Dah Hantar Borang Cukai Pendapatan Ke?

Hepp!! Sesiapa yang bergaji banyak dan layak dikenakan cukai tu…dah submit borang cukai pendapatan ke belum?

Bukan orang yang bergaji banyak je kena submit borang cukai ni.. yang bergaji tak banyak pun kena.. ada faham. Tak kisah la samada submit online atau melalui pos. Janji submit!

Tarikh akhir untuk hantar borang cukai pendapatan kat LHDN tu 30 April 2010.

Kalau majikan belum bagi lagi EA form tu cepat pergi tanya HR. Kadang-kadang orang HR ni kalau tak kejar, tak buat kerja… opps.. ampun orang HR… I’m talking about HR at my workplace… ha..ha..ha

Submit Borang Cukai Pendapatan Perseorangan BE Online

Kalau orang masih lagi old-timer *macam hubby ku.. ha..ha*.. yang mana tak reti-reti nak register dan submit online *ya ampun*. Mesti korang dah dapat borang BE (Cukai Pendapatan Perseorangan) dari LHDN kan.

So, lepas dah isi kena lah pos macam biasa. Kenapa tak register untuk submit borang cukai pendapatan online je?

Senang je lah. Dah ada kemudahan di zaman teknologi canggih ni kan. Guna je la e-Filing … Mudah. Tepat dan Selamat.. he..he..he

Pergi below link kalau nak submit borang online.

https://e.hasil.gov.my/

Dia Nak No Pin. Mana Nak Dapat Tu?

Korang kena register dulu baru boleh submit borang cukai pendapatan tu online. Pergi kat mana-mana cawangan LHDN (Lembaga Hasil Dalam Negeri). Bawa salinan kad pengenalan dan penyata pendapatan (EA form) atau slip gaji terkini.

Biasa orang dah daftar siang-siang sebelum deadline submit cukai ni. Rasanya kalau daftar sekarang, korang hanya boleh guna kemudahan online ni untuk submit for next year la kot. Sebab deadline dah dekat dah pun. *cuba tanya LHDN for details la ye*

ps.. nanti me stori expenses apa yang korang boleh claim as deduction dan juga camana nak dapat balik duit PCB (yang bulan-bulan di tolak dari gaji kita tu) *kalau lepas deduction pun still kena cukai.. lagi parah kalau PCB tak leh cover.. kena top up bayar lagi the income tax… hu..hu*

ps.. lagi…he..he.. untuk pengetahuan me bukan Tax Agent tapi ada lah juga ilmu personal taxation hasil ambik subjek Advanced Malaysian Taxation masa final year kat u dulu.. my lecturer was the famous tax expert Choong Kwai Fatt.. oops.. Dr. Choong Kwai Fatt.. dah ada title doctor ini mamat.. dulu kitaorang panggil dia Kwai Fatt je.. he..he 

Forever Living Malaysia
BARU DAPAT GAJI TAPI DUIT DAH HABIS?? BAYAR BIL HUTANG HINGGA KENA IKAT PERUT?? ANAK NAK MAKAN PUN TERPAKSA CATU?? TAK ADA SIMPANAN??

Ekonomi sekarang sangat tidak stabil. Harga barang semuanya naik. Jangan mengeluh saja tanpa berbuat apa-apa. Hidup mesti diteruskan. Jom sama-sama tambah pendapatan. Yang kerja makan gaji boleh buat part time. Yang menganggur, suri rumah, tengah belajar dan sudah bersara boleh buat sepenuh masa.

SAYA INGIN BANTU ANDA DAPAT INCOME TAMBAHAN SETIAP BULAN. JIKA ANDA BETUL-BETUL NAK UBAH KEHIDUPAN DIRI & KELUARGA MENJADI LEBIH BAIK, SELESA, GEMBIRA & BAHAGIA, HUBUNGI SAYA SEKARANG!!

Kalau tengok baki akaun bank RASA NAK NANGIS atau bila buka purse/wallet/beg duit rasa susahnya nak survive hidup, tu maknanya dah kena cari jalan buat side income. Bila peluang bisnes tanpa modal besar datang depan mata baik ambik cepat-cepat. Anda boleh mulakan bisnes Aloe Vera Forever Living dengan hanya RM45 sahaja!!

"Kejayaan akan bermula dari langkah pertama".

Whatsap/Telegram saya, Ros Ibrahim 016-888 6740 sekarang juga.

Boleh juga isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli

Maklumat Lanjut:
http://BisnesAloeVera.com
http://JusAloeVera.com

http://rosibrahim.flp.com

Semoga dimurahkan rezeki kita semua dalam memenuhi keperluan dunia yang serba "MAHAL" hari ini. Ameen.

Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

😉 😐 😡 😈 simple-smile.png 😯 frownie.png rolleyes.png 😛 😳 😮 mrgreen.png 😆 💡 😀 👿 😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗ 

CommentLuv badge