Herba Maharani | Cara Pengambilan Te Zhi Bai Feng Wan

Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.

Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).

Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan. Tapi kalau nak makan malam pun boleh. Kalau puasa, makan masa sahur. Makan mestilah bersama air suam.

Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba (tindakbalas badan yang berbeza).

Herba Maharani

Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.

Atau, boleh juga mulakan dengan 10 biji. Kalau rasa okey (tak panas badan) boleh tambah dos kepada 15 atau 25 atau 50.

Jangan ambik kurang dari 10 biji sehari ye sebab nanti tak berkesan.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani = 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba

jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)
jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)
jika ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Contoh Cara Makan Herba Maharani (25 biji pil kecik sehari)

Tempoh haid anda 4 hari. Maka hari ke 5 sudah boleh mula makan Herba Maharani sehingga hari ke 16 (satu kotak = 300 biji = 25 biji pil kecil X 12 hari).

Sebulan amalkan satu kotak sahaja Herba Maharani. Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.

 

Diluluskan Oleh Kementerian Kesihatan Malaysia – MAL 20014419T
Disahkan Halal oleh Pertubuhan China Islamic Association (salah satu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM).

Forever Living Malaysia
PERHATIAN: Produk Aloe Vera Forever Living boleh didapati dari Pengedar Forever Forever Living yang sah, atau boleh BELI ONLINE, atau anda boleh JADI AHLI untuk dapat diskaun 15%! Daftar ahli hanya RM105 & dapat FREE 1x Aloe Vera Gel.

Anda boleh BELI ONLINE dari mana2 lokasi di Australia, Belgium, Canada, Cyprus, Czech Republic, Spain, United Kingdom, Greece, Northern Ireland, Ireland, Luxembourg, Malaysia, Netherlands, New Zealand, Philippines, Portugal, Singapore, Slovak Republic, United States and South Africa. Produk akan dihantar terus kepada alamat anda di negara tersebut!

Beli Produk Forever Living Online
Jika anda berada di mana2 negara yang tersenarai di bawah, anda boleh BELI ONLINE dengan klik pada bendera negara berkenaan. Jika negara anda tidak tersenarai, sila hubungi saya dengan mengisi borang ini. Saya akan hubungi anda secepat mungkin.
Australia Forever Living Products Buy Online Czech Republic czec-republic Netherlands Netherlands New Zealand New Zealand Slovac Republic Slovak Republic   Belgium Belgium Spain Spain Ireland Ireland Philippines Philippines United States United States Canada canada United Kingdom United Kingdom Luxembourg Luxembourg Portugal Portugal South Africa South Africa Cyprus Cyprus Greece Greece Malaysia Malaysia Singapore Singapore
 

DISCLAIMER: Pernyataan dalam laman web ini adalah pendapat penulis, berdasarkan pengalaman peribadi menggunakan ALoe Vera, pengalaman orang lain dan hasil pembacaaan dari buku, majalah dan laman web lain. Produk yang dibincangkan tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat atau mencegah penyakit2 tertentu. Anda disarankan berbincang dengan doktor jika mengalami apa2 masalah kesihatan atau sebelum memutuskan untuk mengambil supplemen dari Aloe Vera dan lain2.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula dari RM1,550 -RM1,800 sahaja. Dapat 20+ produk pada harga ahli. Next belian diskaun/untung 35%! Boleh taja ahli. Yang *BETUL2 SERIUS NAK BISNES* sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli
Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
http://BisnesAloeVera.com
http://rosibrahim.flp.com

Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

10 Comments

  • akak su says:

    yup betul, akak memula makan dulu, akak amik 10 biji, sebab badan akan terasa panas, tekak pun rasa kering aje, mmg kena minum byk air, tapi keberkesanannya mmg best
    Seorang Blogger bernama akak su´s last blog post post..Hari 18-2011 – Tak tau nak letak tajuk apa

    [REPLY]

  • Ezie says:

    Salam,

    Saya nak tanye sket. kalo macam saya nih, period tak regular.. kekadang lebih 15 hari bole smpai 20-30 hari (darah istihadhoh). Jadi saya kene tunggu smpai btol kering darah baru bole makan ye?
    TQ 🙂

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    Ezie,

    Kalau period tak tetap ni disarankan ambik Maharani pada hari ke 6 period (sebab period yg normal biasanya 4-6 hari sahaja).. ambik 25 biji atau 50 biji sehari selama 20 hari untuk betulkan balik kitaran haid.

    Bila period dah tetap balik boleh ambik hari pertama lepas period selama 12 hari (25 biji sehari).

    [REPLY]

  • ijal says:

    saya sudah 2 tahun setengah berkahwin, tetapi masih belum dikurniakan cahaya mata, isteri saya mengalami masalah haid tidak teratur, kalo haid pun kerana makan ubat doktor, sekarang sudah 3 bulan lebeih tak datang period, Isteri saya menghadapi blockage pada tiub fallopian sebelah kiri, adakah dengan pengambilan herba ini boleh mmeperbaiki kitar haid isteri saya dan menyelesaiakan masalah blockage ini, tq

    [REPLY]

  • Asyikin says:

    Salam,
    Saya nak tanya..boleh terangkan lebih detail tak pengambilan selepas bersalin?berapa kotak perlu sy mkn sepanjang berpantang?adakah apb sekotak sudah habis sy stop..dan sy smbung lg skotak bulan depan?atau sekotak habis smbung sekotak lg utk beberapa hari?

    [REPLY]

  • meera says:

    salam
    saya nak tanya bolehkah meharani ni diambil bersama produk yang lain seperti femmina?

    [REPLY]

  • syahnaz says:

    Little Mama,
    Kalau makan 10 biji sehari, (let say day 6) means sampai day 35 baru habis (kalau masih belum period)..macamana kalau sebenarnya dah lekat ye? Sbb herba ni tak boleh diambil kalau pregnant, jadi tak bahaya ke? Harap Little Mama boleh beri nasihat. 🙂

    [REPLY]

  • Na says:

    Little Mama,
    Pil maharani ni boleh ke kita makan dalam masa yang sama kita juga makan pil perancang…

    [REPLY]

  • lydia says:

    salam,

    saya ingin bertanya… bagaimana cara atau dos yang perlu saya ambil bagi masalah saya -haid tidak teratur.Suda berkhawin,3 tahun, blm di kurniakan anak lagi. period yang sangat jarang.. perlu makan pil dari klink untuk period baru period. adakah herba maharani ini boleh membantu masalah saya?

    [REPLY]

  • zihan says:

    Saya merancang anak dengan menggunakan kaedah implan di bawah lengan.. bolehkah saya makan maharani??

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

😉 😐 😡 😈 🙂 😯 🙁 🙄 😛 😳 😮 mrgreen.png 😆 💡 😀 👿 😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗ 

CommentLuv badge