Happy Birthday | Izzah is 4!

Happy Birthday! Izzah dah 4 tahun!

Birthday Izzah pada 31 March hari tu.. dah berminggu-minggu baru nak cerita..he he.

Macam tahun lepas, akak hantar kek dan party pack ke playschool. Sambut dengan kawan-kawan lagi meriah.

Hmmm.. masa birthday Izzah yang pertama dan kedua… ada entri ‘speech‘ Izzah pasal milestones dia sepanjang tahun. Tapi tahun lepas masa birthday ketiga tak ada pulak ‘speech’ ye. Baru perasan.

happy birthday izzah 4 07 Happy Birthday | Izzah is 4!

Sibuk sangat la kot sampai lupa nak karang speech. Tahun ni pun tak ada lah he he .

Cerita pasal kek birthday Izzah.. birthday satu tahun.. akak cuma belikan cupcakes fondant order online. Kek atau cupcakes fondant ni hanya cantik di luar tapi kat dalam tak sedap. Membazir je beli. Ada ke orang makan fondant? Macam tak je kan.

Masa birthday Izzah 2 tahun.. akan belikan blueberry cream cheese cake kat King’s je.  Tak comel sangat kek King’s ni tapi boleh tahan juga sedap.

Tahun lepas masa birthday Izzah 3 tahun.. akak order kek coklat online juga. Dalam email akak tulis nak kek bentuk nombor 3 tapi yang dapat kek empat segi. Ajaib kan…he..he..he.

happy birthday izzah 4 04 Happy Birthday | Izzah is 4!

Birthday Izzah 4 tahun hari tu akak order rainbow cake yang berwarna-warni dan sangat sedap. Nasib baik dapat merasa sikit kek tu. Kawan-kawan Izzah kat playschool makan beriya kek rainbow. Memang sedap.

happy birthday izzah 4 05 Happy Birthday | Izzah is 4!

Kek rainbow birthday Izzah ni akak minta letak buttercream putih dan dihiasi beberapa ekor figurine yang dibuat daripada fondant. Hiasan daripada fondant tak apa asalkan kek itu sendiri tidak dilapisi fondant yang keras dan tidak sedap.

happy birthday izzah 4 06 Happy Birthday | Izzah is 4!

Kek pelangi yang disaluti white buttercream tu memang nampak tak menarik kalau plain kan. Jadi akak minta dibuat beberapa character dari Timmy Time (Timmy Sheep, Duck dan Owl) dan dua ekor angry birds.

happy birthday izzah 4 10 Happy Birthday | Izzah is 4!

Cerita animasi Timmy Time dan Angry Birds memang kegemaran Izzah. Terutama character Timmy the Sheep tu. Mbeeeeek…

happy birthday izzah 4 01 Happy Birthday | Izzah is 4!

Suka sangat Izzah bila dapat tengok kek birthday dia yang meriah dengan favorite characters dia.

happy birthday izzah 4 03 Happy Birthday | Izzah is 4!

Party packs pula kami letakkan air kotak (Ribena/Milo), raisins, jelly, kek dan ‘star’. Makanan dan minuman dalam pary pack akak make sure adalah mengenyangkan.

happy birthday izzah 4 17 Happy Birthday | Izzah is 4!

Akak paling tak suka kalau dapat party pack letak gula-gula yang manis atau jajan yang tak diketahui status halal. Setengah parents tak fikir pasal benda-benda macam ni. Bagi mereka asal murah sumbat sahaja dalam party pack dan bagi anak orang lain makan.

Kek rainbow Izzah tu jauh betul berjalan. Akak pickup kek kat Shah Alam pada petang Ahad dan bawa balik Klang. Sebab akak kerja masuk awal so kek tu dibawa bersama pergi Bangsar pada pagi Isnin. Petangnya baru bawak kek tu ke Setia Alam. Sampai tumbang lah figurines atas kek tu he he. wpml yes Happy Birthday | Izzah is 4!

happy birthday izzah 4 13 Happy Birthday | Izzah is 4!

Masa akak sampai, teacher kat Playschool dah siap make-up Izzah. Terkejut tengok muka Izzah macam artis pulak..hik..hik.happy birthday izzah 4 11 Happy Birthday | Izzah is 4!

Budak-budak pun dah menunggu untuk mulakan party birthday. Akak lupa nak mintak lilin kat penjual kek jadi terpaksa beli sendiri.

happy birthday izzah 4 08 Happy Birthday | Izzah is 4!

Cari lilin yang kecik-kecik tu tak jumpa so terpaksa beli satu lilin yang ada muzik. Kira jadilah tu…

happy birthday izzah 4 16 Happy Birthday | Izzah is 4!

Izzah seronok bila kawan-kawan semua menyanyikan lagu birthday dalam 3 versi ~ Bahasa Inggeris, Bahasa Cina dan Bahasa Melayu.

happy birthday izzah 4 18 Happy Birthday | Izzah is 4!

Semua teruja bila potong kek yang luarannya putih *macam tak sedap* dan ternampak pelangi!

happy birthday izzah 4 14 Happy Birthday | Izzah is 4!

Ada yang tambah dua kali makan kek rainbow tu. Memang yummeh.

happy birthday izzah 4 09 Happy Birthday | Izzah is 4!

Teacher ada bagi Izzah hadiah. Mainan playhouse yang comel. Terima kasih teachers!

happy birthday izzah 4 15 Happy Birthday | Izzah is 4!

Lepas makan ada sesi bergambar dengan mama dia pulak.

happy birthday izzah 4 12 Happy Birthday | Izzah is 4!

Ni antara gambar-gambar Izzah yang macam artis tu. Berbintang-bintang gitu. Twinkle twinkle little star!

happy birthday izzah 4 19 Happy Birthday | Izzah is 4!




Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  4 comments for “Happy Birthday | Izzah is 4!

  1. mar
    April 3, 2013 at 9:06 am

    Cake rainbow beli kat kings or kat mane? I x pnh jmpe lilin muzik..tubpun bli kt mne?:-)

    [REPLY]

    Ros Ibrahim Reply:

    @mar, kek beli online AngelCupidKitchen.. lilin beli kat Tesco

    [REPLY]

  2. mar
    April 3, 2013 at 8:03 pm

    Owh..tp lilin tu mmg ade muzik birthday ke?brp rm?nnti i nk p cr kt tesco s.alam.hope ade la..i nk smbut birthday adik2..wat serentak utk 4 org;-) btw i sgt suke cr u pack mknn..creative :-) lpas tgok cr u bru tpk mmg x elok la klu pgl bdk2 pastu bg jajan..

    [REPLY]

    Ros Ibrahim Reply:

    @mar, a ah.. lilin tu bila nyala ada muzik birthday ;D

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif 

Current ye@r *

CommentLuv badge

http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif