Kambing Panggang, Rumah Terbuka dan Blogger Tegar

Ha..ah… mood raya masih di udara ye tuan-tuan dan puan-puan. So, entri ini masih lagi pasal makan-makan di rumah terbuka..ahaks. wpml yahoo Kambing Panggang, Rumah Terbuka dan Blogger Tegar

Actually, kami dah pergi banyak rumah terbuka raya ni… tapi tak semua sempat di ambil gambarnya. Sebagai blogger tegar (ewaaahh..), compact digital camera tu sentiasa ada dalam beg me. Kalau tak snap sekali dua tak sah rasanya…ha..ha wpml mail Kambing Panggang, Rumah Terbuka dan Blogger Tegar

Kadang-kadang me bawak juga DSLR godang tu… tapi jarang guna kat public area especially rumah orang. Nanti orang ingat me paparazzi pulak.. ye lah.. gambar food pun nak ambik… gambar orang tengah makan pun nak ambik… apa kes…he..he

Tapi, sebagai blogger tegar… me kena ambik gambar juga.. sebab nanti takde pulak bahan nak cerita dalam blog… kadang-kadang kalau tak snap gambar.. boleh lupa nak tulis apa…pastu tanpa gambar, story kita macam tawar je kan…ha..ha… okeh.. ni kira macam blogging tips nih tau.

Anyway, ini gambar kami beraya kat rumah jiran. First rumah terbuka untuk raya tahun ini. Nampak besar je kan gaun Izzah tu? Sebab me pegi beli saiz 3 tahun punya…ahaks.. punyalah terlalu fikir masa depan mama Izzah ni (eleh..cakap je la kedekut…kih…kih..kih).

izzah open house 1 Kambing Panggang, Rumah Terbuka dan Blogger Tegar

izzah open house 2 Kambing Panggang, Rumah Terbuka dan Blogger Tegar

izzah open house 3 Kambing Panggang, Rumah Terbuka dan Blogger Tegar

Dan, ini gambar masa open house adik ipar kat Keramat. Perasan tak sesuatu yang yum yum dalam gambar itu? Yes! Kambing golek!

kambing golek 1 Kambing Panggang, Rumah Terbuka dan Blogger Tegar

Dasat gak adik ipar ni siap rumah terbuka kambing golek lagi. So, sekali lagi me jadik weng weng sebab makan kambing panggang too much! Not just kambing okeh.. satay, lodeh, nasi himpit, rendang, kek dan macam-macam lagi la….kenyang mak!

izzah beraya 1 Kambing Panggang, Rumah Terbuka dan Blogger Tegar

Izzah ni baru baik demam sebenarnya. Tiba-tiba je demam malam sebelumnya. Nak ambik upah bercakap pulak kot. Memang lepas dia demam tu… mulutnya amboi…macam Farah Fauzana…cakap tak berenti-renti.. cuma bukan dalam Bahasa Melayu atau English… bahasa dia sendiri la.. tapi me rasa boleh jugak faham sikit sikit apa dia kata…ha..ha wpml good Kambing Panggang, Rumah Terbuka dan Blogger Tegar

izzah beraya 2 Kambing Panggang, Rumah Terbuka dan Blogger Tegar




Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  18 comments for “Kambing Panggang, Rumah Terbuka dan Blogger Tegar

  1. October 12, 2009 at 9:54 am

    sedappnyee kambing golek tu..aah la kak ros..kalau takde gambar kan..nnt tak idea nak tulis ape.
    .-= farah´s last blog post..Tips untuk naikkan berat badan.. =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    farah, sodappp…he..he.. betul tu.. kalo tak snap gambar kan..terus lupa

    [REPLY]

  2. October 12, 2009 at 10:03 am

    sama aa skirt pink Anakku yg izzah pakai tu..damia pun ade..tp dah singkat.
    .-= diyana´s last blog post..Alleycats =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    diyana, skirt izzah tu rasanya yg 18 bulan punya saiz..masih ok tapi mcm nak senteng dah..

    [REPLY]

  3. October 12, 2009 at 10:41 am

    kambing panggang…
    aduhai, ari sabtu lepas abg ipar buat open house.
    da order kambing gitu and byr deposit.
    tapi…. pepagi sabtu tu si pemanggang kambing tu sms kat abg ipar, tak dpt anta. tak sempat!!!

    kami dari melaka begitu la terkilan!
    .-= adianiez AIDA´s last blog post..UCAPAN DARI AIDA UTK SEMUA =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    aida, aaaah…terkilannya.. takpe la..maybe next time ada rezeki kambing panggang besar punyee!

    [REPLY]

  4. October 12, 2009 at 12:53 pm

    hamboi…kambing besar izzah..
    .-= mamamiya´s last blog post..3 Types of Intelligence? =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    mamamiya, he..he.. izzah takleh makan..mama dia je yang belasah

    [REPLY]

  5. October 12, 2009 at 1:31 pm

    wah,..murah rezeki tu, dpt byk jemputan ke open house..
    .-= unlisted_one´s last blog post..Mom Bloggers Planet =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    unlisted, terlalu banyak makan sampai MC hari ni…wa..ha..ha

    [REPLY]

  6. October 12, 2009 at 2:10 pm

    Alahaiii…. comelnya la izzah …

    Sama la kita, sis. Kalau beli gown utk anak dara, mesti beli besar-besar. Suka tgk diorang pakai gown labuh-labuh … macam princess gitu kan …

    Selamat melayan izzah bercakap-cakap pulak lepas ni sis !!!

    p/s – Rabu ni ada jamuan kat opis. Kalau ikut tahun2 lepas, mesti ada kambing golek … He he he he … Tak sabar rasanya …
    .-= DNNA´s last blog post..Tupperware ku sayang … my precioussssssss … =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    dnna, me beli saiz besar nak bagi tahan lama..he..he.. disamping tu memang nampak macam princess.

    waaaah… jamuan ofis ada kambing golek.. bestnya.. ofis me jamuan raya pun takde semenjak non malaysian jadik big boss ni…hu..hu

    [REPLY]

  7. October 12, 2009 at 2:35 pm

    kalo hubby eliss ni memang pantang laa kambing2 ni..pantang nampak..his no 1 tau…hr tu ofiz dier nyer open hse, berketul2 dimakannya sampai x leh tido malam..huhuhu

    my nuha pun eliss sajer beli yang size 2/3 tahun…ingatkan daku sajer memikirkan masa depan(kedekut :) )
    .-= eliss´s last blog post..Episod Open House Raya bertemu blogger :) =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    eliss, ha ah.. sama la dgn my hubby… sangat suka kambing panggang nih.. dimakannya sampai weng weng..ha..ha

    waah.. ingat me sorang yang ‘fikir masa depan’…ada geng rupanya..ahaks!

    [REPLY]

  8. October 12, 2009 at 3:25 pm

    Rambut anak dara tu mcm rambut i kecik kecik.. sadly dah tak bergulung dah sb maksu potong sb ada kutu.. tsk.
    .-= Jiji´s last blog post..Addicted =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    jiji, alahai..mesti comei jiji nih time kecik..he..he la ni tak comel, jelita je

    [REPLY]

  9. sya
    October 12, 2009 at 9:53 pm

    saya memang selalu bawak kamera kemana2… tapi, saya sangat malu nak ambik gambar masa open house… huhu… cam ne yek…
    .-= sya´s last blog post..saya berjaya juga =-.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    sya, me buat muka seposen je… memang ada yang pandang.. tapi buat dek je la.. nak senang lagi off kan flash dia so org kurang perasan kita jadik paparazi..he..he

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif 

Current ye@r *

CommentLuv badge

http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif