Disneyland Hollywood Hotel

Hotel memang termasuk dalam pakej percutian kami ke Hong Kong Disneyland. So, kami duduk kat Disneyland Hollywood Hotel. Ni kira hotel 4 bintang kot.

hong kong disneyland 018 Disneyland Hollywood Hotel

Kat area Disneyland Hong Kong nih… ada 2 hotel.. satu Disneyland Hotel… dan satu lagi Disneyland Hollywood Hotel. Macam grand je letak mana Hollywood…ahaks.

hong kong disneyland 019 Disneyland Hollywood Hotel

Sebab hotel percuma, maka boleh lah kami duduk Disneyland Hollywood Hotel ni. Tapi kalau nak pergi holday sendiri lama-lama kat Hong Kong ni, rasanya macam tak mampu la nak duduk hotel ni. Bilik Garden View cecah HKD1,500 satu malam (around RM750).

hong kong disneyland 020 Disneyland Hollywood Hotel

Banyak hotel Hong Kong lain yang affordable kat Kowloon sana tu kan. Anyway, back to Disneyland Hollywood Hotel Hong Kong nih. It’s a very nice hotel. Service bagus. Staff kaunter dan bell man mostly boleh cakap English dengan baik.

Tak ada lah lancar macam kita, tapi kira kita faham dia.. dia faham kita. So, kira okeh la tu…ha..ha..ha wpml whistle3 Disneyland Hollywood Hotel

Bilik Garden View kami tu pun kira spacious juga. Ada twin beds, small kitchen counter, safe, iron dan bath tub in the bath room.

hong kong disneyland 022 Disneyland Hollywood Hotel

Room decoration semua mesti pasal Disneyland… I mean Mickey Mouse and friends. Kat dinding in between beds, terpampang hiasan gambar Mickey and Minnie. Cermin solek pun ada lambang kepala Mickey Mouse.

hong kong disneyland 023 Disneyland Hollywood Hotel

Even sabun dan shampoo pun bertemakan Mickey. Ohh… langsir bath tub/shower pun sama… printed with gambar Mickey.

hong kong disneyland 024 Disneyland Hollywood Hotelhong kong disneyland 025 Disneyland Hollywood Hotel

Oh.. bath robe siap ada satu for kid. Slippers pun sama. Comel je tengok.

hong kong disneyland 0211 Disneyland Hollywood Hotel

Slippers tu siap tulis suruh bawa balik as souvenir from Disneyland Hollywood Hotel.. so me rembat aje lah..ha..ha wpml yahoo Disneyland Hollywood Hotel

Kat lounge hotel, ada satu kedai Souvenir.. yang jual cenderahati Disneyland Hong Kong. Kalau tak sempat beli kat Disneyland, boleh aje beli kat situ. Harga sama. Yang penting ada DUIT.. muahh..ha..ha

Kalau kat hotel pun tak sempat beli, balik nanti kat Terminal 2 Airport pun ada lagi satu kedai souvenir Disneyland. Tapi harga kat airport tu I think slightly different.

Kat luar hotel, garden deco dia agak cantik… dengan pokok dan bunga-bunga yang colorful. Kat hujung taman, ada bukit kecil dimana perkataan Hollywood Hotel terpampang. Depan tu ada kereta vintage style Hollywood lah. Boleh bergambar kat Garden dan depan kereta. wpml good Disneyland Hollywood Hotel

hong kong disneyland 036 Disneyland Hollywood Hotel

Ada a few restaurants kot kat Hollywood Hotel ni. Yang me perasan cuma Chef Mickey Restauran sebab free breakfast provided kat situ. Most food tak dijamin halal.

hong kong disneyland 027 Disneyland Hollywood Hotel

Kami masuk juga restaurant tu untuk tengok suasana dan bergambar. Decoration dalam restaurant memang Mickey punya style juga. Semua staff pakai baju Chef Mickey dan segala kerusi berlambangkan kepala Mickey.

hong kong disneyland 042 Disneyland Hollywood Hotel

Bas untuk ke Disneyland ada dalam 15 minit sekali. Kalau time orang ramai, tak sampai 5 minit dua tiga bas datang. So, senang je nak berulang-alik ke Disneyland tu.




Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  9 comments for “Disneyland Hollywood Hotel

  1. April 1, 2010 at 11:58 am

    bestnye..its like being in a world of its own. mesti lupa kejap on our real life yg kita left at home kan?

    [REPLY]

  2. April 1, 2010 at 1:08 pm

    huhu,..kak Ros,..syoknya pegi vacation..dah lama nak pegi, tapi asyik bz aje. berbaloi entry Friso tu kan Kak Ros, hotel pun ade kelas..

    [REPLY]

  3. April 5, 2010 at 6:16 pm

    bestnye!!!! geram tgk benda2 dlm hotel tu.. i ni kalo ade benda2 cute kat hotel mesti je nk bwk balik yg paling geram tgk is the soap!
    .-= syigim´s last blog post..Back-up Unit Returns! =-.

    [REPLY]

  4. April 12, 2010 at 11:20 am

    wah…dh masuk bab hotel..
    ishk..sumer bertemakan Mickey..
    mau juling mata tgk..hahahaha

    ishk…dh terasa dh keseronokan masuk bab hotel..
    k..nest episod lak..heheheh..
    (hai..x siap la keje opis bc blog nie..hahaha)

    [REPLY]

  5. intan
    May 17, 2010 at 2:01 pm

    Nak tanya, kat mana nak cari pakej ke Hong KOng Disneyland ni?

    [REPLY]

  6. gna
    November 10, 2010 at 6:34 pm

    macam saudari intan, saya pun nak tnya ttg provider pakej nih sbb nak bw famili bercuti ke sana..tq

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    gna, tak pasti pulak provider siapa sebab kami dapat pakej menang hadiah contest.. penganjur contest yang uruskan semuanya

    [REPLY]

  7. Suriani
    June 13, 2011 at 4:52 pm

    Hi Ros, i nak tanye u mkn ape kat hotel ni since u say d food tk dijamin halal.

    [REPLY]

    Little Mama™ Reply:

    suriani, kami bawal bekalan makanan from Malaysia satu beg penuh (roti, sardin, biskut etc) sebab confirm kami tak sempat jelajah Kowloon area untuk cari halal restaurant (masa singkat sgt)..

    kat hotel tu memang tak halal lah.. yg boleh makan cuma cereal dengan susu ;)

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif 

Current day month ye@r *

CommentLuv badge

http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif