Contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Hidup Berani Untuk Gagal!!

Dare to Fail!!

Yes! Hidup Berani Untuk Gagal ini memang prinsip hidup me. Kalau kita tak Hidup Berani Untuk Gagal, maka tak ada maknalah hidup. No fun!!

Sebab me Hidup Berani Untuk Gagal maka me berada di tahap yang me ada sekarang. Kalau me tak Hidup Berani Untuk Gagal… me tak akan berjaya lalui 6 tahun belajar perakaunan di UM sejak lepas SPM. Seorang budak kampung kena Hidup Berani Untuk Gagal di UM sebab bahasa yang digunakan adalah 100% English (kecuali bidang Sastera atau Pengajian Islam).

Bayangkan, kalau me tidak Hidup Berani Untuk Gagal dalam semua subjek seperti Advanced Taxation, Advanced Cost Accounting, Company Law, Accounting Information System, Business Statistic dan sebagainya tu… maka sudah lama me berhenti dari belajar. Dan, tidak berjaya bersaing dengan kawan-kawan satu batch yang 90% adalah bangsa lain. Menjadi minoriti dalam kampus di negara sendiri menyebabkan me kena Hidup Berani Untuk Gagal.

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dalam Pelajaran

Me kena Hidup Berani Untuk Gagal walaupun kuliah, tutorial, buku teks dan exam semua dalam bahasa penjajah! Me tetap teruskan Hidup Berani Gagal walaupun me pernah fail beberapa subjek terutama di tahun kedua.

Dengan semangat Hidup Berani Untuk Gagal me bangkit semula dan berjaya mendapat gred A untuk subjek-subjek yang dulunya me pernah gagal. Sebab setiap kegagalan adalah satu pengajaran untuk kita bangkit mencuba sesuatu yang baru. Kalau me tidak Hidup Berani Untuk Gagal me tidak akan berjaya menjadi seorang Akauntan bertauliah dan memiliki apa yang dimiliki sekarang. Hidup Berani Untuk Gagal. Alhamdulillah!

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dalam Bersukan

Masa me dekat UM dulu, me memang aktif bersukan terutama sukan tae-kwon-do. Disebabkan me berprinsip Hidup Berani Untuk Gagal maka me gagahi menyertai tournament tae-kwon-do inter-varsiti.

Bayangkan, apa peratusan me yang masa itu baru mendapat Black Belt 1st Dan untuk mengalahkan seorang lawan yang sudah biasa berlawan? Lawan me itu adalah wakil Malaysia di peringkat antarabangsa, sedangkan me hanyalah pemain tae-kwon-do amateur. So, peratusan untuk me dibelasah sampai KO ada sangat tinggi.

Tapi me fikir Hidup Berani Untuk Gagal, jadi lawan tetap lawan. Tendang tetap tendang. Hasil Hidup Berani Untuk Gagal itulah me berjaya mendapat points yang hampir sama dengan si wakil Malaysia. Walaupun hanya menjadi naib juara, bagi me itu adalah kemenangan besar hasil sikap Hidup Berani Untuk Gagal!

Hidup Berani Untuk Gagal

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dalam Perkahwinan

Prinsip Hidup Berani Untuk Gagal ini me masih teruskan lepas kahwin hingga sekarang. Me ingat dulu sindiran pedas disebabkan me masih tidak mengandung selepas 3 tahun kahwin. Sebab itu me Hidup Berani Untuk Gagal mencuba pelbagai cara untuk mendapatkan anak. Termasuknya Hidup Berani Untuk Gagal mencuba IUI… yang memerlukan banyak belanja dan keberanian untuk merasakan kesakitan.

Tidak seperti kebanyakan orang yang senang mendapat anak, me kena Hidup Berani Untuk Gagal semata-mata untuk mendapatkan zuriat. Selepas berkali-kali merasa sakitnya injection di perut dan sakitnya mengalami IUI, barulah me berjaya mendapat seorang anak. Alhamdulillah!

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dalam Kehidupan

Billi P.S.Lim dalam bukunya Dare to Fail berkata… orang yang berjaya sebenarnya telah lebih banyak gagal daripada orang yang tidak berjaya.. sebab mereka mencuba lebih banyak dari mereka yang tidak berjaya!!

Jadi, untuk berjaya dalam hidup, kita kena Hidup Berani Untuk Gagal! Jangan sesekali berhenti mencuba. Sebab saat kita berhenti mencuba itulah kita mula gagal.

Hidup Berani Untuk Gagal

It’s not that you have failed, it’s just that you have not found that ‘something more’! – Alexander Graham Bell (1847-1922).

What people see of my success is only one percent but what they don’t see is the 99 percent which are my failures – Soichiro Honda

The greatest failure is the failure to try – William A.Ward

*Entri Hidup Berani Untuk Gagal ini ditulis khas bagi menyertai contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL anjuran Denaihati dan disokong sponsor DSGClicks, Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare.  Saya tahu contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” dari blog Denaihati.

Berminat? Senang saja nak masuk contest Hidup Berani Untuk Gagal ini.

