Disneyland Hollywood Hotel

Hotel memang termasuk dalam pakej percutian kami ke Hong Kong Disneyland. So, kami duduk kat Disneyland Hollywood Hotel. Ni kira hotel 4 bintang kot.

Kat area Disneyland Hong Kong nih… ada 2 hotel.. satu Disneyland Hotel… dan satu lagi Disneyland Hollywood Hotel. Macam grand je letak mana Hollywood…ahaks.

Sebab hotel percuma, maka boleh lah kami duduk Disneyland Hollywood Hotel ni. Tapi kalau nak pergi holday sendiri lama-lama kat Hong Kong ni, rasanya macam tak mampu la nak duduk hotel ni. Bilik Garden View cecah HKD1,500 satu malam (around RM750).

Banyak hotel Hong Kong lain yang affordable kat Kowloon sana tu kan. Anyway, back to Disneyland Hollywood Hotel Hong Kong nih. It’s a very nice hotel. Service bagus. Staff kaunter dan bell man mostly boleh cakap English dengan baik.

Tak ada lah lancar macam kita, tapi kira kita faham dia.. dia faham kita. So, kira okeh la tu…ha..ha..ha

Bilik Garden View kami tu pun kira spacious juga. Ada twin beds, small kitchen counter, safe, iron dan bath tub in the bath room.

Room decoration semua mesti pasal Disneyland… I mean Mickey Mouse and friends. Kat dinding in between beds, terpampang hiasan gambar Mickey and Minnie. Cermin solek pun ada lambang kepala Mickey Mouse.

Even sabun dan shampoo pun bertemakan Mickey. Ohh… langsir bath tub/shower pun sama… printed with gambar Mickey.

Oh.. bath robe siap ada satu for kid. Slippers pun sama. Comel je tengok.

Slippers tu siap tulis suruh bawa balik as souvenir from Disneyland Hollywood Hotel.. so me rembat aje lah..ha..ha

Kat lounge hotel, ada satu kedai Souvenir.. yang jual cenderahati Disneyland Hong Kong. Kalau tak sempat beli kat Disneyland, boleh aje beli kat situ. Harga sama. Yang penting ada DUIT.. muahh..ha..ha

Kalau kat hotel pun tak sempat beli, balik nanti kat Terminal 2 Airport pun ada lagi satu kedai souvenir Disneyland. Tapi harga kat airport tu I think slightly different.

Kat luar hotel, garden deco dia agak cantik… dengan pokok dan bunga-bunga yang colorful. Kat hujung taman, ada bukit kecil dimana perkataan Hollywood Hotel terpampang. Depan tu ada kereta vintage style Hollywood lah. Boleh bergambar kat Garden dan depan kereta.

Ada a few restaurants kot kat Hollywood Hotel ni. Yang me perasan cuma Chef Mickey Restauran sebab free breakfast provided kat situ. Most food tak dijamin halal.

Kami masuk juga restaurant tu untuk tengok suasana dan bergambar. Decoration dalam restaurant memang Mickey punya style juga. Semua staff pakai baju Chef Mickey dan segala kerusi berlambangkan kepala Mickey.

Bas untuk ke Disneyland ada dalam 15 minit sekali. Kalau time orang ramai, tak sampai 5 minit dua tiga bas datang. So, senang je nak berulang-alik ke Disneyland tu.





Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

9 Comments

  • Mama-Miya says:

    bestnye..its like being in a world of its own. mesti lupa kejap on our real life yg kita left at home kan?

    [REPLY]

  • unlisted_one says:

    huhu,..kak Ros,..syoknya pegi vacation..dah lama nak pegi, tapi asyik bz aje. berbaloi entry Friso tu kan Kak Ros, hotel pun ade kelas..

    [REPLY]

  • syigim says:

    bestnye!!!! geram tgk benda2 dlm hotel tu.. i ni kalo ade benda2 cute kat hotel mesti je nk bwk balik yg paling geram tgk is the soap!
    .-= syigim´s last blog post..Back-up Unit Returns! =-.

    [REPLY]

  • sumijelly says:

    wah…dh masuk bab hotel..
    ishk..sumer bertemakan Mickey..
    mau juling mata tgk..hahahaha

    ishk…dh terasa dh keseronokan masuk bab hotel..
    k..nest episod lak..heheheh..
    (hai..x siap la keje opis bc blog nie..hahaha)

    [REPLY]

  • intan says:

    Nak tanya, kat mana nak cari pakej ke Hong KOng Disneyland ni?

    [REPLY]

  • gna says:

    macam saudari intan, saya pun nak tnya ttg provider pakej nih sbb nak bw famili bercuti ke sana..tq

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    gna, tak pasti pulak provider siapa sebab kami dapat pakej menang hadiah contest.. penganjur contest yang uruskan semuanya

    [REPLY]

  • Suriani says:

    Hi Ros, i nak tanye u mkn ape kat hotel ni since u say d food tk dijamin halal.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    suriani, kami bawal bekalan makanan from Malaysia satu beg penuh (roti, sardin, biskut etc) sebab confirm kami tak sempat jelajah Kowloon area untuk cari halal restaurant (masa singkat sgt)..

    kat hotel tu memang tak halal lah.. yg boleh makan cuma cereal dengan susu 😉

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

😉 😐 😡 😈 simple-smile.png 😯 frownie.png rolleyes.png 😛 😳 😮 mrgreen.png 😆 💡 😀 👿 😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗ 

CommentLuv badge