Diari Hamil | Susah Mengandung Sebab Bulu Badan Berlebihan?

I tahu ramai yang susah mengandung sebab masalah PCOS – polycystic ovarian syndrome.

Biasanya orang yang ada PCOS ni memang kitaran haid dia tidak tetap. Ada yang period atau haid setahun sekali sahaja!!

Apa penyebab PCOS sebenarnya?

PCOS adalah salah satu penyebab susah mengandung akibat ketidakseimbangan hormon. PCOS terjadi bila dalam ovary (kilang telur) ada banyak cysts kecil yang menganggu proses ovulasi dan pengeluaran hormon.

PCOS

Wanita yang bermasalah PCOS sebenarnya mempunyai tahap hormon Androgen (hormon lelaki) yang berlebihan berbanding wanita biasa.

Semua wanita ada hormon Androgen ni tetapi kuantitinya adalah sangat sedikit. Biasanya kalau wanita ada hormone lelaki yang berlebihan kita boleh tengok dengan mata kasar.

Cuba check seluruh badan kita – dada, kaki, lengan dan muka. Jika kita ada banyak bulu badan maknanya hormone lelaki (androgen) dalam badan kita memang berlebihan.

Tapi tidak semua yang ada bulu badan yang banyak akan ada masalah PCOS. Bulu badan yang berlebihan adalah salah satu symptom kemungkinan berlakunya PCOS.

Berikut adalah symptom atau tanda-tanda PCOS.

  • Bulu badan berlebihan di lengan, kaki atau atas bibir (misai lah tu)
  • Kitaran haid atau period tidak tetap (sangat jarang atau terlalu kerap)
  • Berat badan berlebihan / kegemukan
  • Masalah jerawat yang teruk

Biasanya untuk merawati masalah susah mengandung akibat PCOS, doctor akan bagi pil perancang untuk tolong kitaran haid menjadi normal semula.

Forever Living Malaysia
BARU DAPAT GAJI TAPI DUIT DAH HABIS?? BAYAR BIL HUTANG HINGGA KENA IKAT PERUT?? ANAK NAK MAKAN PUN TERPAKSA CATU?? TAK ADA SIMPANAN??

Ekonomi sekarang sangat tidak stabil. Harga barang semuanya naik. Jangan mengeluh saja tanpa berbuat apa-apa. Hidup mesti diteruskan. Jom sama-sama tambah pendapatan. Yang kerja makan gaji boleh buat part time. Yang menganggur, suri rumah, tengah belajar dan sudah bersara boleh buat sepenuh masa.

Kalau tengok baki akaun bank RASA NAK NANGIS atau bila buka purse/wallet/beg duit rasa susahnya nak survive hidup, tu maknanya dah kena cari jalan buat side income. Bila peluang bisnes tanpa modal besar datang depan mata baik ambik cepat-cepat. Anda boleh mulakan bisnes Aloe Vera Forever Living dengan hanya RM45 sahaja!!

Whatsapp AHLI ke Ros Ibrahim 016-888 6740.

Boleh juga isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli

RM45 pun tak ada? Jangan risau. Saya juga membuka peluang bisnes tanpa modal dengan menjadi agen dropship Aloe Vera.

Whatsapp DROPSHIP ke Ros Ibrahim 016-888 6740.

Boleh juga isi borang di http://khasiataloevera.com/borang-dropship/

Maklumat Lanjut:
http://BisnesAloeVera.com
http://JusAloeVera.com

http://rosibrahim.flp.com

Semoga dimurahkan rezeki kita semua dalam memenuhi keperluan dunia yang serba "MAHAL" hari ini. Ameen.

Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

😉 😐 😡 😈 🙂 😯 🙁 rolleyes.png 😛 😳 😮 mrgreen.png 😆 💡 😀 👿 😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗ 

CommentLuv badge