1. Contest mudah sahaja iaitu dipenghujung contest (tarikh penutup akan diumumkan kemudian), blog yang tersenarai di sesawang pencarian google.com menggunakan page the web berdasarkan browser FireFox dengan kata kunci “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” pada ranking 1 – 5 akan memenangi hadiah bernilai RM500 setiap seorang dan pada ranking 6 – 10 akan memenangi hadiah bernilai RM250 setiap seorang.

2. Kepada yang rajin mempromosi contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” akan mendapat hadiah RM10 untuk setiap referral. Lebih banyak referralnya maka lebih banyaklah hadiahnya.

3. Hadiah bertuah untuk penyertaan ke 10, 25, 50, 75, 100 dan seterusnya setiap gandaan 25 bernilai RM50 mengikut urutan link yang dihantar melalui ruang komen.

Syarat-syarat contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL”

1. Terbuka kepada Satu Dunia Melayu yang mempunyai weblog samada berbahasa Melayu atau English.

2. Buat satu entri bebas di weblog ANDA dan wajib ada perkataan “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” dan saya tahu contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” dari blog : contoh saya tahu contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” dari blog LittleMamaDiary.

3. Dalam entri Anda wajib ada nama-nama sponsor dan tolong update bila ada sponsor baru.

4. Dalam entri jangan lupa backlink kepada Denaihati.

5. Tinggalkan komen dan link entri anda di posting contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” di weblog Yang Terbuku Di Hati.

6. Jangan lupa subscribe blog ini melalui email dan aktifkan.

7. Follow Twitter @Denaihati dan klik button retweet di entri ini.

8. Follow Facebook @Denaihati dan kongsikan link contest ini dengan teman-teman Facebook ANDA.

9. Tambahkan link blog Denaihati ke dalam bloglist ANDA untuk terus monitor contest ini.

10. Hadiah hanya untuk weblog sahaja, website forum dan website umum tidak dikira, seandainya bukan weblog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 10 weblog teratas dikira sebagai pemenang.

11. Penganjur berhak mengubah atau update syarat-syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.

Mesej Hidup Berani Untuk Gagal

  • Hidup Berani Untuk Gagal buat mereka yang belum lepas UPSR, PMR, SPM dan STPM
  • Hidup Berani Untuk Gagal buat mereka yang belum tamat kolej/universiti
  • Hidup Berani Untuk Gagal buat mereka yang belum mendapat sebarang kerja
  • Hidup Berani Untuk Gagal buat mereka yang sedang bercinta/bertunang/merancang untuk berkahwin
  • Hidup Berani Untuk Gagal buat mereka yang merancang untuk berhenti kerja/membuat bisnes sendiri
  • Hidup Berani Untuk Gagal buat mereka yang belum mendapat anak
  • Hidup Berani Untuk Gagal buat semua!!!!
Forever Living Malaysia
PERHATIAN: Produk Aloe Vera Forever Living boleh didapati dari Pengedar Forever Forever Living yang sah, atau boleh BELI ONLINE, atau anda boleh JADI AHLI untuk dapat diskaun 15%! Daftar ahli hanya RM105 & dapat FREE 1x Aloe Vera Gel.

Anda boleh BELI ONLINE dari mana2 lokasi di Australia, Belgium, Canada, Cyprus, Czech Republic, Spain, United Kingdom, Greece, Northern Ireland, Ireland, Luxembourg, Malaysia, Netherlands, New Zealand, Philippines, Portugal, Singapore, Slovak Republic, United States and South Africa. Produk akan dihantar terus kepada alamat anda di negara tersebut!

Beli Produk Forever Living Online
Jika anda berada di mana2 negara yang tersenarai di bawah, anda boleh BELI ONLINE dengan klik pada bendera negara berkenaan. Jika negara anda tidak tersenarai, sila hubungi saya dengan mengisi borang ini. Saya akan hubungi anda secepat mungkin.
Australia Forever Living Products Buy Online Czech Republic czec-republic Netherlands Netherlands New Zealand New Zealand Slovac Republic Slovak Republic   Belgium Belgium Spain Spain Ireland Ireland Philippines Philippines United States United States Canada canada United Kingdom United Kingdom Luxembourg Luxembourg Portugal Portugal South Africa South Africa Cyprus Cyprus Greece Greece Malaysia Malaysia Singapore Singapore
 

DISCLAIMER: Pernyataan dalam laman web ini adalah pendapat penulis, berdasarkan pengalaman peribadi menggunakan ALoe Vera, pengalaman orang lain dan hasil pembacaaan dari buku, majalah dan laman web lain. Produk yang dibincangkan tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat atau mencegah penyakit2 tertentu. Anda disarankan berbincang dengan doktor jika mengalami apa2 masalah kesihatan atau sebelum memutuskan untuk mengambil supplemen dari Aloe Vera dan lain2.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula dari RM1,550 -RM1,800 sahaja. Dapat 20+ produk pada harga ahli. Next belian diskaun/untung 35%! Boleh taja ahli. Yang *BETUL2 SERIUS NAK BISNES* sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli
Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
http://BisnesAloeVera.com
http://rosibrahim.flp.com

Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

22 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

😉 😐 😡 😈 🙂 😯 🙁 🙄 😛 😳 😮 mrgreen.png 😆 💡 😀 👿 😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗ 

CommentLuv badge