Beli Belah Online | Baju Kurung Peplum Cotton Kanak-Kanak

Saya ni ada skill menjahit. Tak lah terer sangat macam fashion designer artis semua tu.

Masih boleh pakai lah kalau saya jahit baju…teeheeee!

Kat rumah tu lengkap ada mesin jahit dan mesin jahit tepi. Stok kain pun banyak. Tapi nak mula potong kain dan menjahit tu ambik masa betul.

Senang cakap… malasnyaaaaaaa!

Saya ni kalau dah start menjahit mesti nak siapkan hari tu jugak. Sanggup tak tidur untuk menjahit. Sebab tu saya malas nak mula. Nanti tak cukup tidur pulak *alasan*…muahhhaaaaa.

So…. untuk raya tahun ni … saya belikan Izzah baju kurung siap aje lah. Mana tau saya tak sempat jahit untuk dia macam tahun lepas kannnnnn.

Saya beli belah online je macam biasa. Senang dan cepat… ngeeeeee.

Banyak sebenarnya kedai online yang jual baju kurung kanak-kanak ni.

Biasa time nak raya macam ni akan ada banyak kedai oline baju kurung budak bercambah kat Facebook. Baju kurung kanak-kanak online ni memang bermusim.

Saya perasan penjual baju kurung kanak-kanak kat Facebook akan jual sebulan awal so kena sentiasa alert. Kalau lambat beli mesti melepas corak yang cantik-cantik tu.

Kebelakangan ni fesyen baju kurung peplum @ style baju saloma tu memang dapat sambutan.

Saya bab fesyen ni memang tak ikut trend so datang peplum ke… pompom ke… saya tak heran punya… teeeheeee!

Lagi pulak saya menyusu badan si Irfan… so… better just pakai baju menyusu saja.

Saya sudah belikan Izzah dua pasang baju kurung peplum cotton. Memang sangat cantik!!!

peplum 01 Beli Belah Online | Baju Kurung Peplum Cotton Kanak Kanak

Special order dari Sarawak tu baju kurung peplum cotton Izzah tu. Satu baju kurung peplum corak bunga ros dan satu tu corak bunga tak tau jenis apa…ngeeeee.

peplum 02 Beli Belah Online | Baju Kurung Peplum Cotton Kanak Kanak

Kainnya memang Japanese cotton yang lembut dan menyerap peluh.

Saya suka… saya suka…saya suka!!

Masih banyak lagi pilihan baju kurung kanak-kanak @ baju kurung peplum cotton ni. Ada pelbagai pilihan warna dan corak baju kurung peplum cotton untuk kanak-kanak 1-6 tahun. Boleh beli kat Facebook page Kurung Comel.

Highly recommended!

p/s Saya just share pengalaman saya beli belah online. Harap berguna lah bagi sesiapa yang nak beli belah online jugak… teeeheeee!




Related Posts | Entri Berkaitan Dah Baca?

  3 comments for “Beli Belah Online | Baju Kurung Peplum Cotton Kanak-Kanak

  1. June 26, 2013 at 11:29 am

    saya tak puas hati pulak kalu beli baju kurung tak try dulu ni tapi kalau bagus, boleh la cuba beli :p hehe
    Seorang Blogger bernama eliss´s last blog post post..Kos rawatan pergigian 2013 dan berus gigi PERCUMA

    [REPLY]

    Ros Ibrahim Reply:

    @eliss, nak beli baju online kena ukur dulu saiz anak sesuai tak dengan ukuran yang penjual bagi.. so far saya takde masalah kalau beli baju anak online ni.. kurung peplum ni memang okey sangat.. saya dah dapat semalam.. :razz:

    [REPLY]

  2. maniseh kaslan
    July 19, 2013 at 2:38 pm

    ada saiz untuk budak 12 tahun

    [REPLY]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

icon_wink.gif icon_neutral.gif icon_mad.gif icon_twisted.gif icon_smile.gif icon_eek.gif icon_sad.gif icon_rolleyes.gif icon_razz.gif icon_redface.gif icon_surprised.gif icon_mrgreen.gif icon_lol.gif icon_idea.gif icon_biggrin.gif icon_evil.gif icon_cry.gif icon_cool.gif icon_arrow.gif icon_confused.gif icon_question.gif icon_exclaim.gif 

Current day month ye@r *

CommentLuv badge

http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://littlemamadiary.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif