Dah Hantar Borang Cukai Pendapatan Ke?

Hepp!! Sesiapa yang bergaji banyak dan layak dikenakan cukai tu…dah submit borang cukai pendapatan ke belum?

Bukan orang yang bergaji banyak je kena submit borang cukai ni.. yang bergaji tak banyak pun kena.. ada faham. Tak kisah la samada submit online atau melalui pos. Janji submit!

Tarikh akhir untuk hantar borang cukai pendapatan kat LHDN tu 30 April 2010.

Kalau majikan belum bagi lagi EA form tu cepat pergi tanya HR. Kadang-kadang orang HR ni kalau tak kejar, tak buat kerja… opps.. ampun orang HR… I’m talking about HR at my workplace… ha..ha..ha

Submit Borang Cukai Pendapatan Perseorangan BE Online

Kalau orang masih lagi old-timer *macam hubby ku.. ha..ha*.. yang mana tak reti-reti nak register dan submit online *ya ampun*. Mesti korang dah dapat borang BE (Cukai Pendapatan Perseorangan) dari LHDN kan.

So, lepas dah isi kena lah pos macam biasa. Kenapa tak register untuk submit borang cukai pendapatan online je?

Senang je lah. Dah ada kemudahan di zaman teknologi canggih ni kan. Guna je la e-Filing … Mudah. Tepat dan Selamat.. he..he..he

Pergi below link kalau nak submit borang online.

https://e.hasil.gov.my/

Dia Nak No Pin. Mana Nak Dapat Tu?

Korang kena register dulu baru boleh submit borang cukai pendapatan tu online. Pergi kat mana-mana cawangan LHDN (Lembaga Hasil Dalam Negeri). Bawa salinan kad pengenalan dan penyata pendapatan (EA form) atau slip gaji terkini.

Biasa orang dah daftar siang-siang sebelum deadline submit cukai ni. Rasanya kalau daftar sekarang, korang hanya boleh guna kemudahan online ni untuk submit for next year la kot. Sebab deadline dah dekat dah pun. *cuba tanya LHDN for details la ye*

ps.. nanti me stori expenses apa yang korang boleh claim as deduction dan juga camana nak dapat balik duit PCB (yang bulan-bulan di tolak dari gaji kita tu) *kalau lepas deduction pun still kena cukai.. lagi parah kalau PCB tak leh cover.. kena top up bayar lagi the income tax… hu..hu*

ps.. lagi…he..he.. untuk pengetahuan me bukan Tax Agent tapi ada lah juga ilmu personal taxation hasil ambik subjek Advanced Malaysian Taxation masa final year kat u dulu.. my lecturer was the famous tax expert Choong Kwai Fatt.. oops.. Dr. Choong Kwai Fatt.. dah ada title doctor ini mamat.. dulu kitaorang panggil dia Kwai Fatt je.. he..he 

Forever Living Malaysia
PERHATIAN: Produk Aloe Vera Forever Living boleh didapati dari Pengedar Forever Forever Living yang sah, atau boleh BELI ONLINE, atau anda boleh JADI AHLI untuk dapat diskaun 15%! Daftar ahli hanya RM105 & dapat FREE 1x Aloe Vera Gel.

Anda boleh BELI ONLINE dari mana2 lokasi di Australia, Belgium, Canada, Cyprus, Czech Republic, Spain, United Kingdom, Greece, Northern Ireland, Ireland, Luxembourg, Malaysia, Netherlands, New Zealand, Philippines, Portugal, Singapore, Slovak Republic, United States and South Africa. Produk akan dihantar terus kepada alamat anda di negara tersebut!

Beli Produk Forever Living Online
Jika anda berada di mana2 negara yang tersenarai di bawah, anda boleh BELI ONLINE dengan klik pada bendera negara berkenaan. Jika negara anda tidak tersenarai, sila hubungi saya dengan mengisi borang ini. Saya akan hubungi anda secepat mungkin.
Australia Forever Living Products Buy Online Czech Republic czec-republic Netherlands Netherlands New Zealand New Zealand Slovac Republic Slovak Republic   Belgium Belgium Spain Spain Ireland Ireland Philippines Philippines United States United States Canada canada United Kingdom United Kingdom Luxembourg Luxembourg Portugal Portugal South Africa South Africa Cyprus Cyprus Greece Greece Malaysia Malaysia Singapore Singapore
 

DISCLAIMER: Pernyataan dalam laman web ini adalah pendapat penulis, berdasarkan pengalaman peribadi menggunakan ALoe Vera, pengalaman orang lain dan hasil pembacaaan dari buku, majalah dan laman web lain. Produk yang dibincangkan tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat atau mencegah penyakit2 tertentu. Anda disarankan berbincang dengan doktor jika mengalami apa2 masalah kesihatan atau sebelum memutuskan untuk mengambil supplemen dari Aloe Vera dan lain2.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula dari RM1,550 -RM1,800 sahaja. Dapat 20+ produk pada harga ahli. Next belian diskaun/untung 35%! Boleh taja ahli. Yang *BETUL2 SERIUS NAK BISNES* sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli
Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
http://BisnesAloeVera.com
http://rosibrahim.flp.com

Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

😉 😐 😡 😈 🙂 😯 🙁 🙄 😛 😳 😮 mrgreen.png 😆 💡 😀 👿 😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗ 

CommentLuv badge