Happy Birthday | Izzah is 4!

Happy Birthday! Izzah dah 4 tahun!

Birthday Izzah pada 31 March hari tu.. dah berminggu-minggu baru nak cerita..he he.

Macam tahun lepas, akak hantar kek dan party pack ke playschool. Sambut dengan kawan-kawan lagi meriah.

Hmmm.. masa birthday Izzah yang pertama dan kedua… ada entri ‘speech‘ Izzah pasal milestones dia sepanjang tahun. Tapi tahun lepas masa birthday ketiga tak ada pulak ‘speech’ ye. Baru perasan.

Happy Birthday Izzah

Sibuk sangat la kot sampai lupa nak karang speech. Tahun ni pun tak ada lah he he .

Cerita pasal kek birthday Izzah.. birthday satu tahun.. akak cuma belikan cupcakes fondant order online. Kek atau cupcakes fondant ni hanya cantik di luar tapi kat dalam tak sedap. Membazir je beli. Ada ke orang makan fondant? Macam tak je kan.

Masa birthday Izzah 2 tahun.. akan belikan blueberry cream cheese cake kat King’s je.  Tak comel sangat kek King’s ni tapi boleh tahan juga sedap.

Tahun lepas masa birthday Izzah 3 tahun.. akak order kek coklat online juga. Dalam email akak tulis nak kek bentuk nombor 3 tapi yang dapat kek empat segi. Ajaib kan…he..he..he.

Happy Birthday Izzah

Birthday Izzah 4 tahun hari tu akak order rainbow cake yang berwarna-warni dan sangat sedap. Nasib baik dapat merasa sikit kek tu. Kawan-kawan Izzah kat playschool makan beriya kek rainbow. Memang sedap.

Happy Birthday Izzah

Kek rainbow birthday Izzah ni akak minta letak buttercream putih dan dihiasi beberapa ekor figurine yang dibuat daripada fondant. Hiasan daripada fondant tak apa asalkan kek itu sendiri tidak dilapisi fondant yang keras dan tidak sedap.

Happy Birthday Izzah

Kek pelangi yang disaluti white buttercream tu memang nampak tak menarik kalau plain kan. Jadi akak minta dibuat beberapa character dari Timmy Time (Timmy Sheep, Duck dan Owl) dan dua ekor angry birds.

Happy Birthday Izzah

Cerita animasi Timmy Time dan Angry Birds memang kegemaran Izzah. Terutama character Timmy the Sheep tu. Mbeeeeek…

Happy Birthday Izzah

Suka sangat Izzah bila dapat tengok kek birthday dia yang meriah dengan favorite characters dia.

Happy Birthday Izzah

Party packs pula kami letakkan air kotak (Ribena/Milo), raisins, jelly, kek dan ‘star’. Makanan dan minuman dalam pary pack akak make sure adalah mengenyangkan.

Happy Birthday Izzah

Akak paling tak suka kalau dapat party pack letak gula-gula yang manis atau jajan yang tak diketahui status halal. Setengah parents tak fikir pasal benda-benda macam ni. Bagi mereka asal murah sumbat sahaja dalam party pack dan bagi anak orang lain makan.

Kek rainbow Izzah tu jauh betul berjalan. Akak pickup kek kat Shah Alam pada petang Ahad dan bawa balik Klang. Sebab akak kerja masuk awal so kek tu dibawa bersama pergi Bangsar pada pagi Isnin. Petangnya baru bawak kek tu ke Setia Alam. Sampai tumbang lah figurines atas kek tu he he.

Happy Birthday Izzah

Masa akak sampai, teacher kat Playschool dah siap make-up Izzah. Terkejut tengok muka Izzah macam artis pulak..hik..hik.Happy Birthday Izzah

Budak-budak pun dah menunggu untuk mulakan party birthday. Akak lupa nak mintak lilin kat penjual kek jadi terpaksa beli sendiri.

Happy Birthday Izzah

Cari lilin yang kecik-kecik tu tak jumpa so terpaksa beli satu lilin yang ada muzik. Kira jadilah tu…

Happy Birthday Izzah

Izzah seronok bila kawan-kawan semua menyanyikan lagu birthday dalam 3 versi ~ Bahasa Inggeris, Bahasa Cina dan Bahasa Melayu.

