, Netherlands, New Zealand, Philippines, Portugal, Singapore, Slovak Republic, United States and South Africa. Produk akan dihantar terus kepada alamat anda di negara tersebut!

Beli Produk Forever Living Online
Jika anda berada di mana2 negara yang tersenarai di bawah, anda boleh BELI ONLINE dengan klik pada bendera negara berkenaan. Jika negara anda tidak tersenarai, sila hubungi saya dengan mengisi borang ini. Saya akan hubungi anda secepat mungkin.
Australia Forever Living Products Buy Online Czech Republic czec-republic Netherlands Netherlands New Zealand New Zealand Slovac Republic Slovak Republic   Belgium Belgium Spain Spain Ireland Ireland Philippines Philippines United States United States Canada canada United Kingdom United Kingdom Luxembourg Luxembourg Portugal Portugal South Africa South Africa Cyprus Cyprus Greece Greece Malaysia Malaysia Singapore Singapore
 

DISCLAIMER: Pernyataan dalam laman web ini adalah pendapat penulis, berdasarkan pengalaman peribadi menggunakan ALoe Vera, pengalaman orang lain dan hasil pembacaaan dari buku, majalah dan laman web lain. Produk yang dibincangkan tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat atau mencegah penyakit2 tertentu. Anda disarankan berbincang dengan doktor jika mengalami apa2 masalah kesihatan atau sebelum memutuskan untuk mengambil supplemen dari Aloe Vera dan lain2.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula dari RM1,550 -RM1,800 sahaja. Dapat 20+ produk pada harga ahli. Next belian diskaun/untung 35%! Boleh taja ahli. Yang *BETUL2 SERIUS NAK BISNES* sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli
Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
http://BisnesAloeVera.com
http://rosibrahim.flp.com

Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

18 Comments

  • farah says:

    sedappnyee kambing golek tu..aah la kak ros..kalau takde gambar kan..nnt tak idea nak tulis ape.
    .-= farah´s last blog post..Tips untuk naikkan berat badan.. =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    farah, sodappp…he..he.. betul tu.. kalo tak snap gambar kan..terus lupa

    [REPLY]

  • diyana says:

    sama aa skirt pink Anakku yg izzah pakai tu..damia pun ade..tp dah singkat.
    .-= diyana´s last blog post..Alleycats =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    diyana, skirt izzah tu rasanya yg 18 bulan punya saiz..masih ok tapi mcm nak senteng dah..

    [REPLY]

  • kambing panggang…
    aduhai, ari sabtu lepas abg ipar buat open house.
    da order kambing gitu and byr deposit.
    tapi…. pepagi sabtu tu si pemanggang kambing tu sms kat abg ipar, tak dpt anta. tak sempat!!!

    kami dari melaka begitu la terkilan!
    .-= adianiez AIDA´s last blog post..UCAPAN DARI AIDA UTK SEMUA =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    aida, aaaah…terkilannya.. takpe la..maybe next time ada rezeki kambing panggang besar punyee!

    [REPLY]

  • mamamiya says:

    hamboi…kambing besar izzah..
    .-= mamamiya´s last blog post..3 Types of Intelligence? =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    mamamiya, he..he.. izzah takleh makan..mama dia je yang belasah

    [REPLY]

  • unlisted_one says:

    wah,..murah rezeki tu, dpt byk jemputan ke open house..
    .-= unlisted_one´s last blog post..Mom Bloggers Planet =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    unlisted, terlalu banyak makan sampai MC hari ni…wa..ha..ha

    [REPLY]

  • DNNA says:

    Alahaiii…. comelnya la izzah …

    Sama la kita, sis. Kalau beli gown utk anak dara, mesti beli besar-besar. Suka tgk diorang pakai gown labuh-labuh … macam princess gitu kan …

    Selamat melayan izzah bercakap-cakap pulak lepas ni sis !!!

    p/s – Rabu ni ada jamuan kat opis. Kalau ikut tahun2 lepas, mesti ada kambing golek … He he he he … Tak sabar rasanya …
    .-= DNNA´s last blog post..Tupperware ku sayang … my precioussssssss … =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    dnna, me beli saiz besar nak bagi tahan lama..he..he.. disamping tu memang nampak macam princess.

    waaaah… jamuan ofis ada kambing golek.. bestnya.. ofis me jamuan raya pun takde semenjak non malaysian jadik big boss ni…hu..hu

    [REPLY]

  • eliss says:

    kalo hubby eliss ni memang pantang laa kambing2 ni..pantang nampak..his no 1 tau…hr tu ofiz dier nyer open hse, berketul2 dimakannya sampai x leh tido malam..huhuhu

    my nuha pun eliss sajer beli yang size 2/3 tahun…ingatkan daku sajer memikirkan masa depan(kedekut 🙂 )
    .-= eliss´s last blog post..Episod Open House Raya bertemu blogger 🙂 =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    eliss, ha ah.. sama la dgn my hubby… sangat suka kambing panggang nih.. dimakannya sampai weng weng..ha..ha

    waah.. ingat me sorang yang ‘fikir masa depan’…ada geng rupanya..ahaks!

    [REPLY]

  • Jiji says:

    Rambut anak dara tu mcm rambut i kecik kecik.. sadly dah tak bergulung dah sb maksu potong sb ada kutu.. tsk.
    .-= Jiji´s last blog post..Addicted =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    jiji, alahai..mesti comei jiji nih time kecik..he..he la ni tak comel, jelita je

    [REPLY]

  • sya says:

    saya memang selalu bawak kamera kemana2… tapi, saya sangat malu nak ambik gambar masa open house… huhu… cam ne yek…
    .-= sya´s last blog post..saya berjaya juga =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    sya, me buat muka seposen je… memang ada yang pandang.. tapi buat dek je la.. nak senang lagi off kan flash dia so org kurang perasan kita jadik paparazi..he..he

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

😉 😐 😡 😈 🙂 😯 🙁 🙄 😛 😳 😮 mrgreen.png 😆 💡 😀 👿 😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗ 

CommentLuv badge