Cari Makan | Restoran Mohd Chan Abdullah

I dan famili memang jarang makan luar kat restoran atau gerai pada waktu malam atau hujung minggu. Sebabnya I biasanya akan masak walaupun simple sahaja masakan tu.

Janji makanan ialah home-cooked meal. Jimat pun jimat! wpml wink Cari Makan | Restoran Mohd Chan Abdullah

Dalam dua minggu lepas, Restoran Mohd Chan Abdullah ada buka satu cawangan baru di Klang Sentral. Restoran Mohd Chan Abdullah ni ialah restoran makanan Cina muslim.

restoran mohd chan abdullah 05 Cari Makan | Restoran Mohd Chan Abdullah

Sebab I suka chinese food so mesti nak cuba makan kat Restoran Mohd Chan Abdullah ni kan.

restoran mohd chan abdullah 04 Cari Makan | Restoran Mohd Chan Abdullah

Ramai sungguh orang Melayu kita yang makan kat restoran Cina muslim ni.

restoran mohd chan abdullah 02 Cari Makan | Restoran Mohd Chan Abdullah

Macam-macam masakan Cina boleh didapati di Restoran Mohd Chan Abdullah ni. Sesiapa yang rasa nak makan masakan Cina yang halal bolehlah terjah Restoran Mohd Chan Abdullah ni. Rasanya banyak tempat ada cawangan restoran Cina muslim ni.

I makan Nasi Roasted Itik. Rasanya dah lama sangat tak rasa makan itik ni..he.he

restoran mohd chan abdullah 06 Cari Makan | Restoran Mohd Chan Abdullah

Dulu masa kecik selalu juga makan itik sebab nenek ada bela banyak itik. Itik kampung macam ayam kampung jugak – daging liat!

Tapi Nasi Roasted Itik Restoran Mohd Chan Abdullah ni daging dia lembut je (itik bandar la tu ye).

restoran mohd chan abdullah 07 Cari Makan | Restoran Mohd Chan Abdullah

Rasanya tak ada beza pun macam rasa nasi ayam. So, sebab rasa nasi itik ni biasa je next time kalau datang Restoran Mohd Chan Abdullah tak mungkin I order lagi. wpml wink Cari Makan | Restoran Mohd Chan Abdullah

Banyak makanan Cina lain yang boleh cuba. Pilihan mee pun banyak!

restoran mohd chan abdullah 09 Cari Makan | Restoran Mohd Chan Abdullah

Oh.. pau BBQ Restoran Mohd Chan Abdullah pun agak sedap juga. Cuba lah! wpml good Cari Makan | Restoran Mohd Chan Abdullah




Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  • No Related Posts

  5 comments for “Cari Makan | Restoran Mohd Chan Abdullah

  1. January 15, 2011 at 1:09 pm

    dekat rumah ni ada satu restoran ni, dekat bukit sentosa
    mmg ramai org makan
    tapi belum pernah singgah lagi
    sebab tak suke sgt masakan cina
    sebab suke pedas
    tapi mesti cuba kan. hehe

    [REPLY]

  2. January 15, 2011 at 4:23 pm

    sy baru mkn dgn my in-laws mg lps. kami pergi cawangan kat Kelana Jaya ni je sbb paling dekat dgn rumah. kami order nasi putih dgn lauk2 sbb masa tu mkn mlm. boleh tahan jugak tomyam, ikan kukus dgn kangkung belacan.
    Seorang Blogger bernama transformed housewife´s last blog post post..My Hardworking Child-Children Contest

    [REPLY]

  3. January 16, 2011 at 10:13 am

    yang, i pun pernah mkn skali kat sini ..rasanya dah nak dekat sebulan jugak dia bukak yang .. orang punyalah ramai masya allah .. tak pernah tak penuh setiap kali i jalaan kat situ .. giler btol seiii…

    masa gi tuh i sempat borak ngan staff dia .. u tau dia kata apa? at least 1000 orang dtg setiap hari kat situ ..standard busuk punya meal satu family is around RM30.. memang murah betul rezeki mohammad chan tuh .. syukur sgt kan ..?

    staff dia sempat cakap lah, mmmg penat sebab non stop kerja pagi ke malam .. i lah kepoh2 tanya staff tuh sebab nampak dorang mmg kelam kabut nak penuhi permintaan ..

    tahniah dan bangga juga dengan orang seagama kita maju macam tuh ..:) i wish i can be like that too..insya allah ..:)

    [REPLY]

  4. January 17, 2011 at 8:56 am

    huda pnh pg branch bangi..mmg consider sedap n murah tau makan kt situ. bukan apa, kalu tgk harga dier xder tax.. mmg kiter bayar harga makanan jer. semoga rezeki abdullah chan bertambah2..amin
    Seorang Blogger bernama kambingbujang´s last blog post post..Huda’s Kitchen – Widad’s Food – Dory Fish with Carrot Porridge

    [REPLY]

  5. effa hatta
    November 15, 2011 at 11:44 am

    bleh saya dapatkan alamat penuh restoran ini?

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif 

Current day month ye@r *

CommentLuv badge

http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif