Diari Hamil | Susah Mengandung Sebab Bulu Badan Berlebihan?

I tahu ramai yang susah mengandung sebab masalah PCOS – polycystic ovarian syndrome.

Biasanya orang yang ada PCOS ni memang kitaran haid dia tidak tetap. Ada yang period atau haid setahun sekali sahaja!!

Apa penyebab PCOS sebenarnya?

PCOS adalah salah satu penyebab susah mengandung akibat ketidakseimbangan hormon. PCOS terjadi bila dalam ovary (kilang telur) ada banyak cysts kecil yang menganggu proses ovulasi dan pengeluaran hormon.

PCOS

Wanita yang bermasalah PCOS sebenarnya mempunyai tahap hormon Androgen (hormon lelaki) yang berlebihan berbanding wanita biasa.

Semua wanita ada hormon Androgen ni tetapi kuantitinya adalah sangat sedikit. Biasanya kalau wanita ada hormone lelaki yang berlebihan kita boleh tengok dengan mata kasar.

Cuba check seluruh badan kita – dada, kaki, lengan dan muka. Jika kita ada banyak bulu badan maknanya hormone lelaki (androgen) dalam badan kita memang berlebihan.

Tapi tidak semua yang ada bulu badan yang banyak akan ada masalah PCOS. Bulu badan yang berlebihan adalah salah satu symptom kemungkinan berlakunya PCOS.

Berikut adalah symptom atau tanda-tanda PCOS.

  • Bulu badan berlebihan di lengan, kaki atau atas bibir (misai lah tu)
  • Kitaran haid atau period tidak tetap (sangat jarang atau terlalu kerap)
  • Berat badan berlebihan / kegemukan
  • Masalah jerawat yang teruk

Biasanya untuk merawati masalah susah mengandung akibat PCOS, doctor akan bagi pil perancang untuk tolong kitaran haid menjadi normal semula.

Forever Living Malaysia
PERHATIAN: Produk Aloe Vera Forever Living boleh didapati dari Pengedar Forever Forever Living yang sah, atau boleh BELI ONLINE, atau anda boleh JADI AHLI untuk dapat diskaun 15%! Daftar ahli hanya RM105 & dapat FREE 1x Aloe Vera Gel.

Anda boleh BELI ONLINE dari mana2 lokasi di Australia, Belgium, Canada, Cyprus, Czech Republic, Spain, United Kingdom, Greece, Northern Ireland, Ireland, Luxembourg, Malaysia, Netherlands, New Zealand, Philippines, Portugal, Singapore, Slovak Republic, United States and South Africa. Produk akan dihantar terus kepada alamat anda di negara tersebut!

Beli Produk Forever Living Online
Jika anda berada di mana2 negara yang tersenarai di bawah, anda boleh BELI ONLINE dengan klik pada bendera negara berkenaan. Jika negara anda tidak tersenarai, sila hubungi saya dengan mengisi borang ini. Saya akan hubungi anda secepat mungkin.
Australia Forever Living Products Buy Online Czech Republic czec-republic Netherlands Netherlands New Zealand New Zealand Slovac Republic Slovak Republic   Belgium Belgium Spain Spain Ireland Ireland Philippines Philippines United States United States Canada canada United Kingdom United Kingdom Luxembourg Luxembourg Portugal Portugal South Africa South Africa Cyprus Cyprus Greece Greece Malaysia Malaysia Singapore Singapore
 

DISCLAIMER: Pernyataan dalam laman web ini adalah pendapat penulis, berdasarkan pengalaman peribadi menggunakan ALoe Vera, pengalaman orang lain dan hasil pembacaaan dari buku, majalah dan laman web lain. Produk yang dibincangkan tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat atau mencegah penyakit2 tertentu. Anda disarankan berbincang dengan doktor jika mengalami apa2 masalah kesihatan atau sebelum memutuskan untuk mengambil supplemen dari Aloe Vera dan lain2.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula dari RM1,550 -RM1,800 sahaja. Dapat 20+ produk pada harga ahli. Next belian diskaun/untung 35%! Boleh taja ahli. Yang *BETUL2 SERIUS NAK BISNES* sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli
Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
http://BisnesAloeVera.com
http://rosibrahim.flp.com

Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

😉 😐 😡 😈 🙂 😯 🙁 🙄 😛 😳 😮 mrgreen.png 😆 💡 😀 👿 😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗ 

CommentLuv badge