Happy Birthday Izzah

Semua teruja bila potong kek yang luarannya putih *macam tak sedap* dan ternampak pelangi!

Happy Birthday Izzah

Ada yang tambah dua kali makan kek rainbow tu. Memang yummeh.

Happy Birthday Izzah

Teacher ada bagi Izzah hadiah. Mainan playhouse yang comel. Terima kasih teachers!

Happy Birthday Izzah

Lepas makan ada sesi bergambar dengan mama dia pulak.

Happy Birthday Izzah

Ni antara gambar-gambar Izzah yang macam artis tu. Berbintang-bintang gitu. Twinkle twinkle little star!

Happy Birthday Izzah

Forever Living Malaysia
PERHATIAN: Produk Aloe Vera Forever Living boleh didapati dari Pengedar Forever Forever Living yang sah, atau boleh BELI ONLINE, atau anda boleh JADI AHLI untuk dapat diskaun 15%! Daftar ahli hanya RM105 & dapat FREE 1x Aloe Vera Gel.

Anda boleh BELI ONLINE dari mana2 lokasi di Australia, Belgium, Canada, Cyprus, Czech Republic, Spain, United Kingdom, Greece, Northern Ireland, Ireland, Luxembourg, Malaysia, Netherlands, New Zealand, Philippines, Portugal, Singapore, Slovak Republic, United States and South Africa. Produk akan dihantar terus kepada alamat anda di negara tersebut!

Beli Produk Forever Living Online
Jika anda berada di mana2 negara yang tersenarai di bawah, anda boleh BELI ONLINE dengan klik pada bendera negara berkenaan. Jika negara anda tidak tersenarai, sila hubungi saya dengan mengisi borang ini. Saya akan hubungi anda secepat mungkin.
Australia Forever Living Products Buy Online Czech Republic czec-republic Netherlands Netherlands New Zealand New Zealand Slovac Republic Slovak Republic   Belgium Belgium Spain Spain Ireland Ireland Philippines Philippines United States United States Canada canada United Kingdom United Kingdom Luxembourg Luxembourg Portugal Portugal South Africa South Africa Cyprus Cyprus Greece Greece Malaysia Malaysia Singapore Singapore
 

DISCLAIMER: Pernyataan dalam laman web ini adalah pendapat penulis, berdasarkan pengalaman peribadi menggunakan ALoe Vera, pengalaman orang lain dan hasil pembacaaan dari buku, majalah dan laman web lain. Produk yang dibincangkan tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat atau mencegah penyakit2 tertentu. Anda disarankan berbincang dengan doktor jika mengalami apa2 masalah kesihatan atau sebelum memutuskan untuk mengambil supplemen dari Aloe Vera dan lain2.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula dari RM1,550 -RM1,800 sahaja. Dapat 20+ produk pada harga ahli. Next belian diskaun/untung 35%! Boleh taja ahli. Yang *BETUL2 SERIUS NAK BISNES* sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli
Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
http://BisnesAloeVera.com
http://rosibrahim.flp.com

Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

4 Comments

  • mar says:

    Cake rainbow beli kat kings or kat mane? I x pnh jmpe lilin muzik..tubpun bli kt mne?:-)

    [REPLY]

    Ros Ibrahim Reply:

    @mar, kek beli online AngelCupidKitchen.. lilin beli kat Tesco

    [REPLY]

  • mar says:

    Owh..tp lilin tu mmg ade muzik birthday ke?brp rm?nnti i nk p cr kt tesco s.alam.hope ade la..i nk smbut birthday adik2..wat serentak utk 4 org;-) btw i sgt suke cr u pack mknn..creative 🙂 lpas tgok cr u bru tpk mmg x elok la klu pgl bdk2 pastu bg jajan..

    [REPLY]

    Ros Ibrahim Reply:

    @mar, a ah.. lilin tu bila nyala ada muzik birthday ;D

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

😉 😐 😡 😈 🙂 😯 🙁 🙄 😛 😳 😮 mrgreen.png 😆 💡 😀 👿 😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗ 

CommentLuv badge