Herba Maharani | Cara Pengambilan Te Zhi Bai Feng Wan

Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.

Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).

Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan. Tapi kalau nak makan malam pun boleh. Kalau puasa, makan masa sahur. Makan mestilah bersama air suam.

Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba (tindakbalas badan yang berbeza).

herba maharani te zhi bai feng wan 112 Herba Maharani | Cara Pengambilan Te Zhi Bai Feng Wan

Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.

Atau, boleh juga mulakan dengan 10 biji. Kalau rasa okey (tak panas badan) boleh tambah dos kepada 15 atau 25 atau 50.

Jangan ambik kurang dari 10 biji sehari ye sebab nanti tak berkesan.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani = 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba

jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)
jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)
jika ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Contoh Cara Makan Herba Maharani (25 biji pil kecik sehari)

Tempoh haid anda 4 hari. Maka hari ke 5 sudah boleh mula makan Herba Maharani sehingga hari ke 16 (satu kotak = 300 biji = 25 biji pil kecil X 12 hari).

Sebulan amalkan satu kotak sahaja Herba Maharani. Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.

Nak Beli Herba Maharani?

Boleh je beli dari I. Order dekat sini | KLIK UNTUK BELI HERBA MAHARANI

Sila check email untuk cara pembayaran.

Penghantaran melalui Pos Laju dalam Malaysia. Penghantaran ke luar negara akan dikenakan caj berlainan bergantung pada lokasi.

Diluluskan Oleh Kementerian Kesihatan Malaysia – MAL 20014419T
Disahkan Halal oleh Pertubuhan China Islamic Association (salah satu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM).


Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  10 comments for “Herba Maharani | Cara Pengambilan Te Zhi Bai Feng Wan

  1. January 19, 2011 at 9:27 am

    yup betul, akak memula makan dulu, akak amik 10 biji, sebab badan akan terasa panas, tekak pun rasa kering aje, mmg kena minum byk air, tapi keberkesanannya mmg best
    Seorang Blogger bernama akak su´s last blog post post..Hari 18-2011 – Tak tau nak letak tajuk apa

    [REPLY]

  2. Ezie
    April 22, 2011 at 2:51 pm

    Salam,

    Saya nak tanye sket. kalo macam saya nih, period tak regular.. kekadang lebih 15 hari bole smpai 20-30 hari (darah istihadhoh). Jadi saya kene tunggu smpai btol kering darah baru bole makan ye?
    TQ :)

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    Ezie,

    Kalau period tak tetap ni disarankan ambik Maharani pada hari ke 6 period (sebab period yg normal biasanya 4-6 hari sahaja).. ambik 25 biji atau 50 biji sehari selama 20 hari untuk betulkan balik kitaran haid.

    Bila period dah tetap balik boleh ambik hari pertama lepas period selama 12 hari (25 biji sehari).

    [REPLY]

  3. ijal
    May 9, 2011 at 2:06 pm

    saya sudah 2 tahun setengah berkahwin, tetapi masih belum dikurniakan cahaya mata, isteri saya mengalami masalah haid tidak teratur, kalo haid pun kerana makan ubat doktor, sekarang sudah 3 bulan lebeih tak datang period, Isteri saya menghadapi blockage pada tiub fallopian sebelah kiri, adakah dengan pengambilan herba ini boleh mmeperbaiki kitar haid isteri saya dan menyelesaiakan masalah blockage ini, tq

    [REPLY]

  4. Asyikin
    July 18, 2011 at 1:42 pm

    Salam,
    Saya nak tanya..boleh terangkan lebih detail tak pengambilan selepas bersalin?berapa kotak perlu sy mkn sepanjang berpantang?adakah apb sekotak sudah habis sy stop..dan sy smbung lg skotak bulan depan?atau sekotak habis smbung sekotak lg utk beberapa hari?

    [REPLY]

  5. meera
    July 25, 2011 at 4:12 pm

    salam
    saya nak tanya bolehkah meharani ni diambil bersama produk yang lain seperti femmina?

    [REPLY]

  6. August 8, 2011 at 1:18 pm

    Little Mama,
    Kalau makan 10 biji sehari, (let say day 6) means sampai day 35 baru habis (kalau masih belum period)..macamana kalau sebenarnya dah lekat ye? Sbb herba ni tak boleh diambil kalau pregnant, jadi tak bahaya ke? Harap Little Mama boleh beri nasihat. :)

    [REPLY]

  7. Na
    October 3, 2011 at 4:02 pm

    Little Mama,
    Pil maharani ni boleh ke kita makan dalam masa yang sama kita juga makan pil perancang…

    [REPLY]

  8. lydia
    May 29, 2012 at 4:38 pm

    salam,

    saya ingin bertanya… bagaimana cara atau dos yang perlu saya ambil bagi masalah saya -haid tidak teratur.Suda berkhawin,3 tahun, blm di kurniakan anak lagi. period yang sangat jarang.. perlu makan pil dari klink untuk period baru period. adakah herba maharani ini boleh membantu masalah saya?

    [REPLY]

  9. zihan
    July 16, 2012 at 11:41 am

    Saya merancang anak dengan menggunakan kaedah implan di bawah lengan.. bolehkah saya makan maharani??

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif 

Current day month ye@r *

CommentLuv badge

http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif